to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:10 | 19.09.2012

Κοινωνία

Αιφνιδιαστική μετάθεση του Αστυνομικού Διευθυντή Κορινθίας μετά από επίσκεψη Δένδια

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτριος Β. Τσουκαλάς προς τους αρμόδιους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικόλαο Δένδια και Εθνικής Άμυνας, κ. Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο σχετικά με τη δυσμενή μετάθεση του Αστυνομικού διευθυντή Κορινθίας, λίγες μέρες μετά την άρνησή του να υπογράψει την παραλαβή του Στρατοπέδου Κορίνθου ως κέντρο κράτησης παράτυπων μεταναστών.


Κύριοι Υπουργοί,  

Πριν λίγες ημέρες δυσμενώς μετατέθηκε για τη Δυτική Αττική ο Αστυνομικός Διευθυντής Κορινθίας Ταξίαρχος κ. Βασίλειος Τσουραπάς. Η αιφνιδιαστική αυτή μετάθεση προκαλεί ερωτηματικά μιας και στη θέση αυτή ο κ. Τσουραπάς είχε τοποθετηθεί πριν από σχεδόν ένα μήνα στις τελευταίες κρίσεις που έγιναν στην Αστυνομία.

Δημοσιεύματα αναφέρονται στην μετάθεση αυτή, εξαιτίας της άρνησής του να υπογράψει την παραλαβή του Στρατοπέδου Κορίνθου ως κέντρο κράτησης παράτυπων μεταναστών, εξαιτίας των άθλιων συνθηκών διαβίωσης, μία μόλις μέρα μετά την επίσκεψη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαου Δένδια.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. όπως καλά γνωρίζετε είναι εντελώς αντίθετος στη θεσμοθέτηση στρατοπέδων κράτησης μεταναστών για πολλούς λόγους που ήδη έχουμε εκθέσει. Από τους πλέον ουσιαστικούς είναι ότι δεν λύνει το πρόβλημα (μεταναστευτικό), επιβαρύνοντας ταυτόχρονα τις τοπικές κοινωνίες με «φυλακές».

Κατόπιν των ως άνω ερωτώνται οι κκ. Υπουργοί:
1. Ποιος είναι ο λόγος που δυσμενώς μετατέθηκε ο Αστυνομικός Διευθυντής Κορινθίας Ταξίαρχος κ. Βασίλειος Τσουραπάς; Συνδέεται η μετάθεσή του με την άρνησή του να παραλάβει το στρατόπεδο της Κορίνθου ως στρατόπεδο κράτησης παράτυπων μεταναστών λόγω των άθλιων συνθηκών διαβίωσης και κράτησής τους;
2. Σε ποιο Υπουργείο ανήκει  η διαχείριση του στρατοπέδου της Κορίνθου;

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)