to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:45 | 18.03.2023

Διεθνή

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Πούτιν στην Κριμαία μία μέρα μετά το ένταλμα σύλληψης

Τον Ρώσο πρόεδρο υποδέχτηκε ο, διορισμένος από τη Μόσχα, κυβερνήτης της Σεβαστούπολης, Μιχαήλ Ραζβοζάγεφ, ο οποίος στη συνέχεια τον συνόδευσε σε ένα νέο κέντρο υποστήριξης παιδιών και καλλιτεχνικό σχολείο


Στην Κριμαία, βρέθηκε το Σάββατο (18/3), ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, σε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη, με αφορμή την ένατη επέτειο από την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία και μία μόλις ημέρα μετά το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης.

Τον Ρώσο πρόεδρο υποδέχτηκε ο, διορισμένος από τη Μόσχα, κυβερνήτης της Σεβαστούπολης, Μιχαήλ Ραζβοζάγεφ, ο οποίος στη συνέχεια τον συνόδευσε σε ένα νέο κέντρο υποστήριξης παιδιών και καλλιτεχνικό σχολείο.

Στο παρακάτω βίντεο διακρίνεται ο Πούτιν να περπατά στη Σεβαστούπολη μαζί με Ρώσους αξιωματούχους:


Σημειώνεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν έχει σχολιάσει ακόμη δημοσίως το ένταλμα σύλληψης, το οποίο τον κατηγορεί για "το έγκλημα πολέμου της παράνομης απέλασης πληθυσμού (παιδιών) και της παράνομης μεταφοράς πληθυσμού (παιδιών) από τις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας στη Ρωσική Ομοσπονδία".

Ωστόσο, εκπρόσωπός του, χαρακτήρισε την κίνηση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου "άκυρη" και είπε ότι η Ρωσία θεωρεί "απαράδεκτα και εξωφρενικά" τα ερωτήματα που ήγειρε το δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία το 2014, οκτώ χρόνια πριν από την εισβολή της στην Ουκρανία. Η Ουκρανία υποστηρίζει ότι θα δώσει μάχη για να εκδιώξει τη Ρωσία από την Κριμαία και από άλλα εδάφη τα οποία η Μόσχα έχει καταλάβει στη διάρκεια αυτού πολέμου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)