to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:17 | 08.06.2014

Πολιτική

Αίμα, τιμή, bankingnews.gr

Η γνωστή ιστοσελίδα «τεχνοκρατών» και «ανθρώπων της αγοράς» συνεχίζει τα απενοχοποιημένα φλέρτ με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής


«Οι 536.910 ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής είναι συνειδητοποιημένοι δημοκράτες και υπερήφανοι Έλληνες πατριώτες». Με αυτόν τον τίτλο ξεκινάει ένα ακόμα ευνοϊκό για τους νεοναζί άρθρο σε ένα από τα σημαντικότερα μέσα ενημέρωσης που ειδικεύεται στο τραπεζικό ρεπορτάζ, το bankingnews.gr

Μεταξύ άλλων διαβάζουμε ότι «η Χρυσή Αυγή  βάλλεται πανταχόθεν και ουδείς δεν τις έδωσε το βήμα να αμυνθεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της» ενώ από τον αντιαριστερό οίστρο του ανώνυμου αρθρογράφου μαθαίνουμε ότι «οι 536.910 ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής κατά βάση προέρχονται από τον χώρο της Δεξιάς της υπερήφανης πατριωτικής δεξιάς.  Αυτούς που κατηγορούν φασίστες ήταν αυτοί που έδωσαν τους πιο ένδοξους και ιστορικούς αγώνες για την δημοκρατία ενώ οι ψευτοδημοκράτες του καναπέ άτολμοι, μίζεροι, αριστερίζουσας αντίληψης και νοοτροπίας δεν μπορούν να δεχθούν ότι στην Ελλάδα η Δεξιά νίκησε και η αριστερά του ΕΑΜ Ελλάς έχασε». Και άλλα πολλά παρόμοια και ανατριχιαστικά. Περιττό να σημειωθεί πως η ιστοσελίδα της Χ.Α αναδεικνύει το εν λόγω άρθρο της «έγκυρης οικονομικής και πολιτικής ιστοσελίδας» στα κεντρικά της θέματα

Σε πρόσφατη έρευνά του (διαβάστε αναλυτικά) ο «Ιός» της «Εφημερίδας των Συντακτών» σχολιάζει σχετικά με το φλερτ του συγκεκριμένου site με τη νεοναζιστική συμμορία:

Ψυχή του πόρταλ, ο δημοσιογράφος Πέτρος Λεωτσάκος, ο οποίος θεωρείται από τους πιο δραστήριους και αποτελεσματικούς σ’ αυτό το ρεπορτάζ. Αλλά ταυτόχρονα ο κ. Λεωτσάκος είναι και ένας πεισμένος θαυμαστής της Χρυσής Αυγής. Και έχει ξεκινήσει μεγάλη διαδικτυακή εκστρατεία για την υπεράσπιση των προφυλακισμένων ηγετών της οργάνωσης, καθώς και για την αποκατάσταση της αλήθειας για τους «αδίκως διωκόμενους εθνικιστές».

Ο κ. Λεωτσάκος είναι, λέει, κι αυτός Μανιάτης, όπως οι περισσότεροι στην ηγεσία της οργάνωσης (Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης κ.ά.). Και βέβαια έχει κάθε δικαίωμα να πιστεύει και να γράφει ό,τι θέλει. Ακόμα κι αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω. Το δικό μας ερώτημα είναι πώς ακριβώς συνδέονται όλα αυτά με το τραπεζικό ρεπορτάζ. Γιατί δεν είναι μόνο ο κ. Λεωτσάκος που υμνεί τη Χρυσή Αυγή. Το ίδιο κάνει και η ναζιστική οργάνωση για εκείνον, τον οποίο αποκαλεί «έγκριτο δημοσιογράφο» και μεταφέρει «αυτούσιες» τις απόψεις του, αναδημοσιεύει τα άρθρα του στην εφημερίδα της και αποκαλεί το bankingnews «έγκυρη οικονομική και πολιτική ιστοσελίδα».

