to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:50 | 26.12.2014

Κοινωνία

«Αγριεύει» ο καιρός με κρύο και χιόνι - Θα επιδεινωθεί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

"Αγριεύει" ο καιρός από σήμερα το βράδυ με βροχές, πτώση της θερμοκρασίας, ακόμα και χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Η επιδείνωση του καιρού, ωστόσο, αναμένεται να κορυφωθεί τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς, οπότε θα επικρατήσει τσουχτερό κρύο, ενώ θα πέσουν και τα πρώτα χιόνια, ακόμα και στα πεδινά της κεντρικής και νότιας Ελλάδας.


Η πρώτη επιδείνωση του καιρού αναμένεται από τη νύχτα και, κυρίως, αύριο, οπότε θα υπάρξει πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, βροχές και πρόσκαιρς καταιγίδες στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 ως 9 βαθμούς στη Μακεδονία και τη Θράκη (στη δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη), από 4 έως 13 βαθμούς στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, αλλά και στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο. Σε Κυκλάδες, Κρήτη, νησιά ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 ως 16 βαθμούς Κελσίου, στην Αττική από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλονίκη από 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή, οι άνεμοι θα γυρίσουν σε νοτιάδες και θα ανέβει λίγο η θερμοκρασία, ενώ θα σημειωθούν βροχές στα βόρεια και αργότερα στο ανατολικό Αιγαίο και καταιγίδες στα δυτικά, αλλά και χιόνια σε ορεινές περιοχές στα κεντρικά και βόρεια της χώρας.

Τη Δευτέρα θα αρχίσει νέα πτώση της θερμοκρασίας από τα βόρεια προς τα νότια, που τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς θα δώσει τη θέση της σε μεγάλη επιδείνωση του καιρού.

Όπως εξηγεί στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο μετεωρολόγος του Τμήματος Προγνώσεων της ΕΜΥ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού την Τρίτη και την Τετάρτη αναμένεται να είναι οι θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο, που θα φτάσουν τα 7-8, ίσως και 9 μποφόρ, η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας που θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, ο ισχυρός παγετός στα βόρεια και τα χιόνια ακόμα και σε περιοχές της κεντρικής Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, χιόνια αναμένονται και στην Αττική.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Πηγή: enikos.gr
tags: καιρός

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)