to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:18 | 06.05.2018

Κοινωνία

Αγώνας δρόμου στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη

Ο αγώνας διεξάγεται με το σύνθημα "Τρέχουμε και βαδίζουμε ενάντια στους πολέμους και το σύστημα που τους γεννά- Κανείς εφησυχασμός- Κανένας Εφησυχασμένος!- Τιμούμε τον μαραθωνοδρόμο και αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη" και δεν απαιτείται από τους συμμετέχοντες οικονομική συνδρομή.


Αγώνα δρόμου αφιερωμένο στην μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη διοργανώνει σήμερα η Επιτροπή για την Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), χωρίς -όπως λένε οι διοργανωτές- το ζητούμενο να είναι οι πρωτιές, αφού ο στόχος είναι ο αγώνας για τη ζωή και την ειρήνη.

"Ο 5ος Αγώνας Δρόμου γίνεται με τη στήριξη του ΕΑΣ-ΣΕΓΑΣ, της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας (ΕΠΣΜ), της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (ΕΚΑΣΘ) κι άλλων αθλητικών φορέων, κοινοτήτων απεξάρτησης όπως το ΚΕΘΕΑ, μαζικών και κοινωνικών οργανώσεων του λαού και της νεολαίας της Θεσσαλονίκης" ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ Νίκος Ζώκας.

Ο αγώνας διεξάγεται με το σύνθημα "Τρέχουμε και βαδίζουμε ενάντια στους πολέμους και το σύστημα που τους γεννά- Κανείς εφησυχασμός- Κανένας Εφησυχασμένος!- Τιμούμε τον μαραθωνοδρόμο και αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη" και δεν απαιτείται από τους συμμετέχοντες οικονομική συνδρομή.

Η εκκίνηση θα γίνει στις 7 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και οι δρομείς θα κινηθούν στο πλακόστρωτο της παραλίας μέχρι τον Λευκό Πύργο και στη συνέχεια, μέσω της Λεωφόρου Νίκης, θα καταλήξουν στην κεντρική πύλη του λιμανιού, στη συμβολή των οδών Κουντουριώτου και Σαλαμίνος.

Η συνολική απόσταση είναι 5.000 μέτρα, ενώ θα υπάρχει και εναλλακτική (μικρότερη) διαδρομή από το Λευκό Πύργο έως την κεντρική πύλη του λιμανιού, μήκους ενάμισι χιλιομέτρου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)