to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:13 | 25.01.2014

πηγή: ΑΜΠΕ

Διεθνή

Μετά την ανάφλεξη και την καταστολή: Οι προεδρικές εκλογές θα προηγηθούν των βουλευτικών στην Αίγυπτο

Τουλάχιστον 49 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 247 τραυματίσθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στην Αίγυπτο


Ενημέρωση:

Η Αίγυπτος θα πραγματοποιήσει προεδρικές εκλογές πριν από τις βουλευτικές, δήλωσε σήμερα ο μεταβατικός πρόεδρος της χώρας Αντλι Μανσούρ - μία ανατροπή η οποία μπορεί να οδηγήσει στην εκλογή στην προεδρία του επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγού Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι εντός ολίγων μηνών.

Οι βουλευτικές εκλογές επρόκειτο να διεξαχθούν πρώτα με βάση τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μετά την ανατροπή από τον στρατό του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι τον Ιούλιο ύστερα από μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Adly Mansour

Αιματηρή καταστολή τρία χρόνια μετά την εξέγερση:

Τουλάχιστον 49 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 247 τραυματίσθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στην Αίγυπτο όπου οπαδοί του καθεστώτος και της αντιπολίτευσης πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις χθες με την ευκαιρία της τρίτης επετείου της λαϊκής εξέγερσης του 2011, ανακοίνωσε σήμερα το αιγυπτιακό υπουργείο Υγείας.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι 1.079 άνθρωποι συνελήφθησαν.


Περίπου 1.000 διαδηλωτές που υποστήριζαν τον Μόρσι έχουν σκοτωθεί έκτοτε από αστυνομικούς και στρατιωτικούς ή υποστηρικτές της νέας κυβέρνησης.

Στο Κάιρο εκατοντάδες διαδηλωτές αντιμετωπίστηκαν διά της βίας από την αστυνομία, η οποία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και σκάγια, ενώ πολλές χιλιάδες υποστηρικτές του καθεστώτος συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ταχρίρ, το επίκεντρο της εξέγερσης του 2011.
 

Επίσης, το Σάββατο, στην Αίγυπτο: Εννέα τραυματίες από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε βάση της αστυνομίας στο Σουέζ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)