to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:04 | 24.01.2016

Πολιτική

Αισιόδοξοι Παρασκευόπουλος και Φάμελλος ότι η κυβέρνηση θα ξεπεράσει τις δυσκολίες στο ασφαλιστικό

Την αισιοδοξία ότι η κυβέρνηση θα ξεπεράσει τη δυσκολία του Ασφαλιστικού, με τα βήματα που θα γίνουν τις επόμενες μέρες, εξέφρασαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, οι οποίοι μίλησαν σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Πυλαία.


Σε ερώτηση για τα μπλόκα των αγροτών και τις κινητοποιήσεις εργαζομένων, ελεύθερων επαγγελματιών και νέων επιστημόνων, ο κ. Παρασκευόπουλος απάντησε: «Το ζήτημα των αγροτών είναι πολύ σοβαρό, συνδέεται με το Ασφαλιστικό κι επομένως έχουμε εδώ να αντιμετωπίσουμε πολύ σοβαρές δυσκολίες, ενόψει του ότι η χώρα μας έχει ένα δημοσιονομικό πρόβλημα και δυσκολεύεται να χρηματοδοτήσει, να στηρίξει οικονομικά τα ασφαλιστικά Ταμεία. Η δυσκολία είναι μεγάλη και αισιοδοξώ ότι θα γίνει ένα επιτυχημένο βήμα».

«Ο δημόσιος διάλογος γίνεται και με κινητοποιήσεις. Γίνεται και με κοινωνικές ομάδες και θα γίνει και μέσα στη Βουλή την Τρίτη. Θα περιμένουμε προτάσεις βελτίωσης γιατί εμάς μας ενδιαφέρει όχι να εμμείνουμε ντε και καλά στη δική μας θέση αλλά να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τους Ελληνες πολίτες», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Φάμελλος.

«Ο πρωθυπουργός δήλωσε τη διάθεση να συναντηθεί με τους αγρότες. Εμείς και ως κόμμα έχουμε μια πολύ σαφή κοινωνική αναφορά. Εκπροσωπούμε, συνομιλούμε με την κοινωνία και δεν θα μπορούσαμε με τίποτα να αρνηθούμε οποιαδήποτε πρόταση κοινωνικού διαλόγου", επισήμανε και κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι δεν έχουν καταθέσει προτάσεις.

Ο κ. Φάμελλος κάλεσε και τους αγρότες να καταθέσουν προτάσεις και σημείωσε: «Αξίζει να πούμε ότι αυτή η κυβέρνηση θεσμοθέτησε φέτος το αφορολόγητο για τις επιδοτήσεις των αγροτών και οι αγρότες πήραν για πρώτη φορά επιδοτήσεις στο τέλος του χρόνου, που καθυστερούσαν ακόμη και από το 2008, με αφορολόγητο μέχρι 12.000 ευρώ για κάθε οικογένεια, κάτι που σημαίνει ότι 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ ήρθαν στον αγροτικό χώρο χωρίς φορολόγηση».

Σχετικά με τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών παρατήρησε: «Είναι πάρα πολύ νωπή η εντολή που έχει πάρει η κυβέρνηση. Δεν ξέρω αν οι χώροι που θέτουν τη συζήτηση για εκλογές είναι αυτοί που φοβούνται τις άδειες για τα τηλεοπτικά κανάλια. Εμείς δεν θα φοβηθούμε τη δημοκρατία. Θα ανοίξουμε τη συζήτηση, θα ξεκαθαρίσουμε τις λίστες φοροδιαφυγής, θα ξεκαθαρίσουμε με τη διαπλοκή. Δεν υπάρχει θέμα εκλογών».

Ως προς τις ποινές για περιπτώσεις διατάραξης συγκοινωνιών ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος είπε ότι στο σύνολό τους οι ρυθμίσεις είναι επιεικέστερες από τις προηγούμενες. Διότι, όπως εξήγησε, «οι ποινές που προβλέπονται είναι χαμηλότερες και υπάρχει η δυνατότητα του δικαστηρίου να απαλλάσσει πλήρως τον δράστη από την ποινή του στην περίπτωση που διαπιστώσει ότι μια διατάραξη δεν έχει γίνει για λόγους κερδοσκοπίας, εγωιστικούς ή άλλους, αλλά έχει γίνει χάριν ενός ευρύτερου κοινωνικού συμφέροντος».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)