to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:52 | 03.05.2018

Κοινωνία

Αγώνας δρόμου, με στόχο την αναβάθμιση και ανάδειξη του Πεδίου του Άρεως

«Γίνεται μία συνεχής προσπάθεια για να γίνει φιλικό και ελκυστικό στους πολίτες το Πεδίο του Άρεως», είπε από την πλευρά της η Ερμίνα Κυπριανίδου, αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, τονίζοντας παράλληλα ότι υπάρχει ήδη συντονισμένη δράση με φορείς όπως το Γαλλικό Ινστιτούτο, η γαλλική πρεσβεία, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και ο Πανελλήνιος ΓΣ.


Τον πρώτο αγώνα δρόμου στα 100 χρόνια της ιστορίας του, διοργανώνει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την προσεχή Κυριακή, 6 Μαΐου, στο Πεδίον του Άρεως.

Βασικός στόχος του αγώνα αποτελεί η αλλαγή της αντίληψης που έχουν οι πολίτες για το Πεδίο, αλλά και η αναβάθμισή του. «Θέλουμε ο αγώνας να αποτελέσει παράγοντα αναβάθμισης και του πάρκου και της περιοχής. Να γίνει ένας χώρος φιλικός προς τον επισκέπτη, φιλόξενος και δημιουργικός για τα παιδιά και τις οικογένειες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, ελκυστικός για τους νέους και τις νέες, αλλά και τους πολίτες της Αθήνας γενικότερα», τόνισε ο πρύτανης του ΟΠΑ, Εμμανουήλ Γιακουμάκης, σε σχετική συνέντευξη Τύπου.

Ο αγώνας πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου. Ωστόσο, η σύλληψη της ιδέας του ΟΠΑ Run «ανήκει» σε φοιτητές του Ιδρύματος, οι οποίοι αποτελούν και την κύρια οργανωτική ομάδα.

«Γίνεται μία συνεχής προσπάθεια για να γίνει φιλικό και ελκυστικό στους πολίτες το Πεδίο του Άρεως», είπε από την πλευρά της η Ερμίνα Κυπριανίδου, αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, τονίζοντας παράλληλα ότι υπάρχει ήδη συντονισμένη δράση με φορείς όπως το Γαλλικό Ινστιτούτο, η γαλλική πρεσβεία, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και ο Πανελλήνιος ΓΣ. «Δεν θεωρούμε ότι το Πεδίον του Άρεως είναι άντρο ανομίας και εγκληματικότητας. Το πάρκο την Κυριακή θα είναι ασφαλέστατο. Εμείς είμαστε εδώ να τονίσουμε τη θετική προσπάθεια που γίνεται», πρόσθεσε η αντιπεριφερειάρχης.

Θεωρούμε πολύ σημαντική  τη συνεργασία  φορέων και θεσμών σε δράσεις εξωστρέφειας που αποσκοπούν με κοινωνικό τρόπο στην αναζωογόνηση περιοχών και δημόσιων χώρων όπως το Πεδίον του Άρεως.

Εμείς στην  Περιφερειακή Ενότητα του Κεντρικού Τομέα Αθηνών στα πλαίσια του βασικού μας στόχου,  το ιστορικό Πεδίο του Άρεως, να αποδοθεί στους πολίτες της Αθήνας, επιδιώκουμε  συνεχή συνεργασία με φορείς και θεσμούς όπως, η ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ του Ιδρύματος Ωνάση, το Γαλλικό Ινστιτούτο,  αλλά και ο ΣΕΓΑΣ, οι «ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ»  και πληθώρα άλλων εκπαιδευτικών, αθλητικών και πολιτιστικών φορέων.

Η Αντιπεριφερειάρχης έκλεισε την τοποθέτησή της λέγοντας:

 «Εκατοντάδες δρομείς και περιπατητές, με την συμμετοχή τους στις δρομικές εκδηλώσεις στο Πεδίον του Άρεως, το Δημόσιο Πάρκο της Πόλης μας βιώνουν την χαρά του αθλητισμού.

