to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:07 | 05.09.2013

Κοινωνία

Αγωνιστικό ραντεβού στη ΔΕΘ

Με τη Θεσσαλονίκη να έχει μετατραπεί σε αστυνομοκρατούμενη πολιτεία, συνδικάτα και οργανώσεις ετοιμάζονται να δώσουν το παρών στις απογευματινές κινητοποιήσεις. Επίσκεψη-αστραπή πραγματοποιεί ο Αντώνης Σαμαράς, που στην ομιλία του επιχείρησε να συνεχίσει τον μύθο του success-story. Στο απογευματινό συλλαλητήριο ο Αλ. Τσίπρας, που συνάντησε σήμερα εργαζόμενους στην ΕΛΒΟ και την ΕΤ3


Τα σχετικά hashtag στο twitter: #deth#deth13inpost

Σάββατο 7/9: Επίσκεψη-εξπρές του Αντ. Σαμαρά, στις 6 τα συλλαλητήρια

 Στις 6 μ.μ. τα συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη (διαβάστε αναλυτικά παρακάτω), συναυλία στην ΕΡΤ3 αμέσως μετά. Παρακολουθήστε τις εξελίξεις από το left.gr και τον ρ/σ Στο Κόκκινο 105,5  που τροποποιεί εκτάκτως το πρόγραμμά του.

4.52 μ.μ.: Προετοιμασίες στην ΕΡΤ3 για τα σημερινά συλλαλητήρια (@vavatsiklis)


3 μ.μ.: Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο υπ. Μακεδονίας-Θράκης. Στην πόλη καταφθάνουν οι τελευταίοι διαδηλωτές από άλλες πόλεις, καθώς σε δυόμισι ώρες ξεκινούν οι προσυγκεντρώσεις για τις απογευματινές πορείες.   Στην συμβολή της Εγνατίας με την Αντιγονιδών η προσυγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ.

2 μ.μ.: Ο Αλ. Τσίπρας έχει φτάσει στη Θεσσαλονίκη, όπου συναντήθηκε με εργαζομένους της ΕΛΒΟ και τον υπουργό Πολιτισμών της Βολιβίας. Για παραληρηματική ομιλία του Αντ. Σαμαρά κάνει λόγο σε σχετική ανακοίνωσή του το γρ. Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας: «Δεν γνωρίζουμε ούτε σε ποια ακριβώς χώρα νομίζει ότι μιλά ο πρωθυπουργός, ούτε από πού ακριβώς αντλεί το θράσος για να καταφεύγει σε τόσα γελοία ψέματα για να δικαιολογήσει την εθελούσια υποτέλειά του στους δανειστές».

Στη συνάντησή τους με τον Αλ. Τσίπρα, οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ ζήτησαν τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα που κάνουν προκειμένου να μην οδηγηθεί η εταιρία στον «θάνατο» και στην απόλυση οι 360 εργαζόμενοι σε αυτήν. Ο Αλ. Τσίπρας τούς παρουσίασε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για έναν ενιαίο δημόσιο φορέα αμυντικών βιομηχανιών και τόνισε πως η κυβέρνηση πρέπει να ανατραπεί, γιατί είναι επικίνδυνη και για τους εργαζόμενους και για την κυριαρχία της χώρας.

Η ΔΕΘ «χτισμένη» με κλούβες την ώρα της ομιλίας Σαμαρά. (φωτ.: Δρομογράφος)

Εντείνει το σκηνικό έντασης στην πόλη η αστυνομία, προχωρώντας σε δύο προσαγωγές από σημείο όπου θα στηνόταν μικροφωνική αλληλεγγύης στις καταλήψεις.

