to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Αχρείαστο και ανεύθυνο ρίσκο η επαναλειτουργία των σχολείων

Με κυβερνητικές αποφάσεις μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες και μάλιστα σε ηλικίες που σαρώνει ο ιός, υποχρεώνονται να επανέλθουν χωρίς καμιά προστασία και δημόσια παρέμβαση στην εκπαιδευτική διαδικασία. Ως πρόβατα επί σφαγήν.


Κυβερνητική στρατηγική η ανοσία της αγέλης.

Μέσα σε κατάσταση πρωτοφανούς  "μπάχαλου",  που προκάλεσε η "επιτελική"  κυβερνητική ανικανότητα, άνοιξαν τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια. Έως και 200.000 παιδιά και εκπαιδευτικοί υποχρεώθηκαν να διενεργήσουν το τεστ στις αυλές των σχολείων σε εντελώς ανορθόδοξες και επικίνδυνες υγειονομικές συνθήκες.

Ευχόμαστε να υπάρξουν οι μικρότερες κατά το δυνατόν επιπτώσεις.

Όμως,  δεν μπορεί  παρά να είναι κανείς ιδιαίτερα ανήσυχος από τη στιγμή που οι  μετριοπαθέστερες εκτιμήσεις υπολογίζουν αύξηση των κρουσμάτων κατά 10%, λόγω της επαναλειτουργίας των σχολείων.

Δηλαδή,  2.000- 5.000  περισσότερα κρούσματα ημερησίως. Με ό, τι  αυτό συνεπάγεται στη διασπορά του ιού στην εκπαιδευτική και στην ευρύτερη κοινότητα.

Η κυβέρνηση δυστυχώς δεν άκουσε την κραυγή- έκκληση των υγειονομικών που μάχονται στην πρώτη γραμμή.

Που ζήτησαν να καθυστερήσει η έναρξη των σχολείων, γιατί το υπερφορτωμένο ΕΣΥ δεν μπορεί να επιβαρυνθεί άλλο. Άνοιξε τα σχολεία γνωρίζοντας ότι θα αυξηθούν τα κρούσματα και οι νοσήσεις σε μια στιγμή που σημειώθηκε ρεκόρ πανδημίας στις εισαγωγές στα νοσοκομεία (3.900 εισαγωγές το τελευταίο 7ήμερο).


Με το Σισμανόγλειο μέσα σε πανικό,  να μετατρέπεται σε αμιγώς νοσοκομείο Covid, με το Σωτηρία να μην έχει άδειο κρεβάτι κι ενώ αναζητούνται 300 κλίνες Covid στα ιδιωτικά νοσοκομεία. Τόσο "ήπια" είναι η μετάλλαξη "Ο", που σύμφωνα με την κυβερνητική προπαγάνδα, δεν πρέπει να πάρουμε στα σοβαρά...

Η κυβέρνηση μετά τις διαψευσμένες εκτιμήσεις της για το "τελευταίο μίλι" που κόστισαν χιλιάδες ανθρώπινες ζωές,  επιλέγει πλέον  να μετακινηθεί στρατηγικά προς την "ανοσία της αγέλης", που πριν εξόρκιζε.

Είναι χαρακτηριστικό του νέου  κυβερνητικού δόγματος  και της αδιαφορίας για την ανθρώπινη ζωή,  η μη χορήγηση δωρεάν self test στους φοιτητές και στους Πανεπιστημιακούς καθώς και  στους καθηγητές φροντιστηρίων και διδακτηρίων ξένων γλωσσών, που κατήγγειλε η ΟΙΕΛΕ.  Καθώς και όσα προκλητικά συμβαίνουν με την κοστολόγηση των μοριακών τεστ ή τις τιμές των μασκών ΚΝ95.

Με κυβερνητικές αποφάσεις μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες και μάλιστα σε ηλικίες που σαρώνει ο ιός, υποχρεώνονται να επανέλθουν χωρίς καμιά προστασία και δημόσια παρέμβαση στην εκπαιδευτική διαδικασία. Ως πρόβατα επί σφαγήν.

Όσο για τα 15.547 κρούσματα που ανιχνεύθηκαν και γι' αυτό πανηγυρίζει η κυβέρνηση,  έχουμε να παρατηρήσουμε ότι αυτό ήταν απολύτως αναμενόμενο, με βάση τις καταγραφές των προηγούμενων ημερών και την ανύπαρκτη ιχνηλάτηση, που πλέον περιορίζεται μόλις στο 1% των κρουσμάτων!  Όμως,  έτσι, δεν αναιρείται  η  πρόβλεψη όλων των ειδικών για πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων την επόμενη περίοδο στα σχολεία,  γιατί η "Ο" διαδίδεται και στο στάδιο της επώασης πριν ανιχνευθεί.  Ενώ, είναι γνωστό ότι τα test "πιάνουν" ένα μέρος των συνολικών μολύνσεων. Τα παιδιά που δεν ανιχνεύθηκαν καθόλου ή που θεωρούνται  "ψευδώς αρνητικά" και είναι ασυμπτωτικά, βρίσκονται στα σχολεία και διασπείρουν τον ιό. Ενώ, το πρωτόκολλο "50%+1" που δεν ισχύει σε καμιά άλλη ευρωπαϊκή χώρα  λειτουργεί ως - κυβερνητικά υποκινούμενος- μηχανισμός  πολλαπλασιασμού  των μολύνσεων. Όπως έγινε στους τρεισήμισι μήνες λειτουργίας των σχολείων από τον Σεπτέμβριο,  με τα 100.000 κρούσματα στα σχολεία.  Κρούσματα που μόλις έκλεισαν τα σχολεία έπεσαν στο μισό ως ποσοστό στις  ηλικίες 0-17 ετών.

Γι' αυτό πολλοί μαχόμενοι γιατροί, επιδημιολόγοι, εκπαιδευτικοί και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πρότειναν την ολιγοήμερη παράταση των διακοπών, μέχρι να καταλαγιάσει η αλματώδης εξάπλωση  της μετάλλαξης "Ο" και να πάρει ανάσα το καταταλαιπωρημένο ΕΣΥ.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση αγνόησε τις εκκλήσεις  τους και πήρε ένα ακόμη αχρείαστο ρίσκο. Όπως κάνει συστηματικά και με ολέθριο τρόπο  από το δεύτερο κύμα της πανδημίας και μετά. Αποτυγχάνοντας σε όλα τα μέτωπα, με αποτέλεσμα η Ελλάδα των 21.400 νεκρών συμπολιτών μας,  να βρίσκεται πλέον  στις χειρότερες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου σε όλους τους στατιστικούς δείκτες της πανδημίας.

Αυτή η επικίνδυνη κυβέρνηση βλάπτει σοβαρά την υγεία, την Παιδεία και ολόκληρη  την κοινωνία.

Ήρθε η ώρα να φύγει.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)