to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:23 | 18.05.2018

Πολιτική

Αιχμηρή απάντηση ΟΑΣΘ στις καταγγελίες Καραόγλου

Περιμέναμε με αγωνία να ακούσουμε τον κ. Καράογλου να απαντάει γι’ αυτά που δημοσίευσε η εφημερίδα «Documento», στις 22 Απριλίου 2018


Ολόκληρη η απάντηση:

Όταν ο κ. Καράογλου ξύνεται στην γκλίτσα του Ο.Α.Σ.Θ.

Άργησε 26 μέρες αλλά επιτέλους μίλησε! Περιμέναμε με αγωνία να ακούσουμε τον κ. Καράογλου να απαντάει γι’ αυτά που δημοσίευσε η εφημερίδα «Documento», στις 22 Απριλίου 2018. Ότι δηλαδή με δύο έγγραφα, τα οποία υπέγραφε προσωπικά, ζητούσε από τον τότε πρόεδρο του Ο.Α.Σ.Θ. τον Μάιο του 2007 και το 2008, να «βολέψει» και να διορίσει στον Ο.Α.Σ.Θ. 74 κομματικούς του φίλους και υποστηρικτές της ΝΔ. Και μάλιστα για να μην τον κατηγορήσουμε και για έλλειψη δικαιοσύνης, ζητούσε από τον τότε πρόεδρο του Ο.Α.Σ.Θ. να τηρηθεί και σειρά προτεραιότητας!

Είδατε οι «άριστοι» της ΝΔ;

Και για να επιβεβαιώσει την αριστεία του και ταυτόχρονα την υποκρισία του, ο κ. Καράογλου έκανε λόγο στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», στις 17 Σεπτεμβρίου του 2017, για μια Ελλάδα «εθνικής αξιοπρέπειας» και «αξιοκρατίας».

Μετά λοιπόν από 26 ημέρες αφωνίας, ο κ. Καράογλου μίλησε! Μήπως απάντησε για τα «ραβασάκια» των διορισμών που υπέγραφε; Όχι!

Μας ενημέρωσε ότι κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για δήθεν «περίεργες» κατατμήσεις συμβάσεων του Ο.Α.Σ.Θ. Κατηγόρησε τη νέα Διοίκηση του Οργανισμού ότι έκανε διαγωνισμό για την προμήθεια ψυκτικού υγρού «φρέον» με βάση το νόμο 4412/16. Έχει δίκιο! Μας καταγγέλλει γιατί παραβιάσαμε αυτό που στον παλιό Ο.Α.Σ.Θ. ήταν «νόμος». Να δίνουν με απευθείας αναθέσεις όλες τις «δουλειές» και τις συμβάσεις στους ημετέρους και να μη γίνονται διαγωνισμοί. Καταγγέλλει επίσης ότι η νέα Διοίκηση του Ο.Α.Σ.Θ. προκήρυξε άλλους δύο διαγωνισμούς Τηλεματικής. Έναν για τη συντήρηση και την επισκευή των στάσεων κι έναν για το σύστημα εντός των λεωφορείων.

Άλλες δύο συμβάσεις δηλαδή, για τις οποίες έγιναν διαγωνισμοί και μάλιστα με τα μισά χρήματα απ’ όσο κόστιζαν οι απευθείας αναθέσεις σε «κολλητούς» και κομματικούς φίλους.

Και από πού διάβασε και πήρε τις πληροφορίες γι’ αυτές τις συμβάσεις ο κ. Καράογλου; Από τη Διαύγεια φυσικά στην οποία είναι αναρτημένες.

Ναι! Από τη Διαύγεια, για την οποία μερικές μέρες νωρίτερα μας κατηγορούσε ότι δεν αναρτούμε συμβάσεις και αποφάσεις. Προφανώς ο κ. Καράογλου είχε ενημέρωση από τη Διαύγεια και για τις «περίεργες» κι επιλεκτικές αναθέσεις που έκαναν οι κομματικοί του φίλοι τα προηγούμενα χρόνια (αυτό είναι αστείο για να γελάσουμε!).