Στις 11.50 π.μ. ολοκληρώθηκε η ομιλία του Αντ. Σαμαρά το πρωί του Σαββάτου, που χαρακτηρίστηκε από την επιμονή στο «success story» και την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιώντας την επικίνδυνη ρητορεία περί «δύο άκρων». Απέφυγε να εκτεθεί στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο πρωθυπουργός, μη παραχωρώντας την καθιερωμένη τα προηγούμενα χρόνια συνέντευξη Τύπου. Τα ΜΑΤ περικύκλωσαν τη συγκέντρωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ το πρωί, ώστε οι εργαζόμενοι στους δήμους να μην επιχειρήσουν πορεία προς τη ΔΕΘ όπου γίνονταν το πρωί τα εγκαίνια παρουσία του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά:

(το βίντεο από το thesstoday.gr)

11.35 π.μ.: Επίθεση του Αντ. Σαμαρά στον ΣΥΡΙΖΑ με χαρακτηρισμούς περί «λαϊκισμού», «δυνάμεων του χθες» και λοιπά γνωστά. Επαναφέρει τη ρητορική περί «δύο άκρων»,  επιχειρώντας να ταυτίσει τη Χρ. Αυγή με τον ΣΥΡΙΖΑ! 

11.25 π.μ.: Εκτεταμένη αναφορά στο ύψος του χρέους από τον πρωθυπουργό, δικαιολογώντας την άνοδό του με τη φράση  «όπως σε όλες τις χώρες που χρεοκοπούν, το χρέος εκτοξεύτηκε». Εντυπωσιοθηρική αναφορά στην Αργεντινή.

 

11.15 π.μ.:  Στο μαγειρεμένο «πρωτογενές πλεόνασμα» επιμένει ο Αντ. Σαμαράς. «Η τάση της οικονομίας μας γυρίζει προς τα πάνω», ισχυρίζεται.  Μιλά ακόμα και για... φρενάρισμα της ανεργίας: «Έχει καταγραφεί επιβράδυνση της ανεργίας» (!)

11.10 π.μ.: Σε εξέλιξη η ομιλία του Αντ. Σαμαρά (παρακολουθήστε τη και στο ertopen.com), που επιμένει στο ξεθωριασμένο παραμύθι του success story. Συγχαίρει την αστυνομία για τα πογκρόμ κατά των μεταναστών. «Δεν θα είναι αγνώμων η πολιτεία απέναντι στους αστυνομικούς» για το «έργο» τους στην καταδίωξη της μετανάστευσης.

 Στιγμιότυπο από την ομιλία Σαμαρά.

"Κρέμασαν σχολικό φύλακα" έξω από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

______

Κλούβες της Αστυνομίας έχουν τοποθετηθεί περιμετρικά της Έκθεσης και σε αυτό το τετράγωνο πρόσβαση έχουν μόνο όσοι είναι διαπιστευμένοι ή εργάζονται στη ΔΕΘ.

Στη ΔΕΘ έφτασε η αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον Πρωθυπουργό και τη συνοδεία του στη Θεσσαλονίκη, για τα εγκαίνια της 78ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στην οποία συμμετείχε ακόμη και ασθενοφόρο. Δειτε το βίντεο:

 
Πηγή: thesstoday.gr

__________________________________

Με ελικόπτερα, κινητούς φραγμούς, όχημα καταστολής με νερό και περίπου 4,5 χιλιάδες αστυνομικούς σε κάθε γωνιά της Θεσσαλονίκης σχεδιάζει να «υποδεχθεί» η αστυνομία, με κυβερνητική εντολή, τους χιλιάδες διαδηλωτές που αναμένεται να δώσουν το παρών στην κινητοποίηση του Σαββάτου. To ραντεβού των συνδικάτων (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ, ΕΔΟΘ) έχει δοθεί για τις 6 το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου, και θα ακολουθήσει πορεία προς το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. Στην διαδήλωση θα βρεθεί και ο Αλέξης Τσίπρας. Αναλυτικά  το πρόγραμμα της επίσκεψης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη.  Στην πορεία Αριστοτέλους, στις 6 μ.μ., καλεί το ΠΑΜΕ, ενώ  στην Καμάρα θα συγκεντρωθούν οι οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

 7 Σεπτέμβρη, Όλοι και όλες στη ΔΕΘ: «Ή εμείς ή αυτοί»

Το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ:

Η κυβέρνηση έχει διαλέξει στρατόπεδο βάζοντας την τεράστια πλειοψηφία της κοινωνίας απέναντί της. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να είναι υπάκουοι στα κελεύσματα της τρόικας και κυρίως της γερμανικής κυβέρνησης και να διευκολύνουν ακόμα παραπάνω τα μοναδικά τους στηρίγματα στο εσωτερικό, τους ανθρώπους των off-shore, τους τραπεζίτες, τους καναλάρχες, τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές. 

