to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Αirbnb: «Κατεβάζει ρολά» και αποχωρεί από την Κίνα

Όλες οι καταχωρήσεις στην ηπειρωτική Κίνα - σπίτια και εμπειρίες - θα καταργηθούν το αργότερο αυτό το καλοκαίρι.


Tέλος στις δραστηριότητές της στην Κίνα έβαλε η Airbnb, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα, όπως αναφέρει το CNBC. Η εταιρεία σχεδιάζει να ενημερώσει τους εργαζομένους στη χώρα ήδη από το πρωί της Τρίτης στο Πεκίνο.

Όλες οι καταχωρήσεις στην ηπειρωτική Κίνα – σπίτια και εμπειρίες – θα καταργηθούν το αργότερο αυτό το καλοκαίρι.

Η Airbnb ξεκίνησε επίσημα τις δραστηριότητές της στην ηπειρωτική Κίνα το 2016 και από τότε έχει αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο ανταγωνισμό από εγχώριους παίκτες της αγοράς. Πηγές αναφέρουν ότι η λειτουργία του τμήματος ήταν ήδη δαπανηρή και πολύπλοκη. Η πανδημία επιδείνωσε αυτά τα προβλήματα και αύξησε τον αντίκτυπό τους.

Μόλις 1% των εσόδων από την κινεζική αγορά

Χαρακτηριστικό είναι ότι παρά τις όποιες προσπάθειες καταβλήθηκαν για να ανέβουν τα έσοδα της πλατφόρμας στην Κίνα, η εικόνα παρέμεινε κατώτερη των προσδοκιών, με μόλις 1% των συνολικών εσόδων της Airbnb να προέρχονται από τον ασιατικό γίγαντα, τα τελευταία χρόνια.

Πηγές λένε ότι η αύξηση των ταξιδιών των Κινέζων προς το εξωτερικό είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την Airbnb και η εταιρεία θα επικεντρωθεί εκ νέου στην δημιουργία καταχωρήσεων για τους Κινέζους που ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Επίσης σύμφωνα με άλλη πηγή, η Airbnb θα διατηρήσει γραφείο στο Πεκίνο κρατώντας κάποιες εκατοντάδες υπαλλήλων.

Οι μετοχές της εταιρείας έχουν υποχωρήσει περισσότερο από 30% φέτος εν μέσω ευρύτερης πώλησης σε μετοχές τεχνολογίας, αλλά εξακολουθεί να διαπραγματεύεται πολύ πάνω από την τιμή της IPO του 2020 των 68 δολαρίων. Η Airbnb δυσκολεύτηκε τις πρώτες μέρες της πανδημίας του κορωνοϊού, απολύοντας περίπου το 25% του προσωπικού της τον Μάιο του 2020 και στη συνέχεια εισήλθε στο χρηματιστήριο τον Νοέμβριο του ίδιου έτους.

tags: Airbnb

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)