to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:32 | 03.06.2021

Πολιτική

«Αγκαλιά» με τον εφοπλιστή Λασκαρίδη στο ναυάγιο των Αντικυθήρων η Μενδώνη

Ο εφοπλιστής που έχει «χ@σμ@ν@» τον πρωθυπουργό έχει αγαστή συνεργασία με την υπουργό Πολιτισμού


Μπορεί ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης να έχει «χ@σμ@ν@» τον πρωθυπουργό, όχι, όμως και τη Λίνα Μενδώνη αφού ο εναγκαλισμός τους με αφορμή το ναυάγιο των Αντικυθήρων θα συνεχιστεί και φέτος.

Η Λίνα Μενδώνη συμφώνησε με τον Πάνο Λασκαρίδη να συνεργαστούν για μια ακόμα φορά στις αρχαιολογικές έρευνες που γίνονται στο ναυάγιο των Αντικυθήρων.

Η συνάντηση της υπουργού Πολιτισμού με τον εφοπλιστή που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων με τις αμετροεπείς και προσβλητικές δηλώσεις του για τη χώρα, έγινε σύμφωνα με πληροφορίες την Τετάρτη προκειμένου να προσδιοριστεί επακριβώς το πλαίσιο συνεργασίας, παρουσία της Εφόρου Εναλίων Αρχαιοτήτων.

Τι κι αν ο Πάνος Λασκαρίδης αναγκάστηκε σε παραίτηση από την Ένωση Εφοπλιστών, τι κι αν προκάλεσε σοκ σε κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία με τις απαξιωτικές δηλώσεις του για τον Κυριάκο Μητσοτάκο, η Λίνα Μενδώνη παραμένει στο πλευρό του στο όνομα των αρχαιολογικών ανασκαφών στο ναυάγιο των Αντικυθήρων.

Όταν ο Λασκαρίδης σήκωσε χωρίς άδεια αρχαιολογικά ευρήματα
Ο Πάνος Λασκαρίδης είχε προκαλέσει σάλο πέρσι το καλοκαίρι όταν αποκαλύφθηκε ότι χωρίς να έχει ενημερωθεί η Εφορεία Εναλίων, σήκωσε από το ναυάγιο των Ανικυθήρων μια  αρχαία λίθινη άγκυρα και ένα σιδερένιο κανόνι των ιστορικών χρόνων.

Η ανέλκυση από τον εφοπλιστή έγινε χωρίς να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες και χωρίς να έχει δοθεί άδεια από την αρμόδια υπηρεσία, την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων του ΥΠΠΟΑ.

Μάλιστα, η ανέλκυση έγινε στις 12 Αυγούστου του 2020 και τα ευρήματα μεταφέρθηκαν σε ιδιωτική αποθήκη. Η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων ενημερώθηκε για την ανέλκυση κατόπιν εορτής μετά από έξι ημέρες και αφού προηγήθηκε καταγγελία από πολίτες που κατέθεσαν και φωτογραφικά ντοκουμέντα.

Σ. Αναγνωστοπούλου: Η σχέση της Υπουργού με τους «υψηλούς χορηγούς» είναι ανεύθυνη πολιτική στάση

Σε δήλωση της η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου αναφέρει:

Η σχέση της κυρίας Μενδώνη με αυτούς που η ίδια θεωρεί υψηλούς χορηγούς του ΥΠΠΟ δεν είναι απλώς εμμονική, συνιστά ανεύθυνη πολιτική στάση. Οι πρόσφατες και πρωτοφανείς για τον δημόσιο λόγο δηλώσεις του κυρίου Λασκαρίδη, αλλά και η ετεροχρονισμένη παραίτηση του από την ένωση Ελλήνων εφοπλιστών, δεν στάθηκαν ικανές να σταματήσουν την υπουργό από το να συνεχίζει να επιδεικνύει προνομιακή μεταχείριση στο πρόσωπο του εφοπλιστή . Για άλλη μια φορά, από σημερινά δημοσιεύματα μαθαίνουμε ότι η κ. Μενδώνη και ο κ. Λασκαρίδης συναντήθηκαν εχθές προκειμένου να ‘’ρυθμίσουν’’ το πλαίσιο συνεργασίας με το ΥΠΠΟ για την υποβρύχια ανασκαφή  του ναυαγίου των Αντικυθήρων. Μάλιστα ο κύριος Λασκαρίδης φαίνεται να διαβεβαιώνει την Υπουργό για την αμέριστη και συνεχή στήριξη του σε αυτές της τις προσπάθειες.

Πίσω από όλες αυτές τις ηρωικές ‘’μάχες’’ που δίνει η Υπουργός παρέα με τους προνομιακούς συνομιλητές της, προς όφελος ‘’πάντα’’ του Πολιτισμού, κρύβεται η επικίνδυνη πολιτιστική πολιτική που εφαρμόζει, με όρους ιδιοκτησιακής αντίληψης και δουλοπρεπή συμπεριφορά. Οι υψηλοί χορηγοί απλώς αποφασίζουν, στηρίζουν, ενίοτε κάποιοι από αυτούς λοιδορούν σύμπασα την κυβέρνηση, τους θεσμούς, την κοινωνία και κάποιοι άλλοι δωρίζουν πλακέτες με την αναγραφή του ονόματος της, για να περάσει η υπουργία της κ. Μενδώνη στην αιωνιότητα μαζί με τον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Η φεουδαρχική λογική με όρους υποτέλειας σε όλο της το μεγαλείο! Ο Πολιτισμός δεν βρίσκεται σε ακινησία στη χώρα μας, ο Πολιτισμός είναι αιχμάλωτος στις βουλές της Υπουργού και δυστυχώς κινδυνεύει.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)