to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:57 | 02.01.2016

Πολιτική

Αισιόδοξος ο Τ. Κουίκ: Τελείωσαν τα «πέτρινα χρόνια»

Αισιόδοξος ότι η χώρα θα επιστρέψει στην πραγματική ανάπτυξη το 2016, εμφανίστηκε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ.


Ο κ. Κουίκ -που εκπροσώπησε την κυβέρνηση στη Δοξολογία της Πρωτοχρονιάς στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλείου στη Λάρισα- υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως «με το ξεκίνημα του νέου χρόνου θα μείνουν οριστικά στο παρελθόν ταπέτρινα χρόνια που επέβαλαν στον ελληνικό λαό οι κυβερνήσεις Παπαδήμου, Παπανδρέου και Σαμαροβενιζέλου. Το τέλος αυτής της χρονιάς θα βρει την πατρίδα μας σε μια τροχιά πραγματικής ανάπτυξης».

Υπενθυμίζεται ότι και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, είχε υποστηρίξει ότι το 2016 θα είναι το έτος της ανάκαμψης και της ανασυγκρότησης. Μάλιστα, είχε σημειώσει πως η νέα χρονιά θα σηματοδοτήσει την οριστική έξοδο από την οικονομική κρίση και, μαζί, το τέλος της επιτροπείας και την ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας. 

Σήμερα, ο κ. Κουίκ αναφέρθηκε στα επιμέρους βήματα της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι θα υπάρξει θετική κατάληξη: 

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κλείνοντας τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την τριετή συμφωνία εξόδου από την κρίση που υπέγραψε με τους θεσμούς, θα περάσει αμέσως μετά την πρώτη αξιολόγηση, στον επαναπροσδιορισμό και διευθέτηση του χρέους όπως το αξιολογούν όλοι εκείνοι που βλέπουν το σημερινό του αδιέξοδο, με εξαίρεση τις γνωστές ανθελληνικές δυνάμεις της Ευρώπης, που εξακολουθούν να φέρονται με κόμπλεξ και μίσος απέναντι στην Ελλάδα μας, με πρόθυμους ημεδαπούς υπηρέτες.

Η συνέχεια θα είναι η εκταμίευση του εμπροσθοβαρούς αναπτυξιακού πακέτου των 35 δισ. ευρώ που θα ανοίξει δουλειές, θα ανοίξει θέσεις εργασίας και θα ρίξει τα χρήματα στην πραγματική Αγορά και όχι στις τσέπες εκείνων, που συντηρούσε με πελατειακή σχέση το παλιό δίπολο της εξουσίας, που τρεις φορές το 2015 απέρριψε και καταδίκασε ο ελληνικός λαός.

Ο κ. Κουίκ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις σχέσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων: «Η συνεργασία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρό μας και υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο θα εξακολουθεί αυτή την κυβερνητική τετραετία να είναι άρρηκτη και αδιατάρακτη, παρά τα περί του αντιθέτου σενάρια που προθύμως προβάλλουν τα γνωστά ΜΜΕ και που διοχετεύουν ένα διασπασμένο κόμμα, ένα απόκομμα και ένα εθνομηδενιστικό κατασκεύασμα που δεν κατάφερε να πιάσει τους στόχους για το οποίο το ίδρυσαν και το πριμοδότησαν εκείνοι που ήθελαν να ελέγξουν την Ελλάδα από μέσα αλλά και από έξω.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)