to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:42 | 12.05.2021

Πολιτική

Άγριο σφυροκόπημα BBC στον Θεοχάρη - Οι ερωτήσεις που προκάλεσαν αμηχανία στον υπουργό

Το BBC κατέρριψε πλήρως το αφήγημα της κυβέρνησης για τα εμβόλια και τον τουρισμό - «Κάνατε υπερβολικά πολλές υποσχέσεις χωρίς να τις τηρήσετε»


Για καιρό θα θυμάται ο Χάρης Θεοχάρης τη συνέντευξη που έδωσε στο BBC καθώς ο δημοσιογράφος αποδόμησε πλήρως το κυβερνητικό αφήγημα για τον τουρισμό και για τους εμβολιασμούς.

Ο δημοσιογράφος Στίβεν Σακούρ κατά τη διάρκεια της ραδιοφωνικής εκπομπής HardTalk δε μάσησε τα λόγια του και στρίμωξε για τα καλά τον υπουργό Τουρισμού. Ο δημοσιογράφος κατά την εισαγωγή του παρατήρησε ότι ο Χάρης Θεοχάρης βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση ενώ διερωτήθηκε αν είναι πολύ νωρίς για να επιστρέψουν οι τουρίστες στην Ελλάδα.

Μάλιστα σχολίασε τους αργούς ρυθμούς με τους οποίους γίνονται οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα, προκαλώντας την αμηχανία του Χάρη Θεοχάρη. «Με τους πιο αργούς ρυθμούς της Ευρώπης εμβολιάζετε τους πολίτες. Όλοι στον κόσμο θα το δουν και θα αναρωτηθούν» σημείωσε και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

  • Χάρης Θεοχάρης: Δεν είμαστε…

  • Στίβεν Σακούρ: Είστε στις 5 χειρότερες χώρες

  • Χάρης Θεοχάρης: Όχι δεν είμαστε

  • Στίβεν Σακούρ: Φοβάμαι ότι αυτό λένε τα νούμερα

Στη συνέχεια ο Χάρης Θεοχάρης παραδέχτηκε εμμέσως τους αργούς ρυθμούς λέγοντας πως το σύστημα είναι περίπλοκο και πως δεν προχωρούν οι εμβολιασμοί αν δεν υπάρχουν εμβόλια, καθώς διαφυλάττουν και τη δεύτερη δόση.

Ο δημοσιογράφος υπενθύμισε επίσης το άνοιγμα του τουρισμού το 2020 και το υψηλό δεύτερο κύμα κορωνοϊού που αντιμετώπισε η Ελλάδα.

«Ο ελληνικός λαός –σύμφωνα με τις έρευνες- συνδέει την έξαρση με την απόφαση να ανοίξουν τα σύνορα για τους τουρίστες. Δε φοβάστε μήπως γίνει το ίδιο;».

Από την πλευρά του ο Χάρης Θεοχάρης αρνήθηκε πως ο τουρισμός είχε κάποια σχέση.

-> Διαβάστε σχετικά: Κ. Νοτοπούλου: Το «ζήσε το μύθο σου στην Ελλάδα» θάφτηκε στα μυθεύματα του κ. Θεοχάρη

«Κάνατε υπερβολικά πολλές υποσχέσεις χωρίς να τις τηρήσετε» συνέχισε ο Στίβεν Σακούρ και αναφέρθηκε στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για εμβολιασμούς έως το τέλος του Απριλίου. «Βρισκόμαστε στον Μάϊο και ούτε καν ο σχεδιασμός πλησιάζει τους στόχους» λέει ο δημοσιογράφος. Ο Χάρης Θεοχάρης από την πλευρά του αρνήθηκε πως τα νησιά θα εμβολιάζονταν έως το τέλος Απριλίου.

Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε και στην υπόθεση της Καλύμνου που πέρασε ξαφνικά σε σκληρό lockdown. «Διαβάζουμε όλοι τις εφημερίδες, υπουργέ. Ο κόσμος τα διαβάζει και θα νομίζει πως η Ελλάδα δεν είναι καλή ιδέα για ταξίδι» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Χάρης Θεοχάρης ισχυρίστηκε πως η κυβέρνηση δε φοβάται να πάρει δύσκολες αποφάσεις. «Αυτό δείχνει πως είμαστε έτοιμοι να πάρουμε κάθε τοπικό μέτρο χωρίς να κρύψουμε κάτι».

