to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:00 | 13.05.2021

Διεθνή

Αίγυπτος και Ρωσία καλούν το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις στη Γάζα - Με κλιμάκωση απαντά το Ισραήλ

Ο ισραηλινός στρατός κινητοποιεί 9.000 επιπλέον εφέδρους, όσο οι ΥΠΕΞ Ρωσίας και Αιγύπτου καλούν να σταματήσει η αιματοχυσία


Η Αίγυπτος και η Ρωσία κάλεσαν το Ισραήλ να σταματήσει να επιτίθεται στη Λωρίδα της Γάζας και να θέσει τέρμα στην αιματοχυσία εν μέσω φόβων για περαιτέρω κλιμάκωση.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι και ο Ρώσος ομόλογός του Σεργκέι Λαβρόφ προέτρεψαν, σε τηλεφωνική κλήση που είχαν νωρίτερα σήμερα, πλήρη κατάπαυση του πυρός για να σωθούν ζωές και να ανοίξει ο δρόμος για πολιτικές διαβουλεύσεις.

Οι επικεφαλής της διπλωματίας των δύο χωρών τόνισαν τη σημασία «να σταματήσει η στρατιωτική αντιπαράθεση και η διεθνής κοινότητα να αντιδράσει σοβαρά για να προτείνει μια λύση προς μία δίκαιη ειρήνη».

Οι δύο ΥΠΕΞ μάλιστα συμφώνησαν να συντονίσουν τις προσπάθειές τους και να εντείνουν τις επαφές τους για τον τερματισμό της κρίσης.

Ο ισραηλινός στρατός κινητοποιεί 9.000 επιπλέον εφέδρους

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Μπένι Γκαντζ ενέκρινε την κινητοποίηση επιπλέον 9.000 εφέδρων, όπως ανακοίνωσε σήμερα το βράδυ το γραφείο του, εν μέσω της κλιμακούμενης βίας στην περιοχή.

Οι επιπλέον στρατιωτικές δυνάμεις θα αναπτυχθούν στην νότια και κεντρική περιφερειακή διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων, μεταξύ άλλων, ανέφερε η ανακοίνωση.

Την Τρίτη το Ισραήλ κινητοποίησε 5.000 εφέδρους.

Νωρίτερα σήμερα το Ισραήλ ανέπτυξε άρματα μάχης και τεθωρακισμένα κατά μήκος των συνόρων με τη Λωρίδα της Γάζας, όπου συνεχίζεται η ανταλλαγή πυρών. Ο Γκαντζ διέταξε επίσης την αποστολή ενισχύσεων στις δυνάμεις ασφαλείας των «μικτών» πόλεων, όπου ζουν μαζί Εβραίοι και Άραβες, καθώς από την Τρίτη σημειώνονται ταραχές.

Ο στρατός είπε ότι περίπου 1.750 ρουκέτες έχουν εκτοξευτεί από τη Γάζα προς το Ισραήλ από τη Δευτέρα το βράδυ.

Επτά Ισραηλινοί και 87 άνθρωποι στην Γάζα έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής.

tags: Ισραήλ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)