to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:52 | 25.11.2019

Κοινωνία

Εικόνες καταστροφής άφησε στο πέρασμά της η κακοκαιρία «Γηρυόνης»

Τα περισσότερα προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση εντοπίζονται κυρίως στην Κινέτα, ενώ, σύμφωνα με την ενημέρωση από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, λόγω συσσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών έχει διακοπεί η κυκλοφορία τόσο στην νέα εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου (Ολυμπία οδό) από τον σταθμό διοδίων της Ελευσίνας έως τα διόδια Καλαμακίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στην παλαιά εθνική οδό.


Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βρίσκεται από τα ξημερώματα στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων, όπου γίνονται έκτακτες συσκέψεις λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει την Αττική και άλλες περιοχές της χώρας.

>> Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση καιρού για σήμερα

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ενημερώνεται συνεχώς από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και άλλα αρμόδια στελέχη για τις ενέργειες που γίνονται για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Επιπλέον, με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, τα σχολεία σε όλο το Λεκανοπέδιο θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 10 το πρωί και μετά θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

Σε 8 χλμ. τα μπάζα στην Αθηνών–Κορίνθου

Άνοιξε μετά τις 15:00 η Εθνική Οδός στην Κινέτα αλλά η κυκλοφορία από το 60o μέχρι το 65ο χιλιόμετρο διεξάγεται εκατέρωθεν μόνο από μία λωρίδα κυκλοφορίας.

Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ουρά περίπου 4 χιλιομέτρων στη κατεύθυνση προς Κόρινθο και 2,5 χιλιομέτρων στην κατεύθυνση προς Αθήνα. Όπως δήλωσαν οι υπεύθυνοι της Ολυμπίας Οδού δεν εισπράττονται διόδια.

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κινέτα από την κακοκαιρία

Εξάλλου μέχρι της 4.30 το απόγευμα δεν είχε ανοίξει η παλιά Εθνική που είχε κλείσει και αυτή τα ξημερώματα λογά της συγκέντρωσης φερτών υλικών που κατέβηκαν από το Βουνό πάνω από την Κινέτα.

Επί ποδός στην Θεσσαλονίκη: Προβλήματα στην Πιερία

Πτώσεις δένδρων, αποκολλήσεις λαμαρινών και μετακινήσεις κάδων απορριμμάτων και αντικειμένων στο οδόστρωμα προκάλεσε ο «Γηρυόνης» στη Θεσσαλονίκη, όπου έκανε την εμφάνισή του κυρίως μέσω των δυνατών ανέμων, που έπνεαν από το πρωί στο πολεοδομικό συγκρότημα.

Μπορεί οι ισχυρές ριπές να κόπασαν μετά το μεσημέρι, όταν ξεκίνησε η βροχόπτωση, που ωστόσο δεν ήταν ιδιαίτερης έντασης και διάρκειας, αλλά η Πυροσβεστική εξακολουθεί να βρίσκεται επί ποδός για κοπές δένδρων και απομάκρυνση αντικειμένων από δρόμους και πεζοδρόμια. Μέχρι νωρίς το απόγευμα είχαν γίνει περισσότερες από πενήντα κλήσεις στην πυροσβεστική γι' αυτό το λόγο, ενώ δεν αναφέρθηκε κανένας τραυματισμός, παρά μόνο υλικές ζημιές σε μεμονωμένα σταθμευμένα οχήματα.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, όπως επίσης σε όλους τους κεντρικούς οδικούς άξονες της πόλης, ενώ κανονικά λειτουργεί το αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Στο μεταξύ, σε αυξημένη ετοιμότητα είναι ο κρατικός μηχανισμός ενόψει του «Γηρυόνη» στον νομό Χαλκιδικής, που ήδη επλήγη από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των προηγούμενων 24ώρων. Μηχανήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθαρίζουν ρέματα και φρεάτια στις πληγείσες περιοχές, όπως επισήμανε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο προϊστάμενος της αυτοτελούς διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης.

Την ίδια ώρα, από το πρωί επιχειρούν μηχανήματα στο παραλιακό μέτωπο της Κατερίνης όπου τις προηγούμενες ώρες «χτύπησε» το κύμα κακοκαιρίας. Μεγάλη συσσώρευση υδάτων σημειώθηκε στο οδικό δίκτυο της Παραλίας, του Κορινού και της Ολυμπιακής Ακτής, ενώ κλειστά είναι ορεινά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου (Κονταριώτισσα - 'Αγιος Σπυρίδωνας, Βροντού - Καρίτσα, Κατερίνη - Καρίτσα). Πυροσβέστες κλήθηκαν να επέμβουν σε κάποιες περιπτώσεις για αντλήσεις υδάτων, ενώ επιχείρηση στήθηκε για τη μεταφορά Ισπανού ποδηλάτη, που μαζί με τον σκύλο του είχαν εγκλωβιστεί λόγω της κακοκαιρίας στα Λείβηθρα Ολύμπου.

Εικόνα από την Πιερία τη νύχτα - Πηγή φωτογραφίας pierianews.gr

Δεμένα παραμένουν τα πλοία ανοιχτού τύπου στα λιμάνια Κέρκυρας, Λευκίμμης και Ηγουμενίτσας

Σε ισχύ είναι, από χθες το μεσημέρι, το απαγορευτικό απόπλου στα πλοία ανοιχτού τύπου που παραμένουν δεμένα στα λιμάνια της Κέρκυρας, της Λευκίμμης και της Ηγουμενίτσας, λόγω της κακοκαιρίας που επέφερε η επέλαση του «Γηρυόνη».

   Τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια εκτελούνται μόνο με τα πλοία κλειστού τύπου, ενώ στην περιοχή, όπως αναφέρθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από το λιμεναρχείο Κέρκυρας, «πνέουν άνεμοι 6 με 7 μποφόρ».

   Νέα ενημέρωση αναμένεται από το Λιμεναρχείο κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς τα καιρικά φαινόμενα είναι σε ύφεση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)