to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:02 | 11.07.2013

Κοινωνία

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις και άλλες δράσεις της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ

Μετά από σύσκεψη των ΔΣ των ΕΛΜΕ της Αττικής, που πραγματοποιήθηκε στις 11/7/13, το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε τα παρακάτω:


1.Να δοθεί Συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα 15/7/13 στις 11.00 π.μ. στην ΟΛΜΕ 

2.Να δημιουργηθεί ραδιοφωνικό σποτ  

3.Γράμμα σε γονείς για τις επιπτώσεις των διαθεσιμοτήτων και όλων των κυβερνητικών μέτρων στην εκπαίδευση.

4.Να υπάρξει καταχώρηση σε κυριακάτικες εφημερίδες

5.Κινητοποίηση – μαζική διαμαρτυρία στη Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής (Τσόχα 13-15, Αμπελόκηποι) την Παρασκευή 12/7/13 στις 1 μμ.

6.Συλλαλητήριο τη Δευτέρα 15/7/13 στο Σύνταγμα με συναυλία και ολονυκτία (μαζί με τους εργαζόμενους στους δήμους), με προσυγκέντρωση τα γραφεία της ΟΛΜΕ (Ερμού και Κορνάρου 2) στις 7 μμ. Οι ΕΛΜΕ που βρίσκονται κοντά στην Αττική, εφόσον δεν οργανωθεί συγκέντρωση στην περιοχή τους να οργανώσουν τη συμμετοχή των συναδέλφων στην συγκέντρωση της Αθήνας.

7.Μεγάλη συγκέντρωση την Τρίτη 16/7/13 στην Αθήνα στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 11:30 π.μ. (ημέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, όπου θα συζητιέται στη βουλή το νέο νομοσχέδιο-φονιάς που θα επικυρώνει τη συμφωνία κυβέρνησης και τροϊκανών για τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις μαζί με άλλα βάρβαρα μέτρα στο πλαίσιο των μνημονίων). Την ίδια ημέρα καλούμε τις ΕΛΜΕ σε συντονισμό με σωματεία της περιοχής τους να οργανώσουν αντίστοιχες κινητοποιήσεις. Οι ΕΛΜΕ που βρίσκονται κοντά στην Αττική, εφόσον δεν οργανωθεί συγκέντρωση στην περιοχή τους να οργανώσουν τη συμμετοχή των συναδέλφων στην συγκέντρωση της Αθήνας.

8.Επιστολή σε όλους τους βουλευτές στην οποία θα επισημαίνεται και η προσωπική ευθύνη τους να μην υπερψηφίσουν τουλάχιστον τα άρθρα του πολυνομοσχεδίου που περιέχουν διαθεσιμότητες και απολύσεις στην εκπαίδευση και όχι μόνο.

9.Δημιουργία επιτροπής αγώνα στην ΟΛΜΕ με στόχο την υλοποίηση αποφάσεων των κινητοποιήσεων.

10.Συνέχιση των κινητοποιήσεων και το επόμενο διάστημα με νέες αποφάσεις του ΔΣ.

Προτάσεις και ιδέες για υλοποίηση από τις ΕΛΜΕ

 1. Συνεδριάσεις Δ.Σ. των Πρωτοβαθμίων Συλλόγων, για το σχεδιασμό και την οργάνωση άμεσων κινητοποιήσεων τις επόμενες ημέρες.

2.  Γενικές Συνελεύσεις ή συγκεντρώσεις εκπαιδευτικών. 

3. Πρωτοβουλίες για κοινή δράση με τα σωματεία άλλων εργαζομένων στο δημόσιο που τίθενται σε διαθεσιμότητα – απόλυση.

4.  Ανοικτές συγκεντρώσεις για ενημέρωση και κοινή δράση με τους συλλόγους εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και όλα τα συνδικάτα δημόσιου και ιδιωτικού χώρου. Συμμετοχή στις συνελεύσεις άλλων κλάδων ενόψει και της προετοιμασίας της πανεργατικής απεργίας και των συλλαλητηρίων.

5. Ενημέρωση των γονιών και των μαθητών για τις καταστροφικές συνέπειες για την εκπαίδευση των μέτρων που λαμβάνονται, αλλά και των νομοσχεδίων που ετοιμάζει το Υπουργείο Παιδείας σε γενικό και τεχνολογικό λύκειο.

6. Καταλήψεις Διευθύνσεων εκπαίδευσης

7. Να δοθεί η επιστολή της ΟΛΜΕ προς τους βουλευτές, από τα ΔΣ των ΕΛΜΕ σε όλους τους τοπικούς βουλευτές.

8. Να ζητηθούν ψηφίσματα από όλους τους Δήμους, ιδιαίτερα εκείνους που έχουν ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ.

9. Πανό σε κεντρικά σημεία των πόλεων.

Να αναλάβουμε π ρ ω τ ο β ο υ λ ί α σε κάθε κατεύθυνση, σε όλα τα επίπεδα αλλά και κάθε μορφής –ακόμα και σε συνεργασία με άλλες Κοινωνικές Οργανώσεις, Φορείς και Συνδικάτα- για να κάνουμε γεγονός το ζήτημα των απολύσεων στους εργαζόμενους σε κάθε χώρο και κλάδο, για να επιτύχουμε την υψηλότερη συνθήκη αλληλεγγύης, να πετύχουμε συνθήκες ενότητας, μαζικής και δυναμικής συμμετοχής στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για ολόκληρη την επόμενη περίοδο. 

Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση να καταστρέφει άλλο το δημόσιο σχολείο και να εξαθλιώνει τους εκπαιδευτικούς. Κοινό μέτωπο όλων τώρα για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής. Θα είμαστε όλο το καλοκαίρι σε αγωνιστική ετοιμότητα. 

Καμία διαθεσιμότητα, καμία υποχρεωτική μετάθεση, καμία απόλυση εκπαιδευτικού δεν θα γίνει αποδεκτή και θα είναι «αιτία πολέμου».

ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΠΛΕΟΝΑΖΕΙ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)