to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:50 | 22.02.2018

Κοινωνία

«Αιδώς Αργείοι»: Η Αυτόνομη Παρέμβαση ΥΠ.ΠΟ.Α. καταγγέλλει προσπάθεια κατασυκοφάντησής της

«Με έκπληξη διαπιστώσαμε σε ανακοίνωση της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης με τίτλο "Νέα από το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Αττικής Στερεάς και Νήσων" μια προσπάθεια για κατασυκοφάντηση της Αυτόνομης Παρέμβασης με την πλήρη διαστρέβλωση της θέσης που είχαμε, στο συγκεκριμένο Διοικητικό Συμβούλιο» αναφέρει η ανακοίνωση


Η ανακοίνωση της Αυτόνομης Παρέμβασης ΥΠ.ΠΟ.Α.:

Με έκπληξη διαπιστώσαμε σε ανακοίνωση της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης με τίτλο «Νέα από το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Αττικής Στερεάς και Νήσων» μια προσπάθεια για κατασυκοφάντηση της Αυτόνομης Παρέμβασης με την πλήρη διαστρέβλωση της θέσης που είχαμε, στο συγκεκριμένο Διοικητικό Συμβούλιο. Δεν συνηθίζουμε να εμπλεκόμαστε σε ανούσιες αντιπαραθέσεις με άλλες συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται συνδικαλιστικά στο ΥΠ.ΠΟ.Α., αλλά οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια.

Στη συζήτηση μεταξύ των μελών του ΔΣ κατατέθηκαν διάφορες προτάσεις όπως: 

 α) Πραγματοποίηση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης εντός διαστήματος περίπου ενός μηνός, εκτός της ήδη προκαθορισμένης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης που έχει οριστεί για τον Μάιο (πρόταση ΕΑΚ).

β) Από την ΔΗΣΥΠ και την ΔΑΚΕ, πρόταση για μη πραγματοποίηση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, καθώς σε κοντινό χρονικό διάστημα έχει προγραμματιστεί η Τακτική Γενική Συνέλευση.

γ) Από την Αυτόνομη Παρέμβαση, πραγματοποίηση μιας Γενικής Συνέλευσης στις αρχές Απριλίου (μετά το Πάσχα) αντί για την προταθείσα έκτακτη (τέλη Μαρτίου) και την προκαθορισμένη Τακτική Συνέλευση (τέλη Μαΐου). Γνωρίζουμε όλες και όλοι, ότι για τις έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις δεν δίνεται άδεια διευκόλυνσης με αποτέλεσμα η συμμετοχή να κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα, όπως έχει δείξει η εμπειρία. Η μεταφορά της τακτικής Γενικής Συνέλευσης σχεδόν στο ίδιο χρονικό διάστημα, που θα γινόταν και η προτεινόμενη από την ΕΑΚ έκτακτη Γενική Συνέλευση, διευκολύνει τόσο τις διαδικασίες, όσο και τους συναδέλφους, συμβάλλοντας τόσο στη μαζικότητα χωρίς προβλήματα απαρτίας, όσο και στην ενημέρωση του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού μελών του Συλλόγου.

Υπενθυμίζουμε δε, ότι σε προηγούμενο χρόνο, όταν διεξαγόταν ο διάλογος μέσα στους συλλόγους του ΥΠ.ΠΟ.Α. σχετικά με το σχέδιο Οργανισμού που είχε παρουσιαστεί, εκπρόσωποι της ίδιας συνδικαλιστικής παράταξης (ΕΑΚ) με προσχήματα σχετικά με την ύπαρξη ή μη απαρτίας σε άλλο πρωτοβάθμιο σύλλογο του ΥΠΠΟΑ (ΣΕΑ), υπονόμευσαν ουσιαστικά τις διαδικασίες. Τότε η επίκληση της απαρτίας ήταν εργαλείο διακοπής των συλλογικών διαδικασιών, γιατί δεν υπήρχε η αναγκαία νομιμοποίηση, η διακινδύνευσή τους σήμερα προφανώς δεν φαίνεται να απασχολεί το ίδιο.

Η πρόταση της Αυτόνομης Παρέμβασης τελικά υπερψηφίστηκε από το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου. Συνεπώς, τα σχόλια περιττεύουν.

