to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:02 | 26.11.2019

Οικονομία

Αιχμηρό σχόλιο Τσακαλώτου για τη συνέντευξη Μητσοτάκη σχετικά με τα πρωτογενή πλεονάσματα

«Θα ήταν χρήσιμο ο πρωθυπουργός να βρει κάποια στιγμή τον χρόνο να μας εξηγήσει γιατί δεν αξιοποίησε το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για μείωση των στόχων στα πλεονάσματα από το 2020», σχολιάζει.


«Είναι ενδιαφέρον ότι ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι τα πλεονάσματα του 3,5% επεβλήθησαν λόγω της μειωμένης αξιοπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ», σχολιάζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών με αφορμή την συνέντευξη του πρωθυπουργού στην Corriere della Sera.

Αναλυτικά το σχόλιο του Ευκλείδη Τσακαλώτου, τομεάρχη Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ:

«Είναι ενδιαφέρον ότι ο κ. Μητσοτάκης  θεωρεί ότι τα πλεονάσματα του 3.5% επεβλήθησαν λόγω της μειωμένης αξιοπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ. Για τα πλεονάσματα του 4.2% και 4.5% που είχε συμφωνήσει η ΝΔ έχει να πει κάτι? Ή η αξιοπιστία αφορά τον κ. Μητσοτάκη προσωπικά και όχι το κόμμα του;

Όσο για την μείωση των στόχων το 2021 -κάτι το οποίο φυσικά θα ήταν θετικό- θα ήταν χρήσιμο ο  πρωθυπουργός να βρει κάποια στιγμή τον χρόνο να μας εξηγήσει  γιατί δεν αξιοποίησε το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για μείωση των στόχων από το 2020.»

Στη συνέντευξη ο κ. Μητσοτάκης μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Το 3,5 % του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα δεν έχει σήμερα κανένα νόημα» δηλώνει ο πρωθυπουργός και εξηγεί το σκεπτικό του: «Καταρχάς, η ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους είναι εντελώς διαφορετική σήμερα, καθώς έχουμε πολύ χαμηλότερα επιτόκια και πολύ υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης σε σύγκριση με παλαιότερα, όταν ο στόχος αυτός είχε συμφωνηθεί (επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ). Υπάρχει όμως και κάτι ακόμη, ένας πολιτικός λόγος: Ο στόχος αυτός είχε τεθεί, επειδή δεν υπήρχε εμπιστοσύνη στην προηγούμενη κυβέρνηση. Αντιθέτως, υπάρχει σήμερα ευρεία εμπιστοσύνη στην κυβέρνησή μας, καθώς δεν υπάρχει κίνδυνος ότι θα γυρίσουμε πίσω στην περίοδο της δημοσιονομικής χαλαρότητας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)