to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Αγκυλωτούς σταυρούς χρησιμοποίησαν στα ψηφοδέλτια εκατοντάδες μπερδεμένοι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής

Μια σατιρική ματιά στη φασιστική πλευρά της πραγματικότητας


Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε στο πανελλήνιο ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα η Singular Logic, σύμφωνα με την οποία μέρος από τα 543.897 ψηφοδέλτια υπέρ της Χρυσής Αυγής στις ευρωεκλογές είχε σταυρωθεί με σβάστικες. Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει πως κάποια εκλογικά τμήματα θεώρησαν τα συγκεκριμένα ψηφοδέλτια άκυρα μεν, ωστόσο στα περισσότερα καταμετρήθηκαν κανονικά καθώς τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών θεώρησαν απόλυτα φυσιολογική και ταιριαστή τη χρήση των αγκυλωτών σταυρών.

«Δεν ξέρω τι να πω, μέσα στην αφηρημάδα μου ούτε που σκέφτηκα πως απαγορεύεται η σβάστικα στα ψηφοδέλτια της Χρυσής Αυγής. Τους τα μέτρησα όλα κανονικά, εκτός βέβαια από όσα είχαν τον αγκυλωτό σταυρό ζωγραφισμένο ανάποδα κι ευτυχώς αυτά ήταν πάρα πολλά», εξηγεί εμφανώς ταραγμένος ο Δημήτρης, μέλος εφορευτικής επιτροπής σε εκλογικό τμήμα της Δάφνης.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, φαίνεται πως περίπου δύο στα τρία ψηφοδέλτια της Χρυσής Αυγής είχαν κάποια μορφή αγκυλωτού σταυρού ζωγραφισμένη πάνω τους, γεγονός που έχει προκαλέσει αναστάτωση στους κόλπους των υπολοίπων κομμάτων τα οποία μιλάνε για νοθεία και ζητούν την εκ των υστέρων ακύρωση τους. Ωστόσο, πληροφορίες από τον Άρειο Πάγο αναφέρουν πως το αίτημα αναμένεται να μη γίνει δεκτό καθώς οι δικαστικές αρχές θεωρούν πως η ακύρωση ή μη των ψηφοδελτίων επαφίεται στην κρίση κάθε εφορευτικής επιτροπής.

Από τη μεριά του, ο εκπρόσωπος τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης τόνισε μιλώντας στο «Κουλούρι» πως από καιρό το ίδιο το κόμμα προτρέπει τους ψηφοφόρους του να μην χρησιμοποιήσουν κανονικούς σταυρούς: «Ειλικρινά απορώ που κάνουν όλοι σαν να πέφτουν από τα σύννεφα. Είναι δυνατόν οι ψηφοφόροι μας να χρησιμοποιούσαν ένα εβραϊκό σύμβολο; Μας προβλημάτισε ωστόσο ότι τόσοι υποστηρικτές μας δεν ήξεραν να σχεδιάσουν σωστά τη σβάστικα και γι’ αυτόν τον σκοπό θα οργανώσουμε σεμινάρια εκμάθησης εν όψει των επόμενων βουλευτικών εκλογών. Ως τότε θα τους πρότεινα να μελετήσουν καλά τις φωτογραφίες με το τατουάζ μου», κατέληξε.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)