Θα απευθύνουμε μερικά ερωτήματα στον κ. Καράογλου και του δίνουμε όσο χρόνο θέλει να τα απαντήσει:

  • Είχε δει όλα τα προηγούμενα χρόνια δημοσιευμένο κάποιον ισολογισμό από τη φιλική σε αυτόν πρώην Διοίκηση του Ο.Α.Σ.Θ.;
  • Είχε δει καμιά σύμβαση δημοσιευμένη;
  • Δεν είχε καταλάβει τόσα χρόνια ότι όλες οι «δουλειές» γίνονταν με απευθείας αναθέσεις χωρίς διαγωνισμό, σε φίλους και «κολλητούς» με αλληλένδετα συμφέροντα;
  •  Δεν είχε καταλάβει τίποτα για το πάρτι εκατομμυρίων που είχε στηθεί σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου και το όργιο καταλήστευσης των χρημάτων του ελληνικού λαού;
  • Τώρα συνειδητοποίησε ότι ο στόλος των λεωφορείων είναι «γερασμένος» και ασυντήρητος; Το τελευταίο οκτάμηνο «γέρασαν» τα λεωφορεία;
  • Δεν είχε ακούσει για τους διορισμούς στον Ο.Α.Σ.Θ. με τα «ραβασάκια» των γαλαζοπράσινων βουλευτών; (Ο κ. Καράογλου είναι πρωταθλητής στα «ραβασάκια» με 74 «αιτήματα»!).
  • Δεν ήξερε για το όργιο των συναλλαγών με «μαύρο» χρήμα που αφορούσε τις αγοραπωλησίες των μετοχών του Ο.Α.Σ.Θ.;
  • Δεν καταλάβαινε τι ψήφιζε όλα αυτά τα χρόνια στη Βουλή επιδοτώντας με 2 δις και 54 εκατομμύρια ευρώ τους «άριστους» του Ο.Α.Σ.Θ.;

Επειδή είναι σίγουρο ότι ο κ. Καράογλου δεν θα απαντήσει στα παραπάνω, του ευχόμαστε καλή συνέχεια και καλά «ξεμπερδέματα» στη Βουλή, όταν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει και ν ‘ ακούσει τις απαντήσεις του κ. Σπίρτζη και να απολογηθεί για τις πολιτικές ευθύνες της ΝΔ που τόσα χρόνια ψήφιζε κι επέτρεπε τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος.

Τι κατήγγειλε ο Καραόγλου

«Περίεργες κατατμήσεις» συμβάσεων του ΟΑΣΘ καταγγέλλει με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Καράογλου.
 
Ο κ. Καράογλου, απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, καταγγέλλει ότι αντί η διοίκηση του Οργανισμού να τηρήσει τη νομιμότητα προμήθειας αγαθών και υπηρεσιών, «σπάει» την προμήθεια σε μικρά τμήματα κάνοντας στην ουσία απευθείας αναθέσεις.
 
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ίδιο, στις 27/04/2018, στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΣΘ και στο πρόγραμμα «Διαύγεια» αναρτήθηκε περίληψη της υπ’ αριθμ. 3/2018 διακήρυξης συνοπτικού διαγωνισμού του ΟΑΣΘ για την προμήθεια «ψυκτικού υγρού (φρέον) R134a», προϋπολογισμού 60.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί με τη διαδικασία συνοπτικού διαγωνισμού του άρθρου 327 του ν. 4412/2016 και αντικείμενο της σύμβασης την «Προμήθεια ψυκτικού υγρού (φρέον) R134a» για χρονικό διάστημα τριών μηνών, με προβλεπόμενη έναρξη την 29η Μαΐου 2018.
 
