to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Άγγελος εξάγγελος

Υπάρχει ρεπορτάζ που είναι και άποψη ταυτόχρονα; Φυσικά και υπάρχει και σας συγχαίρω για αυτήν την ελληνική πατέντα κύριε Κωβαίε.


Σεβαστέ κύριε Άγγελε Κωβαίε.

Με προσοχή διάβασα το ρεπορτάζ-άποψη που γράψατε με ταχύτητα Μπόλτ στο Βήμα. Τώρα θα μου πει ένας πρωτοετής των ΜΜΕ υπάρχει ρεπορτάζ που είναι και άποψη ταυτόχρονα; Φυσικά και υπάρχει και σας συγχαίρω για αυτήν την ελληνική πατέντα. Αντιδράσατε αντιστρόφως ανάλογα από την κυβέρνηση κύριε Κωβαίε. Αυτή κοιμόταν στη Βουλή επαναπαυμένη στις δάφνες του 153 + 2 και στην άνευ προηγουμένου στήριξη από τα μέσα που δανειοδοτούνται με τραπεζικούς ελιγμούς καλύτερους και από αυτούς του Μέσι. Εκεί όμως που είχε προετοιμαστεί η κυβέρνηση για να απαντήσει στα sos θέματα που πέφτουν σε κάθε πρωινάδικο, σε κάθε Δευτεριάτικη εκπομπή και σε κάθε συνέντευξη σε εφημερίδα ή ραδιόφωνο, η κυβέρνηση πιάστηκε εξ απήνης. Έπεσε θέμα εκτός ύλης σήμερα στη Βουλή.

Ομολογώ ότι εκείνο ακριβώς το δίωρο της κυβερνητικής αδράνειας ήταν και το διασκεδαστικότερο. Ο Σταμάτης απάντησε λάθος. Ο Μαυρουδής έτρεξε να δώσει στον Γιάννη το σκονάκι. Πουλάκια σφύριζαν γύρω από το κεφάλι της Κρυπτείας. Επιτηρητές παπαγαλάκια δεν ήξεραν τι να κελαηδήσουν. Κλήθηκε επειγόντως ο επιτηρητής με το ειδικό βάρος. Ομολογώ τέτοιο -με το συμπάθιο- χέσιμο καιρό είχα να δω. Ένα κόμμα- το πρώτο κόμμα που ενώ είναι αξιωματική αντιπολίτευση έχει το θράσος και κάνει αντιπολίτευση- αποφάσισε να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που του δίνει ο ΚτΒ και το Σύνταγμα της χώρας. Αυτό λοιπόν το αναφαίρετο δικαίωμα κοινοβουλευτικού ελέγχου και Δημοκρατίας κύριε Κωβαίε μου, εσείς το ονομάζετε «άσφαιρες προτάσεις δυσπιστίας και τακτικισμοί». Βέβαια αν κάτι τέτοιο έκανε ο αρχηγός της Βενιζελιάς, θα το λέγατε «κίνηση ματ από τον Δούναβη της πολιτικής».

Συνεχίζοντας παρακάτω γράφετε ότι «με αυτόν τον τρόπο, ωστόσο, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε διατεθειμένο να θυσιάσει κοινοβουλευτικό κύρος και αξιοπιστία, στον βωμό της τακτικής». Ποιο ακριβώς κύρος είπατε; Το κοινοβουλευτικό; Εννοείται αυτό του αόρατου πρωθυπουργού, των υπουργών που δεν έρχονται να απαντήσουν, των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, των άσχετων μεταμεσονύκτιων τροπολογιών, των κατεπειγόντων και άνευ συζήτησης νομοσχεδίων των 800 σελίδων και δεκάδων άλλων παραδειγμάτων για τα οποία και εσείς κύριε Κωβαίε μου, έχετε γράψει τόσα και τόσα ρεπορτάζ-απόψεις; Απορροφημένος και εκστασιασμένος από την άποψή σας, παρατήρησα παρακάτω πως έχετε άποψη και για τον συγγραφέα που οφείλουμε να διαβάζουμε αν μας αρέσει το Συνταγματικό Δίκαιο. Απαγορεύεται ο Χρυσόγονος και καλό θα ήταν γνωστοί εκδοτικοί οίκοι να μην βγάζουν τα βιβλία του. Μόνο περιθωριακοί. Υποθέτω πως από βιβλία συνταγματικού δικαίου μας συστήνετε Βενιζέλο και Λοβέρδο.

Κλείνοντας την προσεκτική ανάγνωση της άποψης σας, που υποθέτω θα είναι και άποψη πολλών άλλων δημοσιογράφων, διαπίστωσα ότι γράφετε «η αξιωματική αντιπολίτευση βρέθηκε αιφνιδιασμένη ενώπιον της πραγματικότητας του κανονισμού της Βουλής». Πως τα λέτε αγαπητέ κύριε Κωβαίε μου! Λες και τα σηκώσατε από κανένα λυσάρι. Εγώ πάντως κύριε Κωβαίε όταν δεν είχα διαβάσει, προτιμούσα να δώσω λευκή κόλλα. Ήταν προτιμότερο από το να περιμένω να περάσει το σκονάκι και στο δικό μου χέρι. Και κυρίως, δεν έξυνα πάτο, με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα μπω και εγώ σε κάποια λίστα. Έστω και ευρωπαϊκή, έστω και με σταυρό.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)