to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:24 | 22.01.2015

Πολιτική

Αγωγή Μελισσανίδη κατά του Ν. Φίλη

Αγωγή κατά του Ν. Φίλη, διευθυντή της εφημερίδας "Η Αυγή", κατέθεσε ο μεγαλοεπιχειρηματίας Δημ. Μελισσανίδης.


Ζητεί αποζημίωση 500.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που υποστηρίζει ότι υπέστη, με όσα κατήγγειλε ο Ν. Φίλης στην εκπομπή "Ενικός" του Ν. Χατζηνικολάου (STAR, 5/1/2015). Αφορμή για τις καταγγελίες υπήρξε η επίμονη αποσιώπηση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών του ονόματος του εφοπλιστή Μελισσανίδη, ιδιοκτήτη του δεξαμενόπλοιου, το οποίο εβλήθη από τις λιβυκές αρχές (στις 4/1/2015) διότι εθεωρήθη ύποπτο για παράνομες ενέργειες ενώ βρισκόταν στο λιμάνι Ντέρνα.

Ο Ν. Φίλης, επικαλούμενος τα μέχρι εκείνη τη στιγμή στοιχεία των ξένων πρακτορείων, αναφέρθηκε στην "εικόνα παράνομου εμπορίου πετρελαίου". Με αφορμή τα τραγικά γεγονότα, που οδήγησαν, μάλιστα, στον θάνατο δύο ναυτικών, ο Ν. Φίλης μίλησε γενικότερα για τις τεχνικές μεγαλοφοροδιαφυγής που εφαρμόζουν εταιρείες πετρελαιοειδών με τη γνωστή "τριγωνική συναλλαγή".

Στην αγωγή του, ο γνωστός φίλος του πρωθυπουργού και επιχειρηματίας, διαμαρτύρεται γιατί ο Ν. Φίλης τον αποκάλεσε "ευνοούμενο του Σαμαρά" και "διαπλεκόμενο". Ο Μελισσανίδης, ως το αφεντικό της ΑΕΚ, επί ημέρες έχει υποκινήσει επίθεση κατά του Ν. Φίλη αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ για το γνωστό θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ. Τώρα, προχωρεί σε αγωγή, η οποία, πολύ περισσότερο σε προεκλογική περίοδο ασκούμενη εναντίον υποψηφίου βουλευτή κόμματος (ο Ν. Φίλης είναι υποψήφιος στην Α' Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ), εξυπηρετεί κομματικές σκοπιμότητες και συνιστά προκαταρκτικά πυρά εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Η αγωγή θα συζητηθεί στις 30 Απριλίου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)