to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:30 | 26.11.2013

πηγή: tvxs

Πολιτική

Α.Γεωργιάδης: Διόρισε πρόεδρο για τις τιμές στα φάρμακα, μέλος ΔΣ Φαρμακευτικής Εταιρείας!

Ως κινήσεις αντιπερασπισμού χαρακτηρίζουν κύκλοι του φαρμακευτικού κόσμου, τις κατηγορίες του Α. Γεωργιάδη σύμφωνα με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέσεις με φαρμακευτικές εταιρείες. Ο υπουργός της ΝΔ θέλει να αποκρύψει, σύμφωνα με γνώστες της κατάστασης στο χώρο της υγείας, ένα ηθικό σκάνδαλο διαστάσεων που, όπως πληροφορείται το Tvxs.gr, κυκλοφορεί στα παρασκήνια εδώ και εβδομάδες: τον διορισμό ως προέδρου στην Επιτροπή για την Κοστολόγηση των Φαρμάκων, μέλος του ΔΣ γνωστής φαρμακευτικής εταιρείας.


Ο υπουργού Υγείας διόρισε τον Σεπτέμβριο ως πρόεδρο της εθνικής επιτροπής  για την κοστολόγηση των Φαρμάκων τον καθηγητή της  Φαρμακευτικής  του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Νικόλαο Χούλη, που ήταν όμως και μέλος του ΔΣ της γνωστής εταιρείας Lavifarm. Μεταξύ των άλλων, ο κ. Χούλης είχε υπάρξει συντονιστής επιστημονικού συμποσίου που παρουσίαζε θεραπευτικά συστήματα της Lavifarm. Ξεκίνησε την θητεία του στο ΔΣ της εταιρείας το 1999. 

Ο διορισμός του κ. Χούλη προξένησε τόσο αλγεινή εντύπωση-ακόμη και σε νεοδημοκρατικούς κύκλους- από την φανερή σύγκρουση συμφερόντων και το ασυμβίβαστο ανάμεσα στις δύο ιδιότητες,  ώστε  με παρασκηνιακές κινήσεις το υπουργείο Υγείας απέσυρε την σχετική ανακοίνωση από την «Διάυγεια»... μέχρι νεωτέρας: Πράγματι τον Οκτώβριο, ο κ. Χούλης παραιτήθηκε από το ΔΣ της Lavifarm. Αλλά φυσικά παρέμεινε πρόεδρος της Επιτροπής που θα καταρτίσει την λίστα και τις τιμές των φαρμάκων, μεταξύ των οποίων και αυτων της εταιρείας με την οποία συνδέεται και ήταν για 14 χρόνια μέλος της διοίκησης της!

Ο «στρατός» του Άδωνι

O κ. Χούλης είχε διατελέσει παλιότερα μέλος του τομέα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου της ΝΔ για την Υγεία, αλλά αυτός δεν είναι ο μοναδικός κομματικός διορισμός ενός υπουργού  που τάσσεται δημοσίως υπέρ της αξιοκρατίας.

Ο υπουργός Υγείας, όπως αναφέρουν και μέσα από τη ΝΔ, φαίνεται πως φτιάχνει το δικό του «στρατό» διορίζοντας με κριτήριο την κομματική ταυτότητα και κυρίως την προσωπική γνωριμία. Ο κ. Γεωργιάδης έχει διορίσει δεκάδες προσωπικούς και κομματικούς φίλους. Οι περισσότεροι προέρχονται από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, την ΟΝΝΕΔ, τη ΔΑΚΕ και πολλοί από αυτούς δραστηριοποιούνται στην εκλογική περιφέρεια της Β’ Αθηνών, όπου εκλέγεται ο υπουργός Υγείας

Επιστροφή στον Μαυρογιαλούρο

Ο ίδιος ο Α. Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», αποκάλυψε τον τρόπο επιλογής των διοικητών «καρφώνοντας» αυτη τη φορά το ΠΑΣΟΚ. Ειδικότερα όταν ρωτήθηκε για την επιλογή της διοίκησης του νοσοκομείου «Άγιος. Ανδρέας» ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε πως είναι «θέμα ΠΑΣΟΚ» αποδεχόμενος ότι οι διοικήσεις των νοσοκομείων έχουν μοιραστεί ανάμεσα στα 2 κόμματα.

Ενω όμως οι τοποθετήσεις κομματικών φίλων και αποτυχημένων βουλευτών σε διοικήσεις νοσοκομείων αποτελεί πάγια πρακτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ο διορισμός του κ. Χούλη στην θέση του προέδρου για την κοστολόγηση των φαρμάκων θεωρείται πρακτική χωρίς προηγούμενο.

***

* Στη φωτογραφία ο υπουργός Υγείας προσκεκλημένος μιας άλλης φαρμακοβιομηχανίας.

.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)