to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:30 | 24.05.2023

Πολιτισμός

Άγγελος Ανδριόπουλος: «Απολύθηκα από παράσταση επειδή η γυναίκα μου είναι έγκυος»

«Υπάρχουν και περιπτώσεις απολύσεων που πρόκειται να γίνουν μπαμπάδες, με σκοπό να μη βλάψουν (με την χαρά τους..;) μια παράσταση…» καταγγέλλει ο ηθοποιός


Σε μία σοβαρή καταγγελία προχώρησε, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο ηθοποιός Άγγελος Ανδριόπουλος.

Ο ηθοποιός, αποκάλυψε ότι απολύθηκε από θεατρική παράσταση, επειδή η σύζυγός του, έμεινε έγκυος.

Ο ηθοποιός ο οποίος συμμετείχε στην πολύ γνωστή σειρά «Άγριες Μέλισσες», επισήμανε στην ανάρτησή του πως «ενώ οι γυναίκες προσπαθούν ακόμα μετά από δεκαετίες να διεκδικήσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης - υπάρχουν και περιπτώσεις απολύσεων ανθρώπων που πρόκειται να γίνουν μπαμπάδες, με σκοπό να μη βλάψουν (με την χαρά τους..;) το καλό; Τον στόχο; μιας παράστασης…».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση του ηθοποιού:

«Σε άλλα νέα, σήμερα απολύθηκα λόγω… εγκυμοσύνης. Να κλείνεις μια συμφωνία για καλοκαιρινή παράσταση, να δίνεις τα χέρια και δύο μήνες μετά, ύστερα από κάποιες πρόβες και ενώ έχεις δεσμεύσει την καλοκαιρινή σου περίοδο, να σε παίρνει ένα μεσημέρι τηλέφωνο η παραγωγή και να σου λέει "ότι ο σκηνοθέτης αποφασίζει να διακόψει την συνεργασία γιατί ανησυχεί ότι δεν θα βγάλεις την παράσταση σε περίπτωση που την συγκεκριμένη ημερομηνία γεννήσει η σύζυγός σου".

Δυστυχώς λοιπόν, ενώ οι γυναίκες προσπαθούν ακόμα μετά από δεκαετίες να διεκδικήσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και μετά -στην Ελλάδα του 2023- υπάρχουν και περιπτώσεις απολύσεων ανθρώπων που πρόκειται να γίνουν μπαμπάδες, με σκοπό να μη βλάψουν (με την χαρά τους..;) το καλό; Τον στόχο μιας παράστασης…».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)