Για να το πετύχουν αυτό δεν διστάζουν να αμφισβητούν ανοιχτά δικαιώματα, να επιτίθενται στην ίδια την δημοκρατία. Η ακραία καταστολή κάθε κινητοποίησης και η χρήση βίας απέναντι στους πιο αδύναμους, τα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα και η διακυβέρνηση με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, το μαύρο στην ΕΡΤ και η προσπάθεια απόλυτης υποταγής της ενημέρωσης στις κυβερνητικές προθέσεις είναι δείγματα της αυταρχικότητας της κυβέρνησης που απλώνει το φόβο για να διασωθεί. 

Τα χρόνια που πέρασαν δεν αφήνουν σε κανέναν το περιθώριο να πιστέψει πως οι κυβερνήσεις του μνημονίου, και τα κόμματα που συμμετείχαν κάθε φορά, μπορεί να ενδιαφερθούν για τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. 

Σήμερα πρέπει να συνδέσουμε τις επιμέρους αντιστάσεις σε ένα μεγάλο ποτάμι που θα δώσει την μάχη για την τελική ανατροπή αυτής της κυβέρνησης και αυτών των πολιτικών, την μάχη για την απελευθέρωση από τα μνημόνια, την μάχη που θα βάλει τέλος στην καταστροφή και με την συμμετοχή όλων μας θα ανοίξει ένα νέο δρόμο δικαιοσύνης, δημοκρατίας και αξιοπρέπειας.

Σήμερα το σύνθημα «ή εμείς ή αυτοί» δεν εκφράζει απλά την σύγκρουση στο κοινωνικό πεδίο αλλά τον αγώνα για ζωή της μεγάλης πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας. Δεν μπορεί να τους αφήσουμε να μας καταδικάσουν στην καταστροφή, την ανεργία, τα λουκέτα και την φτώχεια. Δεν μπορεί να τους αφήσουμε να στερήσουν την πρόσβαση των παιδιών μας στην γνώση και των γονιών μας στην υγεία. Δεν μπορεί να τους αφήσουμε να πάρουν τα σπίτια μας, να πουλήσουν το νερό, να ζουν οι γείτονες μας χωρίς πρόσβαση στα βασικά αγαθά.

Σήμερα είναι η ώρα της ενότητας και του αγώνα για τα συμφέροντά μας, για τις ανάγκες μας. Ξέρουν πως αν ένας λαός βγει νικητής τότε θα τον ακολουθήσουν κι άλλοι. Σε αυτή την μάχη σύμμαχοί μας θα είναι όλοι οι λαοί του νότου που περνάνε τα ίδια με εμάς, όλοι οι εργαζόμενοι της Ευρώπης που βλέπουν το μέλλον να τους απειλεί.

Όλοι/ες μαζί μπορούμε να νικήσουμε!

Ξεκινάμε στις 7 Σεπτέμβρη από την Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση 6μμ, στο άγαλμα Βενιζέλου

Προσυγκέντρωση ΣΥΡΙΖΑ

5:30μμ | Εγνατία με Αντιγονιδών στο ύψος της Κολόμβου

Το κάλεσμα και το βίντεο της ΓΣΕΕ:

Σχετικά καλέσματα και ανακοινώσεις:

Στις 6 μ.μ. στην πλ. Αγίας Σοφίας καλούν οι Επιτροπές Αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδκή

To Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, για τη ΔΕΘ: Είναι εχθροί του λαού και πρέπει να τους ανατρέψουμε!

Νέοι/Νέες ΣΥΡΙΖΑ: Η κινητοποίηση στη ΔΕΘ πρέπει να είναι η αρχή του τέλους τους

Οι Επιτροπές Ενάντια στην Εξόρυξη Χρυσού στη ΔΕΘ

Συναυλία στην ΕΡΤ3 μετά το συλλαλητήριο

tags: ΔΕΘ 2013

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)