to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:04 | 12.01.2015

Διεθνή

Αιγύπτιους κόπτες απήγαγε το παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη

Το λιβυκό παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους ανακοίνωσε ότι κρατά ομήρους 21 χριστιανούς κόπτες, τις φωτογραφίες των οποίων δημοσιοποίησε σήμερα σε τζιχαντιστικά φόρουμ, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστότοπων SITE.



Η οργάνωση δεν διευκρινίζει την εθνικότητα των προσώπων αυτών, όμως φαίνεται ότι αναφέρεται στους 20 Αιγύπτιους, η απαγωγή των οποίων επιβεβαιώθηκε σήμερα από το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών.

Στην ανακοίνωσή της η οργάνωση παρουσιάζει τις φωτογραφίες «των 21 χριστιανών που συνελήφθησαν από στρατιώτες του ΙΚ σε διάφορες περιοχές της επαρχίας της Τρίπολης». Δεν διευκρινίζεται η ημερομηνία της απαγωγής τους, ενώ δεν διατυπώνεται και κάποιο αίτημα για την απελευθέρωσή τους.

Ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών Μπαντρ Άμπντελ Άτι επιβεβαίωσε σήμερα «την απαγωγή 7 και 13 Αιγύπτιων, σε δύο ξεχωριστά περιστατικά, οι οποίοι εξακολουθούν να κρατούνται». Ούτε αυτός διευκρίνισε την ημέρα της απαγωγής τους ή τους υπεύθυνους.

Αντικρουόμενες πληροφορίες έχουν κυκλοφορήσει μέχρι τώρα για την τύχη των Αιγύπτιων αυτών στη Λιβύη.

Στις 3 Ιανουαρίου μια πηγή που πρόσκειται στην αναγνωρισμένη από τη διεθνή κοινότητα κυβέρνηση είχε κατηγορήσει την ισλαμιστική οργάνωση Άνσαρ Ασαρία, που θεωρείται τρομοκρατική από τον ΟΗΕ, ότι απήγαγε 20 Αιγύπτιους κόπτες από τη Σύρτη.

Δύο ημέρες αργότερα, ο φύλαρχος Μούφτα Μαρζούκ, που προΐσταται του «Συμβουλίου των Σοφών» της Σύρτης, είπε ότι 13 Αιγύπτιοι έχουν απελευθερωθεί, αφού κρατήθηκαν από παράνομους διακινητές μεταναστών. Διέψευσε εξάλλου την απαγωγή τους και δεν αναφέρθηκε στην τύχη των επτά άλλων.

Η Σύρτη βρίσκεται υπό τον έλεγχο ενόπλων ομάδων, κυρίως της Άνσαρ Ασαρία και του συνασπισμού Φατζρ Λίμπια (Αυγή της Λιβύης), στην οποία συμμετέχουν ισλαμιστικές πολιτοφυλακές οι οποίες κατέλαβαν τον Αύγουστο την Τρίπολη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)