Όπως τονίζει παρακάτω ο «Ιός»:

Μόνιμο μέλημα του τραπεζικού πόρταλ -το οποίο σημειωτέον δεν ασχολείται με κανένα άλλο κόμμα σε τέτοιο βαθμό- είναι να «βελτιωθεί» η εξωτερική εικόνα της οργάνωσης, προκειμένου να είναι πιο αποτελεσματική. Πρόκειται για τη θέση που είχε εκφράσει, εκτός από τον κ. Μπαλτάκο, και ένας άλλος δημοσιογράφος-αναλυτής, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, στον ΣΚΑΪ: «Είναι γεγονός και είχε επισημανθεί στο παρελθόν ότι αν η Χρυσή Αυγή βελτιώσει την εξωτερική της εικόνα και προσεταιριστεί ορισμένους ικανούς ανθρώπους, θα είχε καταφέρει να πείσει μεγαλύτερο μέρος του εκλογικού σώματος. […] Η Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση, είναι παρωχημένη [sic] στην οργάνωσή της και στις πρακτικές της. Εχει μπλοκάρει σε ιδεοληψίες και άτοπες πρακτικές, αλλά το σχεδόν μισό εκατομμύριο ψηφοφόροι που την επέλεξαν ήξεραν το πώς κινείται και πώς συμπεριφέρεται η ηγεσία της» (8.10.2013).

Αυτές τις απόψεις το bankingnews τις αποδίδει και σε κάποιον πρώην υφυπουργό, ο οποίος αρθρογραφεί ανωνύμως στο πόρταλ: Δυστυχώς σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας η Χρυσή Αυγή θεωρείται δολοφονική συμμορία. Η έννοια δολοφονική συμμορία είναι προσβλητική και ατιμωτική για την Χρυσή Αυγή και η ηγεσία της πρέπει να δράσει τώρα. Σε πρόσφατο άρθρο του πρώην υφυπουργός και συνεργάτης του bankingnews ως αρθρογράφος παρουσίασε μια άκρως ενδιαφέρουσα προσέγγιση για το πώς μπορεί να εκδημοκρατιστεί στα μάτια της κοινωνίας η Χρυσή Αυγή. Θεωρούμε και θα συμφωνήσουμε με το πρόσφατο άρθρο του πρώην υφυπουργού και αρθρογράφου ότι η Χρυσή Αυγή πρέπει να αδράξει την ευκαιρία και να αποτινάξει τη ρετσινιά. Η Χρυσή Αυγή όντως στηρίζεται σε ορισμένους τραγικούς τύπους αλλά στηρίζεται και σε μια πλατιά βάση ψηφοφόρων ή οπαδών που έχουν σιχαθεί την υποκρισία, την παρακμή. Η Χρυσή Αυγή αν καταφέρει να περιθωριοποιήσει τους τραγικούς τύπους και να αναδείξει ένα πολιτικό λόγο όσο οξύς και αν είναι θα καταφέρει να επικρατήσει σε μερίδα των Ελλήνων ψηφοφόρων» (23.9.2013).

Δεν γνωρίζουμε ποιος είναι αυτός ο πολιτικός αναλυτής, ο οποίος, σύμφωνα με την παρουσίασή του στο πόρταλ, «είναι πρώην υφυπουργός γνώστης της οικονομίας και πολιτικής και μέσω του bankingnews θα καταγράφει την άποψη του για τα σημαντικά οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα». Υπάρχει βέβαια κάποιος πρώην υφυπουργός της Νέας Δημοκρατίας που αρθρογραφεί στο πόρταλ, αλλά αυτός υπογράφει με το όνομά του: ο Πέτρος Δούκας.

Το ζουμί βρίσκεται στη συνέχεια: «Αν η Χρυσή Αυγή καταφέρει να εκδημοκρατιστεί στη λογική της έξωθεν και έσωθεν καλής μαρτυρίας [sic] τότε είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει τον επόμενο πόλο συγκυβέρνησης. Μια κυβερνητική συνεργασία μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και της Χρυσής Αυγής δεν θα πρέπει να θεωρείται ούτε ουτοπική ούτε ακραία. Οι ταμπέλες τύπου ακροδεξιός, αριστερός και ακροαριστερός δεν υπάρχουν. Είναι κατασκευάσματα για να διαχωρίζουν τους ανθρώπους και να τους περιχαρακώνουν σε μαντριά όπως αλληγορικά θα έλεγε και ο Ευάγγελος Αβέρωφ. Ως εκ τούτου μια Χρυσή Αυγή που θα στηριζόταν στους πατριώτες εθνικιστές και θα είχε εκδημοκρατιστεί ουσιαστικά και όχι τυπικά θα κέρδιζε στην κοινωνία και θα μπορούσε να συμμετάσχει στην κυβέρνηση».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)