to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:40 | 22.12.2020

Κοινωνία

Άγιος Σάββας: Στάση εργασίας για την εκδικητική μετακίνηση του προέδρου των εργαζομένων

Σε τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 μέχρι τις 15:00 προχωρούν σήμερα Τρίτη οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», διαμαρτυρόμενοι για την «εκδικητική μετακίνηση» του προέδρου του σωματείου Κώστα Καταραχιά στην ΜΕΘ-covid του νοσοκομείου «Σωτηρία».


Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», κάνοντας λόγο για «βλαπτική μεταβολή» σε βάρος εκλεγμένου συνδικαλιστή και παραβίαση του σχετικού νόμου, υπογραμμίζουν ότι «πρόκειται για μια μετακίνηση επιεικώς εγκληματική σε βάρος των εκατοντάδων ασθενών του Νοσοκομείου μας, που έχουν ανάγκη τον κάθε εργαζόμενο».

Σημειώνεται ότι η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος με ανακοίνωση της στις 9/12 επέρριπτε ευθύνες στην κυβέρνηση κατηγορώντας τη για «τρομοκράτηση των υγειονομικών και φίμωση της συνδικαλιστικής τους δράσης».

Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο επισημαίνουν μάλιστα ότι την ίδια ώρα, «πάνω από 200 εργαζόμενοι του Νοσοκομείου βρίσκονται σε καραντίνα και λείπουν από τις θέσεις τους».

Υπενθυμίζεται ότι ο Κ. Καταραχιάς με δηλώσεις του στο avgi.gr σημείωνε ότι η κατάσταση στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας έχει βγει εκτός ελέγχου μετά την πρωτοφανή κίνηση της διοικήτριας, Όλγας Μπαλαούρα, να κάνει ΕΔΕ (πειθαρχικό έλεγχο) σε τρεις γιατρούς της Β Παθολογικής, που νόσησαν από κορωνοϊό πριν από ένα μήνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»:

Η διοίκηση του νοσοκομείου ΑΟΝΑ Άγιος Σάββας, σε συνεργασία με τη διοίκηση της 1ης ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας επιμένουν στην εκδικητική μετακίνηση του προέδρου του σωματείου μας Κώστα Καταραχιά στην ΜΕΘ-covid του Σωτηρία. Πρόκειται για μια μετακίνηση που καταστρατηγεί το νόμο 1264/82 που απαγορεύει τέτοιες βλαπτικές μεταβολές σε βάρος εκλεγμένος συνδικαλιστών.

Επίσης πρόκειται για μια μετακίνηση επιεικώς εγκληματική σε βάρος των εκατοντάδων ασθενών του Νοσοκομείου μας, που έχουν ανάγκη τον κάθε εργαζόμενο, πόσο μάλλον γιατρό, την ώρα που πάνω από 200 εργαζόμενοι του Νοσοκομείου βρίσκονται σε καραντίνα και λείπουν από τις θέσεις τους.

Με απόφαση της Γενικής μας συνέλευσης την Δευτέρα 21/12/2020, προχωράμε την Τρίτη 22/12/2020, σε στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 3μμ και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην 1η ΥΠΕ. (Ζαχάρωφ και Αλεξάνδρας).

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)