to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:00 | 08.01.2018

Κοινωνία

Αγωγή στην ΕΛΑΣ από τους συγγενείς των δολοφονημένων στους Αγίους Αναργύρους

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, τα συγγενικά πρόσωπα της αδικοχαμένης γιατρού ζητούν δικαίωση για τη δολοφονία της Ελένης Χερουβείμ από τον αυτόχειρα σύζυγό της, αστυνομικό, Χρήστο Ζαπανιώτη.


Αγωγή κατά του ελληνικού δημοσίου προτίθεται να καταθέσει η οικογένεια της γιατρού που δολοφονήθηκε μαζί με την μητέρα και την κόρη της από τον αστυνομικό σύζυγό της στους Αγίους Αναργύρους.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, τα συγγενικά πρόσωπα της αδικοχαμένης γιατρού ζητούν δικαίωση για τη δολοφονία της Ελένης Χερουβείμ από τον αυτόχειρα σύζυγό της, αστυνομικό, Χρήστο Ζαπανιώτη.

Τρεις εβδομάδες μετά από το φρικτό έγκλημα η οικογένεια της γιατρού πρόκειται να ζητήσει αποζημίωση από την αστυνομία, καθώς ο δολοφόνος έπασχε από κάποια ψυχική ασθένεια και δεν δεν διαγνώστηκε στις εξετάσεις που υποβάλλονται οι ένστολοι που φέρουν όπλο.

Ο 47χρονος Χρήστος Ζαπανιώτης υπηρετούσε στη Βουλή, όντας αποσπασμένος στη φρουρά του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη. Όπως έγινε γνωστό, είχε περάσει από ψυχομετρικά τεστ τον Νοέμβριο του 2011 και είχε κριθεί κατάλληλος για οπλοφορία. Το υπηρεσιακό του όπλο ήταν αυτό με το οποίο σκότωσε την 70χρονη πεθερά Βάσω Χερουβείμ, την σύζυγο του, 49 ετών Ελένη Χερουβείμ και την 4χρονη κορούλα τους, Μυρτώ, μέσα στο σπίτι τους στους Αγίους Αναργύρους, λίγο πριν αυτοκτονήσει και ο ίδιος με το ίδιο όπλο.

Οι συγγενείς των τριών γυναικών ζητούν αποζημίωση για ψυχική οδύνη από την αστυνομία, καθώς εκτιμούν ότι ο δολοφόνος έπασχε από κάποια ψυχική ασθένεια, η οποία δεν διαγνώστηκε στις εξετάσεις που υποβάλλονται οι ένστολοι που φέρουν όπλο.

"Εμείς θα δούμε τα πορίσματα αυτά μέσα από την προανάκριση που διενεργείται, θα δούμε ποια είναι η τελευταία ψυχιατρική εξέταση στην οποία είχε υποβληθεί, ποιο είναι το πόρισμα αυτής. Εκ του αποτελέσματος είναι βέβαιο ότι υπήρχε ψυχιατρική κατάσταση η οποία δεν διαγνώστηκε.

Το ζήτημα λοιπόν είναι αν είχαν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα, αν υπάρχει παράλειψη από πλευράς της ελληνικής αστυνομίας για την διάγνωση της συγκεκριμένης αυτής νόσου" ανέφερε στον Ant1, ο δικηγόρος της οικογένειας Νίκος Αγαπηνός.

Πηγή:ΑΝΤ1 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)