Στόχος μας οι   δράσεις αυτές να αθροίζονται μαζί με την ανάταξη των υποδομών στη γενικότερη προσπάθεια αναβάθμισης  του Πάρκου, έτσι ώστε μέσα από τον  πολιτισμό  και τον αθλητισμό   να ενισχυθεί η επισκεψιμότητά του.

Αυτό που χρειάζεται ο δημόσιος χώρος της πόλης, είναι η αναζωογόνηση με θετικό πνεύμα, θετικές – δημιουργικές δράσεις, με την κοινωνία παρούσα και συμμέτοχη.

Η συνεχής δαιμονοποίηση και στοχοποίηση προβληματικών περιοχών επιτείνει και δεν βοηθά στην αντιμετώπιση των υπαρκτών προβλημάτων.

Φιλοδοξούμε οι εκδηλώσεις αυτές, με τη συμμετοχή νέων ανθρώπων, φοιτητών/φοιτητριών και πολιτών της Αθήνας γενικότερα, αφενός να δώσουν νέα πνοή στο Πάρκο της Πόλης μας, και αφετέρου να παροτρυνθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες να εντάξουν τον αθλητισμό, σε ένα  υγιεινό τρόπο ζωής και το Πεδίον του Άρεως στην καθημερινότητά τους».


Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης αναφέρθηκε στο ευρύτερο πλαίσιο, της παραβατικότητας και της χρήσης ναρκωτικών, τονίζοντας ότι είναι πρόβλημα της Πολιτείας και όχι της τοπικής κοινωνίας. «Από τη θέση μου είμαι υποχρεωμένος να τονίσω το γενικό φαινόμενο. Ένα φαινόμενο που χρονίζει και δεν βλέπω να αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες αντιμετώπισης. Η πρόληψη, η καταστολή και η θεραπεία του προβλήματος, είναι πρόβλημα της Πολιτείας. Και ζητώ από τον πρωθυπουργό να αναλάβει δράση για τη λύση του», ανέφερε.

Για το συγκεκριμένο θέμα, ο πρύτανης εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει η κοινωνία να γίνει «κοινωνός του προβλήματος», ώστε οι συναρμόδιοι φορείς να προχωρήσουν ταχύτερα στην επίλυσή του.

«Είναι ευκαιρία να δείξουμε ότι μέρος της λύσης μπορεί να είναι ο αθλητισμός», σχολίασε από τη μεριά του ο πρόεδρος του Πανελληνίου ΓΣ, Αλέξης Αλεξόπουλος, ο οποίος χαιρέτισε την πρωτοβουλία του ΟΠΑ, για το ότι δίνει την ευκαιρία και στον Σύλλογο να «βγει στη γειτονιά του», αλλά και να έλθει κοντά τους φορείς της περιοχής.

Υποστηρικτής της προσπάθειας του ΟΠΑ και των φοιτητών του είναι ο απόφοιτος του πανεπιστημίου και παγκόσμιος πρωταθλητής στο άλμα επί κοντώ, Κώστας Φιλιππίδης. «Ο ρόλος του αγώνα είναι διττός: από τη μια στέλνει ένα σημαντικό μήνυμα του ΟΠΑ ότι ο αθλητισμός και οι σπουδές μπορούν να συμπλεύσουν και να οδηγήσουν τον καθένα στην επιτυχία. Από την άλλη, αποσκοπεί στη βελτίωση και εύρυθμη λειτουργία του Πεδίου του Άρεως και της ευρύτερης περιοχής», σημείωσε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής, από τους δρομείς που θα τρέξουν την Κυριακή, οι 1.000 θα είναι φοιτητές, κάτι που ο κ. Γιακουμάκης χαρακτήρισε ως «εξαιρετικά θετικό σημάδι κινητοποίησης των φοιτητών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη μέρα του Αγώνα, το Σάββατο 5 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί Pasta Party (πάρτι ζυμαρικών) στο εστιατόριο των φοιτητών του ΟΠΑ.

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα της Κυριακής και τις απονομές των μεταλλίων, θα ακολουθήσει συναυλία, με τη Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων και άλλα μουσικά σχήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον σύνδεσμο: www.aueb.gr/oparun.

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)