to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:09 | 11.02.2013

Διεθνή

Αίγυπτος: Ένταλμα σύλληψης ισλαμιστή κληρικού

Ένταλμα σύλληψης του αιγύπτιου ισλαμιστή κληρικού Μαχμούντ Σααμπάν, ο οποίος είχε ζητήσει την καταδίκη σε θάνατο των ηγετών της κοσμικής αντιπολίτευσης, εξέδωσε ο γενικός εισαγγελέας της Αιγύπτου.


Ο σκληροπυρηνικός σαλαφιστής Σααμπάν είχε ζητήσει να επιβληθεί η ποινή του θανάτου στους ηγέτες του Μετώπου Εθνικής Σωτηρίας, δηλαδή του συνασπισμού της κοσμικής αντιπολίτευσης, λόγω της εναντίωσής τους στον ισλαμιστή πρόεδρο της χώρας Μοχάμεντ Μόρσι.

Η εντολή του γενικού εισαγγελέα είναι να προσαχθεί και να ανακριθεί ο κληρικός για τις σχετικές του δηλώσεις στο θρησκευτικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Χαφέζ.

Ο Σααμπάν είχε αναφερθεί συγκεκριμένα στο φιλελεύθερο πολιτικό Μοχάμεντ ΕλΜπαραντέι και στον αριστερό νασερικό, πρώην προεδρικό υποψήφιο, Χαμντίν Σαμπάχι.

Το Μέτωπο Εθνικής Σωτηρίας, το οποίο αποτελείται από αμιγώς κοσμικές πολιτικές δυνάμεις, έχει καλέσει σε πολλές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος προέρχεται πολιτικά από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και τον οποίο κατηγορεί ότι προσπαθεί να μονοπωλήσει την εξουσία.

Ο ΕλΜπαραντέι, πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας του ΟΗΕ, είχε ασκήσει προ ημερών έντονη κριτική στις υπό ισλαμιστικό έλεγχο αρχές για επιεική αντιμετώπιση της ρητορικής του Σααμπάν.

Η κυβέρνηση είχε αναπτύξει στη συνέχεια αστυνομικές δυνάμεις κοντά στις κατοικίες ηγετών της αντιπολίτευσης, μεταξύ αυτών και του ΕλΜπαραντέι, για την προστασία τους.

Ο Σααμπάν είχε δηλώσει ότι οι ηγέτες του Μετώπου θέλουν την εξουσία και «καίνε την Αίγυπτο» για να την αποκτήσουν.

«Είναι ξεκάθαρο πια ότι η τιμωρία τους σύμφωνα με το νόμο του Θεού είναι ο θάνατος», είχε συμπληρώσει ο ισλαμιστής κληρικός.

Το σχετικό βίντεο έκανε την εμφάνισή του και στην πλατφόρμα YouTube στις 2 Φεβρουαρίου.



Πηγή: Ναυτεμπορική

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)