«Είναι απορίας άξιο, λοιπόν, για ποιό λόγο γίνεται διαγωνισμός μόνο για τρεις μήνες την ώρα που οι ανάγκες των λεωφορείων για φρέον είναι διαρκείς σε όλη τη διάρκεια του έτους;», ερωτά ο βουλευτής της ΝΔ και σχολιάζει: «Και αυτή, δυστυχώς, δεν είναι η μόνη περίπτωση που η νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ «σπάει» συμβάσεις…».
 
Στις 24/04/2018, συνεχίζει ο κ. Καράογλου, είχε προηγηθεί η ανάρτηση περίληψης της υπ’ αριθμ. 1/2018 διακήρυξης συνοπτικού διαγωνισμού του ΟΑΣΘ για την ανάθεση των υπηρεσιών «τεχνικής υποστήριξης και συντήρησης του εξοπλισμού της τηλεματικής επί των λεωφορείων και λοιπών οχημάτων για χρονικό διάστημα έξι μηνών», προϋπολογισμού 45.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί, ομοίως, σύμφωνα με τη διαδικασία του συνοπτικού διαγωνισμού του άρθρου 327 του ν. 4412/2016, με προβλεπόμενη έναρξη την 28/05/2018. Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε έξι μήνες από την υπογραφή της.
 
Επίσης, αναφέρει ο ίδιος, στις 24/04/2018, την ίδια ημερομηνία δηλαδή, είχε αναρτηθεί στη «Διαύγεια» η υπ΄αριθμ. 2/2018 περίληψη συνοπτικού διαγωνισμού με τίτλο «υποστήριξη και συντήρηση του εξοπλισμού της τηλεματικής επί των στάσεων πληροφορικής των επιβατών στο δίκτυο του ΟΑΣΘ» για την ανάθεση της ανωτέρω υπηρεσίας για έξι μήνες, προϋπολογισμού –ομοίως- 45.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ.
 
Και συνεχίζει: «Ενώ δηλαδή και οι δυο παραπάνω διαγωνισμοί αφορούν στην ανάθεση της τηλεματικής, «έσπασαν» σε δυο τμήματα, ένα όσον αφορά στην τηλεματική των λεωφορείων και ένα όσον αφορά στην τηλεματική των στάσεων, αξίας 45.000 ευρώ η κάθε μία, που αντιστοιχούν συνολικά σε 90.000 ευρώ με ΦΠΑ».
 
«Μόνο που σύμφωνα με τα οριζόμενα στο εθνικό δίκαιο, δεν επιτρέπεται η κατάτμηση μιας προμήθειας όμοιων ή ομοειδών ειδών σε περισσότερες προμήθειες μικρότερων ποσοτήτων προς αποφυγή τακτικού διαγωνισμού», καταλήγει και θέτει τα «εύλογα», όπως τα χαρακτηρίζει, ερωτήματα:
 
-Ποιες είναι οι ετήσιες ανάγκες προμήθειας του ΟΑΣΘ σε φρέον σύμφωνα με τα πραγματικά στοιχεία και με βάση τον τρέχοντα προϋπολογισμό του έτους;
-Ποιο είναι το προϋπολογιζόμενο κόστος προμήθειας υπηρεσιών τηλεματικής για ένα χρόνο;
-Για ποιο λόγο έσπασε η ανάθεση της τεχνικής υποστήριξης της τηλεματικής σε δυο διακριτούς διαγωνισμούς των 45.000 ευρώ; Σε ποιόν κωδικό του προϋπολογισμού του ΟΑΣΘ εντάσσονται η τηλεματική των λεωφορείων και η τηλεματική των στάσεων;
-Για ποιο λόγο προκηρύχθηκαν οι ανωτέρω προμήθειες για τρεις και έξι μήνες αντίστοιχα, δεδομένου ότι οι ανάγκες για αυτές τις προμήθειες είναι ετήσιες; 
 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)