to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:23 | 02.05.2022

Κοινωνία

Αιδηψός: Περιστατικό κακοποίησης ζώου - Συνελήφθη ο δράστης

Κακοποίηση ζώου κατήγγειλε η δημοσιογράφος Σταματίνα Σταματούκου με βάση ένα βίντεο που αναρτήθηκε από χρήστη του Instagram στο προσωπικό προφίλ - Τι απαντά ο φερόμενος ως «δράστης» - Παρέμβαση Θεοδωρικάκου - Στη σύλληψη του άνδρα που κλώτσησε και πέταξε γατάκι στη θάλασσα προχώρησε η ΕΛΑΣ


Την επέμβαση τόσο της Ελληνικής Αστυνομίας όσο και του ίδιου του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου προκάλεσε βίντεο που έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Στο εν λόγω βίντεο φαίνεται ότι ένας νεαρός, θέλοντας προφανώς να "διασκεδάσει", πετάει μία αθώα γάτα στη θάλασσα δελεάζοντάς την μ' ένα ψάρι.

Το περιστατικό, που έλαβε χώρα στην Αιδηψό της Εύβοιας, "επικρότησε" με γέλια και η παρέα του νεαρού αφού δεν διέκρινε κάποιο πρόβλημα στην όλη συμπεριφορά.

Μόλις το βίντεο έγινε γνωστό, η ΕΛΑΣ άρχισε έρευνα για το περιστατικό αναζητώντας το δράστη. Ο εν λόγω με νέα του ανάρτηση, αφού ζήτησε συγγνώμη, ξέσπασε με βαριές ύβρεις εναντίον όλων όσων τον κατήγγειλαν λέγοντας ότι η γάτα δεν έπεσε στη θάλασσα αλλά σε χαλίκια.

Η ιστορία ήρθε στο φως από ανάρτηση της δημοσιογράφου Σταματίνας Σταματάκου.

Ο Υπουργός επικοινώνησε με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα και με τον Διοικητή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αστυνομικό Διευθυντή Βασίλη Παπακώστα, ζητώντας να βρεθεί ο δράστης που κλώτσησε γατάκι για να πέσει στη θάλασσα. Ο Υπουργός ανέφερε ότι θα γίνουν όσα προβλέπει ο νόμος για την προστασία των ζώων.

Τι απαντά ο «δράστης»

Σε story στο Instagram, το οποίο λίγη ώρα αργότερα κατέβασε, ο νεαρός άνδρας ξεσπά για το περιστατικό και τα σχόλια που υπάρχουν για την πράξη του στα social media, λέγοντας: «Παιδιά, τα σόσιαλ σάς έχουν κάνει τραγικούς ε; Έχουμε δει γατί να σκοτώνουνε, να τα βασανίζουνε, έχουμε δει τα άντερά μας ρε μ@@@κες. Μας δουλεύετε ρε μ@@@κες, είστε τρελοί ρε μ@@κες... Επειδή σπρώξαμε το γατί και έπεσε στο χαλίκι. Που έπεσε στους 20 πόντους κάτω; Δεν ντρέπεστε ρε μ@@κες; Που δώσαμε στο γατί να φάει 50 ευρώ ψάρια; Γυρνάτε και λέτε μ@@@κιες. Σιγά που το σκοτώσαμε ρε μ@@κες, το κάνετε τόσο ακραίο», είπε -μεταξύ άλλων - ο άνδρας του βίντεο. 

Καλά στην υγεία του το γατάκι

Η Περιβαλλοντική και Φιλοζωική Ένωση Βόρειας Εύβοιας ανήρτησε φωτογραφίες στη σελίδα της στα social media και μεταξύ άλλων αναφέρει ότι το γατάκι είναι καλά στην ηλικία του. 

«Ο γατάκιας ειναι υγιής και μαζί με τους αγαπημένους του. Τα παιδιά από την ταβέρνα τον έχουν στο μαγαζί κ είναι 1 από τα πολλά γατάκια που φροντίζουν. Δυστυχώς δεν είδαν εχθές το περιστατικό. Παρόλα αυτά το γατάκι είναι καλά», αναφέρει η φιλοζωική ένωση. 

Παρέμβαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη - Συνελήφθη ο δράστης

Συγχαρητήρια Θεοδωρικάκου στους αστυνομικούς της Θεσσαλονίκης που απέτρεψαν  την ανθρωποκτονία | ενότητες, πολιτική | Real.gr

Συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας (02/05) από την ΕΛΑΣ ο νεαρός που φέρεται να κακοποίησε γατάκι σε ταβέρνα στην Αιδηψό, κλωτσώντας το και ρίχνοντάς στο στη θάλασσα.

Όπως γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Twitter ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος:

"Πριν από λίγο συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία ένα άτομο που κλώτσησε και πέταξε στην θάλασσα ένα γατάκι. Η βία απέναντι και στα ζώα είναι απαράδεκτη. Η κυβέρνηση έχει ψηφίσει έναν αυστηρό νόμο για την προστασία των ζώων από την κακοποίηση ο οποίος εφαρμόζεται πλέον, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό είναι θέμα ανθρωπιάς και πολιτισμού. Θλίβομαι βαθιά για όσους κακομεταχειρίζονται τα ζώα και για όσους το ανέχονται. Συγχαίρω από καρδιάς όσους ανέδειξαν το θέμα. Ο λόγος τώρα ανήκει στην ελληνική δικαιοσύνη".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)