to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:15 | 28.11.2016

Κοινωνία

Μετράει τις πληγές της η Ζάκυνθος - Θρήνος για τον θάνατο του 33χρονου

Μετράει τις πληγές της η Ζάκυνθος μετά τη χθεσινή νεροποντή - Κατολισθήσεις και χείμαρροι έκλεισαν και άλλους δρόμους - Όλο το νησί θρηνεί τον άδικο χαμό του 33χρονου Γιώργου Ζουπάνου, ο οποίος παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά χθες στο Βανάτο και έχασε άδικα την ζωή του


πό τις έρευνες για τον εντοπισμό του 33χρονου, φωτ. Imerazante.gr)

Με το πρώτο φώς της ημέρας συνεργεία του Δήμου Ζακύνθου και της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου άρχισαν να καταγράφουν προσεκτικά τις ζημιές που άφησε πίσω της η χθεσινή νεροποντή που έπληξε την Ζάκυνθο. Όλο το νησί θρηνεί τον άδικο χαμό του 33χρονου Γιώργου Ζουπάνου, ο οποίος παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά χθες στο Βανάτο και έχασε άδικα την ζωή του. Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, μια δυνατή μπόρα ξέσπασε στη Ζάκυνθο, δημιουργώντας εκ νέου προβλήματα κυρίως στο οδικό δίκτυο.

Αναλυτικότερα, στην περιοχή του Κρυονερίου, υπήρξε κατολίσθηση και πτώση βράχων που έκλεισαν το δρόμο ενώ ακόμα κατολίσθηση υπήρξε και στην περιοχή του Δημοτικού σταδίου Ζακύνθου όπου πέτρες και χώματα έφυγαν από λόφο της περιοχής και κατέληξαν στο δρόμο. Επίσης, «φούσκωσε» και πάλι χείμαρρος και διεκόπη η κυκλοφορία στην γέφυρα «Ξιφίτα» στο δρόμο των Αμπελοκήπων. Στο σημείο από χθες το βράδυ βρίσκεται η τροχαία αλλά και συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, που προσπαθούσαν να καθαρίσουν τον χείμαρρο.

Τα σχολεία της Ζακύνθου δε θα λειτουργήσουν σήμερα με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Λευτέρη Νιοτόπουλου λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, παρακαλούνται όλοι οι κάτοικοι του νησιού να μην μετακινούνται άσκοπα, ιδιαίτερα στις περιοχές που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα.

Νέα επιχείρηση απεγκλωβισμού

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού ζευγαριού στο Καλαμάκι και συγκεκριμένα στην περιοχή του ΚΤΕΟ. Αμέσως μετά την κλήση που δέχθηκαν, στην περιοχή έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής αλλά και της 6ης ΕΜΑΚ που βρίσκεται στη Ζάκυνθο από χθες. Ακόμη στο σημείο ήταν ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων της Πυροσβεστικής, Ευθύμιος Γεωργακόπουλος ο οποίος με την εμπειρία του συντόνισε την επιχείρηση. Ενώ στην «πρώτη γραμμή» βρέθηκε τόσο ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιασάτος, όσο και αντιπεριφερειάρχης Λευτέρης Νιοτόπουλος.

Η επιχείρηση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, με τους έμπειρους άνδρες της ΕΜΑΚ να επιστρατεύουν μια πολυεστερική βάρκα και εν συνεχεία να απεγκλωβίζουν τη γυναίκα που βρέθηκε εγκλωβισμένη στο σπίτι της. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο άνδρας δεν θέλησε να εγκαταλείψει την εστία του, γι' αυτό και η Πυροσβεστική παραμένει σε επιφυλακή (πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ).

**********

Ο εντοπισμός του άτυχου 33χρονου

Νεκρός εντοπίστηκε την Κυριακή ο άτυχος Ζακυνθινός που αγνοούνταν από τις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή του Βανάτου. Ο 33χρονος άντρας παρασύρθηκε από το ορμητικά νερά κατά την διάρκεια της έντονης βροχόπτωσης και βρέθηκε περίπου τρία χιλιόμετρα μακριά από το σημείο που εντοπίστηκε το αυτοκίνητό του σήμερα το πρωί. Τον νεαρό βρήκε συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο ακολούθησε το ρεύμα των υδάτων και τον εντόπισε κάτω από ένα δέντρο. Στην συνέχεια στο σημείο έσπευσαν οι άντρες της ΕΜΑΚ που απεγκλώβισαν νεκρό τον άτυχο Ζακυνθινό. Την σωρό του παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και την μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου.

Νωρίτερα είχε φτάσει στη Ζάκυνθο ειδικό κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, μαζί με τον απαραίτητο εξοπλισμό, για να βοηθήσει στον εντοπισμό του αγνοούμενου άντρα. Στο σημείο βρέθηκε μεγάλη πυροσβεστική δύναμη του νησιού, ενώ τις έρευνες συντόνιζαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Λεύτερης Νιοτόπουλος, μαζί με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων της Πυροσβεστικής, αντιπύραρχο Ευθύμιο Γεωργακόπουλο.

Ο νεαρός άντρας είχε βγει χθες το βράδυ με παρέα για να διασκεδάσει. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, η αστυνομία γνώριζε ότι μέχρι τις 02:30 τα ξημερώματα ο 33χρονος βρισκόταν σε μπαρ της Ζακύνθου. Στην συνέχεια τα ίχνη του χάθηκαν. Περίπου στις 08:00 το πρωί, συγγενής του ειδοποίησε τον αδελφό του, ότι το αμάξι του 33χρονου βρισκόταν πεσμένο σε βαθύ πλημμυρισμένο χαντάκι στο χωριό Βανάτο, μερικά μόλις χιλιόμετρα από το σπίτι του.

Ο αδελφός του αμέσως ειδοποίησε την πυροσβεστική υπηρεσία Ζακύνθου και την αστυνομία και άρχισαν οι έρευνες.

Εξάλλου, από νωρίς το πρωί της Κυριακής η πυροσβεστική υπηρεσία δέχτηκε πάνω από 50 κλήσεις για βοήθεια, ενώ έχει ενισχύσει τις δυνάμεις της με 2 οχήματα, 11 πυροσβέστες και 2 διασωστικές λέμβους.

Στην περιοχή των Αμπελοκήπων απεγκλώβισε οικογένεια, η οποία είχε αποκλειστεί στο σπίτι της καθώς η στάθμη του νερού είχε ανέβει επικίνδυνα, ενώ στην Αγία Τρίαδα και την πόλη της Ζακύνθου, παρεμβαίνει για άντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)