Ο δημοσιογράφος συνεχίζει την σκληρή κριτική λέγοντας πως η 14η Μαΐου ίσως είναι ίσως μια ατυχής ημερομηνία αφού και από τις ΗΠΑ καθώς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τοποθέτησε την Ελλάδα στο επίπεδο 4 που σημαίνει «μην ταξιδέψετε».

Ο  δημοσιογράφος αναφέρει επίσης πως η Ελλάδα δεν είναι ούτε στην πράσινη λίστα της Βρετανίας. Στην ερώτηση του δημοσιογράφου, αν ήταν λάθος η απόφαση της Βρετανίας ο Χάρης Θεοχάρης πρότεινε για το Λονδίνο ένα διαχωρισμό των περιοχών της Ελλάδας, προτείνοντας τα νησιά που είναι σε καλύτερη κατάσταση να μπουν στην πράσινη λίστα.

Ο ίδιος παραδέχτηκε πως με την καραντίνα που επιβάλλεται στους τουρίστες από την Βρετανία που θα ήθελαν να επισκεφθούν την Ελλάδα, δεν είναι ρεαλιστικό να έρθουν και πρόσθεσε ότι γι’ αυτό το λόγο βρίσκεται στο Λονδίνο μήπως αναθεωρήσουν στη Βρετανία την απόφασή τους.

«Βάζετε την οικονομία μπροστά από τη δημόσια υγεία;», ρώτησε τότε χωρίς περιστροφές ο δημοσιογράφος:

«Όχι» απαντά ο αρχικά ο Χάρης Θεοχάρης και στη συνέχεια σημειώνει ότι η κυβέρνηση βρίσκει μια ισορροπία μεταξύ της οικονομίας και της δημόσιας υγείας.

Από την πλευρά του ο δημοσιογράφος επισήμανε πως δεν μπορεί να υπάρχει ισορροπία όταν η οικονομία εξαρτάται τόσο πολύ από τον τουρισμό.

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Ανακοινώνουν στις 13 Μαΐου μέτρα για τον τουρισμό που θα ανοίξει σε δύο μέρες

«Μετά τη θλιβερή παρουσία του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη στο BBC, στην οποία εξέθεσε διεθνώς τη χώρα, ακολουθεί η θλιβερή απόδειξη πως ο ελληνικός τουρισμός ανοίγει -και φέτος- χωρίς σχέδιο.

Οι «άριστοι» της κυβέρνησης στις 13 Μαΐου ανακοινώνουν τα μέτρα, με τα οποία ο ελληνικός τουρισμός θα ανοίξει στις...15 Μαΐου.

Η προχειρότητα και η ανικανότητα της κυβέρνησης ΝΔ κοστίζουν στον ελληνικό τουρισμό.

Η ευθύνη για την εξέλιξη της φετινής τουριστικής σεζόν ανήκει στο ακέραιο στον κ. Μητσοτάκη».

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ εδώ.

Κ. Νοτοπούλου: «Απροετοίμαστος ο κ. Θεοχαρης στο BBC και γενικώς...»

H σχετική δήλωση της τομεάρχη Τουρισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης, Κ. Νοτοπούλου:

Προ των ευθυνών του - με φόντο τη «ρεαλιστική» κατάσταση αναφορικά με τη φετινή βρετανική τουριστική κίνηση προς την Ελλάδα- έφερε δημοσιογράφος του BBC τον "απροετοίμαστο" Υπουργό Τουρισμού, κ.Θεοχάρη σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη, αποδομώντας πλήρως το αφήγημα της κυβέρνησης για success story, στον τομέα του τουρισμού καθώς δεν κατάφερε να δώσει πειστικές απαντήσεις στα ουσιαστικά -και ακόμη ανοιχτά- ζητήματα.

Είναι λυπηρή και προσβλητική για τους ανθρώπους του κλάδου που δίνουν αγώνα καθημερινά για την υπεράσπιση του Ελληνικού τουρισμού, η εικόνα αυτή του κ. Θεοχάρη.

Κυρίως όμως, είναι εξόχως προβληματική για την εθνική οικονομία και τη διεθνή εικόνα της χώρας.

Ειδικά σε μια περίοδο που θα έπρεπε η Ελλάδα να μπορεί να πείθει για την ετοιμότητα της για το καλό του τουρισμού μας.


Με το «άνοιγμα» να είναι προ των πυλών, έστω και τώρα ας σταματήσουν να αντιμετωπίζουν τον τουρισμό με προκλητική προχειρότητα και να εργαστούν εντατικά για να σωθεί ο ελληνικός τουρισμός!

Η ευθύνη στο εξής είναι αποκλειστικά δική τους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)