to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:38 | 07.01.2018

Πολιτική

Αιχμηρή διπλωματική διάψευση: «Ουδέποτε Τσίπρας και Κοτζιάς ζήτησαν την αντικατάσταση του αρχιεπισκόπου Αμερικής»

Με μία αυστηρή ανακοίνωση κατηγορηματικής διάψευσης και το αίτημα της άμεσης αποκατάστασης της αλήθειας απάντησε το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη σε δημοσίευμα της ομογενειακής εφημερίδας "Εθνικός Κήρυξ" για δήθεν εμπλοκή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στη δρομολόγηση της αντικατάστασης του αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου


Με μία αυστηρή ανακοίνωση κατηγορηματικής διάψευσης και το αίτημα της άμεσης αποκατάστασης της αλήθειας απάντησε το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη σε δημοσίευμα της ομογενειακής εφημερίδας "Εθνικός Κήρυξ" για δήθεν εμπλοκή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στη δρομολόγηση της αντικατάστασης του αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου και μάλιστα με μήνυμα που μετέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης στον Οικουμενικό Πατριάρχη κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στο Φανάρι όπου εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση στην τελετή των Θεοφανείων.

«Στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας», τονίζει η ανακοίνωση, «παρακαλούμε όπως άμεσα πράξετε τα δέοντα για την αποκατάσταση της αλήθειας, δημοσιεύοντας στο ίδιο σημείο της εφημερίδας σας τις κατηγορηματικές διαψεύσεις των απολύτως ψευδών, παντελώς ανυπόστατων και φανερά προβοκατόρικων αναφορών που εκτέθησαν παραπάνω».

Το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη αποσαφηνίζει ότι «η κυβέρνηση της Ελλάδος, υπό τον πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, ουδέποτε ενεπλάκη σε εκκλησιαστικά ζητήματα» επισημαίνοντας ότι τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο κ. Κοτζιάς «ουδέποτε ζήτησαν από τον Οικουμενικό Πατριάρχη την αντικατάσταση του αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Δημητρίου», όπως «ομοίως, ουδέν μήνυμα αναφορικά με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής εκομίσθη στον Οικουμενικό Πατριάρχη, από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, μέσω του υφυπουργού Εξωτερικών, κ. Ιωάννη Αμανατίδη».

Το δημοσίευμα του "Εθνικού Κήρυκα" με την υπογραφή του Θεόδωρου Καλμούκου με τίτλο "Δρομολογείται η αντικατάσταση του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου", ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει αποφασίσει την αντικατάσταση του αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου λόγω χρεοκοπίας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, εμπλέκοντας προς αυτή την κατεύθυνση και την ελληνική κυβέρνηση για σχετική παρέμβασή της στον κ. Βαρθολομαίο με «αγγελιοφόρο» στο Φανάρι τον «αναπληρωτή ΥΠΕΞ», όπως έγραφε, τον υφυπουργό Γ. Αμανατίδη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)