to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:13 | 10.12.2021

Κοινωνία

Αιγίνιο: Οι αυτοαποκαλούμενοι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» πέρασαν χειροπέδες σε διευθυντή Γυμνασίου

Γύρω στις 8 σήμερα το πρωί, κάποια άτομα πλησίασαν τον διευθυντή, του φόρεσαν χειροπέδες, τον έβαλαν με τη βία σε ένα από αυτοκίνητά τους και στη συνέχεια τον μετέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα Πύδνας- Κολινδρού, παραδίδοντάς τον με το αιτιολογικό ότι «παραβιάζει το Σύνταγμα» - Συνελήφθησαν 11 άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία - Οι 11 κρατούνται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης


(φωτ. από το σχολείο, όπου δημιουργήθηκε μεγάλη αναστάτωση)

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης οδηγήθηκαν οι 11 συλληφθέντες για το περιστατικό της «σύλληψης» του διευθυντή Γυμνασίου του Αιγινίου, στην Πιερία, με την αιτιολογία ότι παραβιάζει το Σύνταγμα, επειδή εφαρμόζει τα υγειονομικά πρωτόκολλα αναφορικά με τον περιορισμό διασποράς του κορονοϊού στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Μεταξύ των 9 αντρών και 2 γυναικών, μελών της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», είναι ένας απόστρατος αστυνομικός, μια δασκάλα χορού, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και άνεργοι. Μόνο τρεις από αυτούς έχουν παιδιά που φοιτούν στο Γυμνάσιο του Αιγινίου.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για αρπαγή από κοινού, βία κατά υπαλλήλων, διατάραξη λειτουργίας Υπηρεσίας, παραβίαση μέτρων για πρόληψη ασθενειών, απειλή, συκοφαντική δυσφήμιση, απλή σωματική βλάβη και παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων

Εν όψει της μεταγωγής τους στα Δικαστήρια της Κατερίνης, στη συντριπτική τους πλειοψηφία αρνήθηκαν να υποβληθούν στον προβλεπόμενο έλεγχο για κορονοϊό και για αυτό το λόγο σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία.

Νωρίτερα, επίθεση από τα μέλη της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» δέχθηκε ο διευθυντής του Γυμνασίου Αιγινίου, την ώρα που προσερχόταν στο σχολείο. Συγκεκριμένα γύρω στις 8 σήμερα το πρωί, κάποια άτομα πλησίασαν τον διευθυντή, του φόρεσαν χειροπέδες, τον έβαλαν με τη βία σε ένα από αυτοκίνητά τους και στη συνέχεια τον μετέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα Πύδνας- Κολινδρού, παραδίδοντάς τον με το αιτιολογικό ότι «παραβιάζει το Σύνταγμα».

Η Αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή 11 ατόμων, τα οποία παρουσιάστηκαν στο τμήμα, ζητώντας να παραδώσουν τον διευθυντή, κι εξετάζει τον βαθμό συμμετοχής του καθενός εξ αυτών. 

Ο διευθυντής του Γυμνασίου μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αιγινίου, για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, καθώς φέρει κάποιες εκδορές στα χέρια από τις χειροπέδες. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες μέρες υπήρξαν οχλήσεις έξω από το σχολείο από την ίδια ομάδα και είχαν ενημερωθεί σχετικά οι αρμόδιες Αρχές.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος αρκέστηε να δηλώσει μόνο πως: «Τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι προκλητικές και απαράδεκτες και η Αστυνομία δεν πρέπει να επιτρέψει την επανάληψή τους».

«Μας έβριζαν από τον Νοέμβρη»

Το τάγμα των αρνητών είχε βάλει στο στόχαστρο το σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου και Λυκείου Αιγινίου Πιερίας από τον Νοέμβριο, ενώ είχε πραγματοποιήσει άλλες 4 απειλητικές επισκέψεις στο σχολείο. Μάλιστα οι εκπαιδευτικοί είχαν ενημερώσει τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές.

