to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:03 | 04.09.2017

Πολιτική

Αιφνιδιαστική επίσκεψη του Ν. Τόσκα στις καμένες περιοχές στη Ζάκυνθο

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στις καμένες περιοχές της βόρειας Ζακύνθου, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.


Τα προβλήματα των πυροσβεστών που εξακολουθούν να παραμένουν στη Ζάκυνθο, σε επίπεδο καθημερινότητας, αλλά και επιχειρησιακής δράσης, άκουσε με προσοχή ο αναπληρωτής Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψή του σήμερα το πρωί στο νησί. 

Ο κ. Τόσκας εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στους πυροσβέστες, για την μάχη που έδωσαν, ενώ ενδιαφέρθηκε ειδικά γι΄ αυτούς που πήγαν στο νησί από άλλες, μακρινές περιοχές, για να συμμετάσχουν με όλες τους τις δυνάμεις στην κατάσβεση των πυρκαγιών. 

Σημειώνεται, ότι στο νησί βρίσκονται ακόμα πυροσβέστες και από την Θράκη, οι οποίοι μετέβησαν εκεί για να ενισχύσουν τις δυνάμεις πυρόσβεσης. 

Ο αναπληρωτής υπουργός μετέβη στην Ζάκυνθο, με ελικόπτερο της Πυροσβεστικής, χωρίς να έχει ενημερώσει κανένα και πέταξε πάνω από τα καμένα, συνοδευόμενος από τον αρχηγό του ΠΣ, αντιστράτηγο Βασίλη Καπέλιο, προκειμένου να έχει ιδία εικόνα από τις καταστροφές που έχουν γίνει. 

Στη συνέχεια, ο κ. Τόσκας είχε συνάντηση με τους πυροσβέστες που βρίσκονται στην περιοχή των Μαριών, όπου τον περίμεναν και ο συντονιστής Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων του ΠΣ, υποστράτηγος Βασίλης Ματθαιόπουλος, ο οποίος είχε εγκατασταθεί όλο αυτό τον καιρό στο νησί, ως επικεφαλής των δυνάμεων πυρόσβεσης, καθώς και με τον αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου, Λευτέρη Νιοτόπουλο, τον δασάρχη και άλλους παράγοντες. 

Ο αναπληρωτής υπουργός συνομίλησε μαζί τους για τις πυρκαγιές και για την πορεία των ερευνών σχετικά με τα αίτια, ενώ έκανε μια πρώτη εκτίμηση της καταστροφής που έπληξε το νησί της Ζακύνθου. Όπως του είπε ο αντιπεριφερειάρχης, κάθε χρόνο εκδηλώνονται πυρκαγιές στην Ζάκυνθο, αλλά πρώτη φορά τόσες πολλές.

Στη συνέχεια, ο κ. Τόσκας αναχώρησε για Αθήνα, όπου έφτασε μετά το μεσημέρι.

 
ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)