to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

«Αγριεύει» ο καιρός...

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βορειοανατολικά ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις συνθέτουν τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα (16/12).


Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Επιδείνωση περιμένουμε από τα μέσα της εβδομάδας καθώς σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία την Τετάρτη (19/12) και την Πέμπτη (20/12) αναμένονται βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα τα οποία κατά τόπους θα είναι ισχυρά ενώ οι άνεμοι θα φθάνουν τοπικά και τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση.

Ειδικότερα, σήμερα στην Αττική υπάρχει πιθανότητα βροχής το βράδυ κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 και βαθμιαία νοτιοδυτικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 

Τοπικές βροχές αναμένονται τη νύχτα στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.



Αναλυτικά η πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη 

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη και τη νύχτα και στις υπόλοιπες περιοχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ανατολικά ορεινά. Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 και στα νότια νοτιοδυτικοί 4 μποφόρ που το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από -3 (μείζον 3) έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος 

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και πιθανώς το βράδυ σποραδικές καταιγίδες. 
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος 

Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα νότια που βαθμιαία θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 2 με 4 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 2 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Κυκλάδες, Κρήτη 

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα. Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα 

Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα. Άνεμοι: στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια δυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 


Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

Τη Δευτέρα (17/12), αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα ασθενήσουν και θα περιοριστούν κυρίως στα ανατολικά και νότια, αλλά, από τη νύχτα στα δυτικά θα ενταθούν εκ νέου. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ. Στο βορειοανατολικό Αιγαίο βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοανατολικά. 

Την Τρίτη (18/12), στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, και από το μεσημέρι στις υπόλοιπες περιοχές, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια και κεντρικά ορεινά και πιθανόν σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα. 

Την Τέταρτη (19/12), προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που κατά τόπους θα είναι ισχυρά, τη νύχτα στα δυτικά θα ασθενήσουν. Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ. Στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 4 με 6 που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 6 με 8 και από το απόγευμα πιθανόν 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση. Παγετός στα βόρεια. 

Την Πέμπτη (20/12), στη δυτική Ελλάδα θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που κατά τόπους θα είναι ισχυρά, βαθμιαία θα ασθενήσουν. Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Τοπικά ισχυρός παγετός στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά. 

Την Παρασκευή (21/12), στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά σχεδόν αίθριος. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Τοπικά ισχυρός παγετός στα ηπειρωτικά.


Πηγή: Real

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)