  Για όλα τα υπόλοιπα που αναγράφονται στο κείμενο της ΕΑΚ, όπως το ότι «Η δε Αυτόνομη Παρέμβαση έχει μετατραπεί σε μια ανοιχτά φιλοκυβερνητική παράταξη» και ότι «(η ΔΗΣΥ [πρώην ΠΑΣΚΕ]) βρήκε όμως ανέλπιστη (;) συμπαράσταση από την Αυτόνομη Παρέμβαση, που ενώ έχει καταψηφίσει την «κατάληψη» και δηλώνει ότι διαφωνεί, συμφώνησε να μην βγάλει απόφαση το ΔΣ του Ενιαίου και να παραπεμφθεί το θέμα σε επόμενο ΔΣ», θεωρούμε, ότι απέχουν από την πραγματικότητα τόσο, όσο και η ερμηνεία που ορισμένοι κύκλοι προσπαθούν να δώσουν.

Η πρόταση της Αυτόνομης Παρέμβασης όταν τέθηκε θέμα διαδικαστικό από μέλος του ΔΣ ήταν σαφής: να μεταφερθεί η συζήτηση σε επόμενο ΔΣ εντός των προσεχών ημερών. Είναι ευθύνη της πλειοψηφούσας παράταξης (ΔΗΣΥΠ) να ορίσει άμεσα την ημερομηνία σύγκλισης του ΔΣ, καθώς δεν υπάρχουν διαδικαστικά προβλήματα. Αναμένουμε την πρόσκληση για την έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ την οποία εξάλλου κι έχουμε ζητήσει, οπότε «άνθρακες ο θησαυρός». Αντιλαμβανόμαστε πλήρως το συνδικαλιστικό αδιέξοδο, στο οποίο έχουν περιέλθει, όλοι όσοι νιώθουν, ότι δεν έχουν πλέον τον έλεγχο της κατάστασης είτε με ενσωματωμένη είτε με τάχα αντισυστημική ρητορική, όμως δεν το συμμεριζόμαστε.

Αλήθεια, όταν η Αυτόνομη Παρέμβαση θαρρετά στο δημόσιο διάλογο σχετικά με το Ταμείο Αλληλοβοήθειας, πρώτη ανέδειξε το ζήτημα της χρηματοδότησης του εν λόγω Ταμείου με ποσοστά επί των ετησίων ακαθαρίστων εσόδων του ΤΑΠ, αποδεικνύοντας τον ανορθολογικό χαρακτήρα αυτού του μοντέλου χρηματοδότησης και τα «παράθυρα» που αφήνει ορθάνοιχτα, πού ήταν εκείνοι που με θράσος χιλίων κηνσόρων μιλούν για ανοιχτά φιλοκυβερνητικές παρατάξεις και ανέλπιστες συμμαχίες; Μήπως δεν είναι οι ίδιοι, που συμφωνούν με τη λογική της χρηματοδότησης με βάση τα ποσοστά, θέση που διαχρονικά υποστήριξαν οι παρατάξεις (ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ) σχετικά με το Ταμείο Αλληλοβοήθειας; Όταν λοιπόν συμφωνούν με το κομβικό ζήτημα της χρηματοδότησης του Ταμείου Αλληλοβοήθειας ανέλπιστα ή σκοπίμως συμφωνούν;

Η Αυτόνομη Παρέμβαση δεν έχει ανάγκη να αλλάξει τα γεγονότα, να παραποιήσει την πραγματικότητα, να μεμφθεί συναδέλφους για τη στάση που κρατούν στα κρίσιμα επίδικα της συγκυρίας. Συνεχίζουμε αταλάντευτα μαζί με τους εργαζόμενους στο ΥΠ.ΠΟ.Α., τον ίδιο δύσκολο δρόμο της προάσπισης των εργασιακών δικαιωμάτων, της διάφανης δημόσιας παρουσίας και της κατάθεσης ολιστικών προτάσεων για όλα τα ζητήματα που μας απασχολούν.

Στο τέλος της ημέρας ο καθένας και η καθεμιά κρίνεται από αυτά που λέει κι από αυτά που πράττει.

Τα προβλήματα είναι μπροστά μας και οι λύσεις επίσης.


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)