to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:06 | 29.10.2013

Κοινωνία

Άγριος ξυλοδαρμός στο Μετρό για ένα εισιτήριο

Με το πρόσχημα ότι η επικύρωση του εισιτηρίου δεν ήταν ευκρινής, ταλαιπώρησαν μητέρα δύο παιδιών και χτύπησαν στο κεφάλι και το σώμα τον άνδρα της που θέλησε να παραπονεθεί για τη συμπεριφορά τους.


Τριπλό σκίσιμο στο κεφάλι και μώλωπες στα πλευρά από μπουνιές και κλοτσιές. Αυτή ήταν η κατάληξη μιας, κατά τα άλλα, τυπικής ημέρας σε κάποιον σταθμό του Μετρό. Όλα ξεκίνησαν με ένα εισιτήριο, που το σημάδι της επικύρωσής του στο μηχάνημα δεν ήταν ευκρινές , και με έναν ελεγκτή που θεώρησε ότι το εισιτήριο δεν είχε «χτυπηθεί». Γρήγορα η αυθαιρεσία κάποιων υπαλλήλων του Μετρό μετέτρεψε τον σταθμό σε σαλούν της Άγριας Δύσης. Από τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα των Συντακτών είναι εμφανή τα σημάδια του ξυλοδαρμού.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφ.Συν., Τρίτη 22 Οκτωβρίου η Φωτεινή Μερκούρη, μητέρα δύο παιδιών, έφυγε από το σπίτι της πηγαίνοντας προς τον σταθμό «Αττική», όπως κάνει κάθε μέρα. Από εκεί θα έπαιρνε το μετρό για να κατέβει στον «Άγιο Αντώνιο» στο Περιστέρι και να πάει όπως κάνει τα τελευταία δύο χρόνια στο κατάστημα όπου εργάζεται. Αφού έβγαλε από την τσάντα της το ένα από τα 5 εισιτήρια που παίρνει κάθε εβδομάδα το έβαλε στο μηχάνημα προκειμένου να το επικυρώσει. Αυτή τη φορά όμως η ημερομηνία και η ώρα επικύρωσής του δεν τυπώθηκαν ευκρινώς.


Όπως εξιστορεί η Φωτεινή στην Εφ.Συν., ο πρώτος από τους ελεγκτές που είδαν το εισιτήριο κατά τον έλεγχο είπε ότι ήταν άλλης μέρας ( χτυπημένο εδω και 15 μέρες), ο δεύτερος ότι είναι άλλης ώρας ( χτυπημένο στη 1.00) και ο τρίτος οτι είναι άλλου μέσου μεταφοράς (λεωφορείου).
«Σας ορκίζομαι ότι το χτύπησα τώρα», είπε η Φωτεινή για να πάρει την απάντηση «πήγαινε χτύπα άλλο».«Με 500 ευρώ δουλεύω», είπε εκείνη και αρνήθηκε να επικυρώσει άλλο ενώ η ένταση βγήκε σε κλάμα και έπειτα κρίση πανικού.Θέλησε τότε να ενημερώσει για το ιστορικό της σχετικά με τις κρίσεις αυτές. «Τι με νοιάζει αν είσαι τρελή, κι εγώ τρελός είμαι με χαρτί από γιατρό», απάντησε ο ελεγκτής. Κάπου εκεί τηλεφώνησε στον σύζυγό της κλαίγοντας.


Ο Γιώργος Μαυρατζάκης έφτασε μετά από λίγο στον σταθμό ψάχνοντας να βρει τον συγκεκριμένο ελεγκτή. Τον βρήκε σε ένα δωμάτιο όπου καθόταν 20 περίπου υπάλληλοι του Μετρό.«Τι έκανες και έφερες την γυναίκα μου σε αυτή την κατάσταση»; τον ρώτησε. «Εσένα τι σε νοιάζει;» απάντησε ο ελεγκτής ενώ άρπαξε τον Γιώργο από τα χέρια και με μια απότομη κίνηση τα κεφάλια τους συγκρούστηκαν.


Απειλή με χαρτοκόπτη


Ο ελεγκτής χτύπησε στα δόντια και ο Γιώργος στο κεφάλι. «Πλημμύρισα στο αίμα. Ζαλίστηκα και δεν έβλεπα σε απόσταση μισού μέτρου. Βλέπονας το αίμα με είχε πιάσει φόβος. Ξαφνικά ήρθαν από πίσω μου 5 άτομα και άρχισαν να με χτυπάνε με μπουνιές και κλωτσιές στο κεφάλι και στο σώμα», αφηγείται ο Γιώργος.


Εκείνη την ώρα σπεύδει ο αστυνομικός που βρισκόταν στο σημείο και προσπαθεί να προστατεύσει τον Γιώργο που έχει πέσει κάτω. Εν τω μεταξύ ο ελεγκτής απειλεί κρατώντας χαρτοκόπτη και φωνάζοντας « θα σε σκοτώσω» ενώ τραβάει την Φωτεινή από τα μαλλία. Οι παρευρισκόμενοι υπάλληλοι εκτοξεύουν βρισιές και χυδαιότητες προς την Φωτεινή του τύπου «μωρή πουτάνα εσύ φταίς που τον πήρες τηλέφωνο». Το περιστατικό έληξε τελικά με παρέμβαση της αστυνομίας.
«Το γεγονός ότι αυτή η κυρία καλεί τον σύζυγό της να “καθαρίσει” είναι πρωτοφανές», λέει στην Εφ.Συν. εκπρόσωπος της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. –εταιρία στην οποία περιλαμβάνεται και το Μετρό- και προσθέτει ότι «δεν της έκοψαν κλήση, απλά της είπαν να προσέχει την επόμενη φορά».


Μετά το περιστατικό ο Γιώργος και η Φωτεινή έκαναν έγγραφη αίτηση να τους δοθεί το υλικό που είχαν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας τις τελευταίες 10 μέρες προκειμένου αφενός να φανεί το τι συνέβει εκείνη την μέρα και αφετέρου να γίνει σαφές ότι καθημερινά η Φωτεινή επικύρωνε εισιτήριο. «Μας είπαν ότι δυστυχώς το υλικό δεν υπάρχει γιατί οι κάμερες ήταν χαλασμένες . Ζήτησα τότε από τον τεχνικό να μου το δηλώσει αυτό εγγράφως και τελικά το βράδυ μας πήραν τηλέφωνο για να μας πουν ότι έγινε λάθος και τελικά το υλικό υπάρχει», αναφέρει ο Γιώργος και προσθέτει « ζητάμε την τιμωρία αυτών των ανθρώπων που συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο στους πολίτες».


Εντύπωση προκαλεί η στάση της εταιρίας, η οποία υποστηρίζει ότι ο ελεγκτής είναι το θύμα και δηλώνει άγνοια για την επίθεση που δέχθηκε ο Γ. Μαυρατζάκης, ενώ θεωρεί πως «είναι θέμα αστυνομίας και Δικαιοσύνης». 

Πηγή: efsyn.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)