Οι φραστικές επιθέσεις και απειλές σε βάρος εκπαιδευτικών, που ξεκίνησαν στα τέλη Νοεμβρίου ήταν ονομαστικές, σύμφωνα με τον διευθυντή του Λυκείου Αιγινίου Γιώργο Γκαϊτατζή, ο οποίος, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ήταν ένας από τους στόχους της σημερινής επίθεσης. «Στάθηκα τυχερός γιατί τη στιγμή που εμφανίστηκαν είχα πάει να πάρω έναν καφέ. Ο στόχος ήμουν εγώ, ο διευθυντής γυμνασίου και μία καθηγήτρια που είχε διατελέσει σε προηγούμενη περίοδο υπεύθυνη covid του σχολείου. Μας βρίζουν ονομαστικά σε σελίδες στο Facebook», διευκρίνισε, προσθέτοντας ότι «οι φραστικές επιθέσεις και απειλές ξεκίνησαν μέσα στον Νοέμβρη, καθώς αυτοί θεωρούν ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται στα σχολεία είναι αντισυνταγματικά και ότι εμείς που τα εφαρμόζουμε είμαστε επίορκοι και προδότες».

Η πρώτη φορά που ενημερώθηκαν οι Αρχές, σύμφωνα με τον κ. Γκαϊτατζή, ήταν στις 24 Νοεμβρίου, όταν οι αυτοαποκαλούμενοι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» πήγαν στο σχολείο, απείλησαν τους εκπαιδευτικούς και προκάλεσαν αναστάτωση, λόγω της οποίας κρίθηκε αναγκαίο να αποχωρήσουν οι μαθητές από τις τάξεις. Αντίστοιχο επεισόδιο επαναλήφθηκε την επόμενη μέρα.

Η προσαγωγή των αρνητών στο ΑΤ:

Πώς περιγράφει το συμβάν ο πρόεδρος των καθηγητών στην Πιερία

Ο Χρ. Αντωνίου περιέγραψε τη βίαιη ενέργεια κατά του διευθυντή του σχολείου, τον οποίο και θα επισκεφτούν από κοντά, στο Κέντρο Υγείας, για να συνομιλήσουν μαζί του και να προχωρήσουν σε κατάθεση μήνυσης:

Δεν είναι το πρώτο περιστατικό

Όπως υπενθυμίζει η Αυγή, αυτό δεν είναι το πρώτο περιστατικό, κατά το οποίο αρνητές της πανδημίας, του κορωνοϊού και του εμβολιασμού έχουν προσπαθήσει να παραστήσουν τους «σερίφηδες».

Στις αρχές του μήνα, στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης τέσσερα άτομα με ρούχα που προσομοίαζαν στην στολή των αστυνομικών της ΔΙΑΣ και ήταν γεμάτα με ελληνικές σημαίες και θυρεούς είχαν  εμφανιστεί ως «Συνταγματική Αστυνομία» σε διαγνωστικό κέντρο που διενεργούσε τεστ απαιτώντας από το προσωπικό «νομιμοποιητικά έγγραφα και άδειες».

Σημειώνεται τέλος ότι ο εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη στους δύο διαχειριστές της ιστοσελίδας «Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς», η οποία προτείνει τρόπους αντίδρασης κατά των μέτρων για την πανδημία. Η κατηγορία σε βάρος των δύο προσώπων αφορά τα αδικήματα της διασποράς ψευδών ειδήσεων και της διέγερσης σε ανυπακοή, με βάση στοιχεία που απέστειλε στην Εισαγγελία η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ν. Φίλης: Ο εθνικισμός δίνει τώρα τη θέση του στον σκοταδισμό

Την συμπαράστασή του στον γυμνασιάρχη της Πιερίας και τον αποτροπιασμό του για την επίθεση που δέχτηκε από θρασύδειλη ομάδα παρακρατικών αντιεμβολιαστών, εκφράζει ο Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

«Εκφράζω την συμπαράστασή μου στον γυμνασιάρχη της Πιερίας και τον αποτροπιασμό μου για την επίθεση που δέχτηκε από θρασύδειλη ομάδα παρακρατικών αντιεμβολιαστών. Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για τη σύλληψή τους και ζητούμε την αυστηρή τιμωρία των δραστών», σημειώνει ο Νίκος Φίλης και επισημαίνει:

Δεν θα εκπλαγούμε αν διαπιστωθεί ότι η συγκεκριμένη ενέργεια και μάλιστα στην ίδια περιοχή, προέρχεται από τους κύκλους εκείνους που στην περίοδο της συμφωνίας των Πρεσπών είχαν προβεί σε προπηλακισμούς και σε εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον σπιτιών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενθαρρυμένοι τότε από την έξαλλη και ανεύθυνη πολιτική της ΝΔ για το Μακεδονικό.

