to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:21 | 09.11.2014

Κοινωνία

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Πτολεμαΐδας (ενημέρωση)

Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 12 άνθρωποι διακομίσθηκαν στον νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, χωρίς ωστόσο η κατάστασή τους να εμπνέει ανησυχία.


Τελευταία ενημέρωση, 18:20 Εξακολουθεί να καίει η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Πτολεμαΐδας (ΑΗΣ). Η φωτιά εκδηλώθηκε σε καλώδια μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος και σύμφωνα με την Πυροσβεστική στο σημείο εξακολουθούν να βρίσκονται 12 οχήματα με 25 πυροσβέστες.

Παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών εξακολουθούν να βγαίνουν πυκνοί καπνοί από τον υπόγειο χώρο της 4ης μονάδας, του ΑΗΣΠτολεμαΐδας.

Ωστόσο σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΜΠΕ του τομεάρχη λειτουργίας του ΑΗΣ Πτολεμαίδας, Ανέστη Κεφαλά, δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση.

«Ούτως ή άλλως, η 4η Μονάδα ήταν εκτός λειτουργίας, λόγω επισκευών, τις τελευταίες τρεις μέρες και αύριο αναμένονταν να την εντάξουμε ξανά στο σύστημα. Προληπτικά, μετά την πυρκαγιά, θέσαμε εκτός λειτουργίας και την 3η Μονάδα, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις» δήλωσε ο κ.Κεφαλάς διευκρινίζοντας ότι η 4η Μονάδα ήταν η νεώτερη Μονάδα του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 12 άνθρωποι διακομίσθηκαν στον νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, χωρίς ωστόσο η κατάστασή τους να εμπνέει ανησυχία (πληροφοριες: Ναυτεμπορική).

Νωρίτερα:

Πυκνό μαύρο σύννεφο έχει καλύψει την περιοχή, στο νοσοκομείο παραμένει για προληπτικούς λόγους ένας εργαζόμενος. «Είναι αμφίβολο αν θα ξαναλειτουργήσει η μονάδα» δηλώνει στο www.avgi.gr o Γιώργος Αδαμίδης, πρόεδρος του Σωματείου «Σπάρτακος».

Όπως είπε ο Γ. Αδαμίδης, η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις δε μπορούν ακόμη να μπουν στο κτίριο. Έκανε, πάντως λόγο για τεράστια καταστροφή στις εγκαταστάσεις, που καθιστά αμφίβολη την επαναλειτουργία της μονάδας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου «Σπάρτακος», στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν αρχικά περίπου 10 εργαζόμενοι με αναπνευστικά προβλήματα, αλλά αποχώρησαν αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Για προληπτικούς λόγους παραμένει νοσηλευόμενος ο εργαζόμενος ο οποίος μπήκε στο κτίριο την ώρα της φωτιάς προσπαθώντας να αποτρέψει τον κίνδυνο επέκτασής της.

Την περιοχή έχει καλύψει ένα πυκνό μαύρο σύννεφο, από τα καλώδια και τα υλικά που καίγονται εδώ και ώρες. Νωρίτερα αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση που είχε διακοπεί – λόγω της φωτιάς – στην Πτολεμαϊδα.

Αδιευκρίνιστα παραμένουν – μέχρι στιγμής – τα αίτια της πυρκαγιάς.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το kozan.gr:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)