to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Αινείτε τον Κύριον για την καλοτυχία μας!

Ολα πάνε πρίμα, οι επιδόσεις της κυβέρνησης είναι εξαιρετικές. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στήσει παρακράτος και παραδικαστικό κύκλωμα. Ο Αλέξης Τσίπρας τρώει τη σκόνη του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος και λαϊκός είναι και συνεπής και συναινετικός και φανατικός εχθρός της δημαγωγίας. Πρόκειται για έναν γητευτή ψυχών.


– «Η Νέα Δημοκρατία έλεγε προεκλογικά ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι εθνικά επιζήμια και κορυφαία στελέχη της τη χαρακτήριζαν προδοτική. Σήμερα ως κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η συμφωνία πρέπει να τηρηθεί κατά γράμμα. Παραπλανούσε τότε τους πολίτες; Ναι, όχι, δεν ξέρω».

– «Η Νέα Δημοκρατία κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει φορτώσει τα υπουργεία με μετακλητούς που στοιχίζουν πολλά λεφτά στους Ελληνες φορολογούμενους. Σήμερα έχει τοποθετήσει περισσότερους και με μεγαλύτερο κόστος για το Δημόσιο. Ελεγε ψέματα; Ναι, όχι, δεν ξέρω».

– «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δεσμευτεί ότι θα καταργήσει το Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Οταν έγινε πρωθυπουργός το διατήρησε. Εκανε λάθος τότε; Κάνει λάθος τώρα; Ναι, όχι, δεν ξέρω».

– «Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε στη Βουλή ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τον νόμο για να τοποθετήσει επικεφαλής στην ΕΥΠ κάποιον της αρεσκείας του. Ομως τον άλλαξε. Εξαπάτησε συνειδητά; Ναι, όχι, δεν ξέρω».

– «Η Νέα Δημοκρατία κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με την πολιτική ανοιχτών συνόρων που ακολουθούσε έχει τεράστιες ευθύνες για την αύξηση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών και ισχυριζόταν ότι έχει τη λύση την οποία θα εφαρμόσει όταν έρθει στα πράγματα. Σήμερα οι ροές έχουν αυξηθεί και η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι το πρόβλημα είναι γεωπολιτικό και εγκαλεί την Ευρωπαϊκή Ενωση για έλλειμμα αλληλεγγύης. Ελεγε ψέματα ως αντιπολίτευση; Υποτίμησε το πρόβλημα; Ναι, όχι, δεν ξέρω».

– «Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας και τα πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος έλεγαν πριν από τις εκλογές ότι θα παραλάβουν καμένη γη, άδεια ταμεία, ρημαγμένη χώρα. Ωστόσο η κυβέρνηση ξεκίνησε με παροχές, υπόσχεται κι άλλες και βεβαιώνει τους πολίτες ότι θα πιαστούν οι στόχοι και δεν θα υπάρξει δημοσιονομικό κενό. Εκανε το θαύμα σε 100 μέρες; Ναι, όχι, δεν ξέρω».

– «Ο αρμόδιος υπουργός υποστήριζε σε όλους τους τόνους ότι η ΔΕΗ καταρρέει. Η επιτροπή όμως, που ο ίδιος συγκρότησε, έδωσε μια διαφορετική εκτίμηση για την πορεία της επιχείρησης. Ελεγε ψέματα ο υπουργός; Στην επιτροπή που μελέτησε το θέμα συμμετείχαν άσχετοι; Ναι, όχι, δεν ξέρω».

Τέτοια ερωτήματα και άλλα με παρόμοιο περιεχόμενο, που χαλάνε τη μόστρα της κυβέρνησης και μπορεί να οδηγήσουν σε ενοχλητικά συμπεράσματα για την προβληματική σχέση της με τη συνέπεια και ίσως να αποκαλύψουν τη ροπή της προς τον τρισκατάρατο λαϊκισμό, τον οποίο χρεώνει στους αντιπάλους της, δεν πρόκειται να δείτε στις περισσότερες δημοσκοπήσεις. Οι ερωτήσεις είναι διατυπωμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να προκύπτουν οι επιθυμητές απαντήσεις, τις οποίες στη συνέχεια αναλαμβάνουν να επεξεργαστούν ειδικοί αναλυτές για να φτιάξουν μια σχεδόν ειδυλλιακή εικόνα για την κυβέρνηση των αρίστων.

Ολα πάνε πρίμα, οι επιδόσεις της κυβέρνησης είναι εξαιρετικές, το επιτελικό κράτος που έφτιαξε μέσα σε τρεις μήνες λειτουργεί άψογα, οι πολίτες εγκρίνουν χωρίς αστερίσκους τις επιλογές της, ο αντίπαλός της έχει βυθιστεί σε κρίση εσωστρέφειας και η εκλογική επιρροή του μειώνεται, η υπόθεση της Novartis είναι σκευωρία και όχι σκάνδαλο, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στήσει παρακράτος και παραδικαστικό κύκλωμα, ο Αλέξης Τσίπρας τρώει τη σκόνη του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος και λαϊκός είναι και συνεπής και συναινετικός και φανατικός εχθρός της δημαγωγίας. Πρόκειται για έναν γητευτή ψυχών.

Με λίγα λόγια, στη θέση της χειρότερης κυβέρνησης της Μεταπολίτευσης έχουμε την καλύτερη κυβέρνηση από την ίδρυση του ελληνικού κράτους. Θα λέγαμε την καλύτερη κυβέρνηση από αρχαιοτάτων χρόνων αλλά εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν κράτη και κυβερνήσεις με τη σημερινή μορφή. Οπότε δοξάστε τους και αινείτε τον Κύριον για την καλοτυχία μας.

Ανάγωγα

Ψήφος στους ομογενείς; Τα κόμματα έχουν υπολογίσει το κόστος; Θα πρέπει να κάνουν προεκλογικές καμπάνιες και εκτός επικράτειας. Θα πρέπει να έχουν φυσική παρουσία παντού όπου υπάρχουν ομογενείς. Θα πρέπει συχνά-πυκνά ηγετικοί παράγοντές τους να πηγαίνουν επιτόπου για να κάνουν κομματική δουλειά. Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ χρωστάνε της Μιχαλούς. Οι κρυφοί χορηγοί τους θα συνδράμουν, ωστόσο δεν είναι και φιλάνθρωποι. Η Ολυμπιακή, που στο παρελθόν μετέφερε δωρεάν στελέχη και οπαδούς, δεν υπάρχει πια. Ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο;

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)