Έτσι θέριεψαν τα «άνθη του κακού» στην Πιερία και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, με τον εθνικισμό να δίνει τώρα τη θέση του στον σκοταδισμό και τον δυσοίωνο αντιεπιστημονικό ανορθολογισμό, με τραγικά αποτελέσματα και χιλιάδες θύματα της αντιεμβολιαστικής παραφροσύνης.

ΣΥΡΙΖΑ Αιγινίου: Παιδεία - Υγεία - Δημοκρατία τα θύματα της κυβερνητικής αδιαφορίας

Ο Τομέας Παιδείας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πιερίας καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση-απαγωγή του συναδέλφου εκπαιδευτικού Γυμνασιάρχη Αιγινίου. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να αναλάβει τις ευθύνες της και να προστατεύσει εκπαιδευτικούς και μαθητές από ακραίες ομάδες. Η αδιαφορία της για τη δημόσια παιδεία οδηγεί τα σχολεία μας στην απόλυτη υποβάθμιση. Τα σχολεία είναι χώρος παιδείας, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, είναι φάροι πολιτισμού. Η λύση στην αμάθεια και τη βία είναι η παιδεία. Καλούμε την κυβέρνηση να εφαρμόσει τις τεκμηριωμένες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την προστασία της υγείας της σχολικής κοινότητας της χώρας και να εγγυηθεί την ασφάλεια όλων των μαθητών και εκπαιδευτικών. Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, όλη την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα της Πιερίας σε επιφυλακή. Όχι στον διχασμό, όχι στην τρομοκρατία. Ναι στη δημόσια παιδεία και τη δημόσια υγεία. Η δημοκρατία θα νικήσει.

ΚΚΕ: Είναι ομάδες που, όποιο τίτλο και αν χρησιμοποιούν, αποτελούν νέα εκδοχή ταγμάτων εφόδου

«Η επίθεση στον διευθυντή γυμνασίου στο Αιγίνιο Πιερίας είναι ενέργεια αποτρόπαια και καταδικαστέα. Πρόκειται για ομάδες που, όποιο τίτλο και αν χρησιμοποιούν, αποτελούν νέα εκδοχή ταγμάτων εφόδου. Η άρνηση της μάσκας και των εμβολίων, που επικαλούνται, είναι το όχημα μέσα από το οποίο προσπαθούν να περάσουν φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές, οι οποίες εκπορεύονται από συγκεκριμένα μορφώματα. Αυτό επιβεβαιώνεται και από άλλες τέτοιες κινήσεις, από αντίστοιχες ομάδες, όπως τα ναζιστικά εμβατήρια στην συγκέντρωση έξω από την 3η και 4η ΥΠΕ ή τις φωτογραφίες του - γνωστού γι' αυτές τις απόψεις - προέδρου του σωματείου του ΑΧΕΠΑ με το μόρφωμα του Κασιδιάρη κλπ.», σημειώνει σε σχόλιό της η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

«Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης που όλο αυτό το διάστημα, με την έλλειψη ουσιαστικής και τεκμηριωμένης ενημέρωσης, τις παλινωδίες σε σχέση με τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας και τον εμβολιασμό, αφήνει έδαφος να αναπτυχθούν ανορθολογικές και σκοταδιστικές απόψεις και πρακτικές. Με την στάση της ενισχύει όλες αυτές τις δυνάμεις που αποτελούν «βολικό αντίπαλο», ώστε να κρύψει τις πραγματικές της ευθύνες για τις τεράστιες ελλείψεις και τα κενά στο δημόσιο σύστημα υγείας και στην αντιμετώπιση της πανδημίας», προσθέτει μεταξύ άλλων το ΚΚΕ και καλεί το λαό της Κεντρικής Μακεδονίας να απομονώσει τέτοιες ομάδες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)