to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:37 | 09.04.2013

Κοινωνία

Αγαπητοί διαφημιζόμενοι

Του @ypopto_mousi


Είδα φευγαλέα στο timeline ένα άρθρο που μου τράβηξε την προσοχή (http://www.errc.org/article/advertisers-withdraw-from-hungarian-newspaper-over-anti-roma-statements/4098) Δημοσιεύτηκε απο το European Roma Rights Centre και αφορούσε την απόσυρση διαφημίσεων απο τους διαφημιζόμενους, μετά απο συστάσεις απο σχετικές ΜΚΟ, τις οποίες είχαν σε συγκεκριμένο μέσο που φιλοξενούσε ρατσιστικές δηλώσεις ενός παρανοϊκού ανιστόρητου τύπου.

Στην Ελλάδα μια ομάδα παρανοϊκών ανιστόρητων συμπολιτών μας, έβαλαν στη βουλή μια άλλη ομάδα παρανοϊκών ανιστόρητων τύπων οι οποίοι περιφέρονται αυτοαποκαλούμενοι κόμμα ένω μάλλον θα μπέρδεψαν το ο με το ω και ήταν κιμπάρηδες στο μ.  Αυτοί οι τύποι λοιπόν περιφέρονται στα κανάλια και τις εφημερίδες σκορπίζοντας μίσος και διαχωρισμό μεταξύ των κατοίκων αυτής της χώρας (ανεξαρτήτως φυλής και χρώματος-όλοι είναι άνθρωποι ζωντόβολα-δυστυχώς ακόμα κι εσείς) ενώ πουλάνε στον αποβλακωμένο Έλληνα μαγκιά με λεφτά φοροφυγάδων εφοπλιστών που “αγωνίζονται για την πατρίδα”.

Αυτό ήταν μια μικρή παρατήρηση. Σημασία έχει πως στα μέσα στα οποία περιφέρονται αυτοί οι τύποι τοποθετούν διαφημίσεις και διάφορες εταιρίες οι οποίες επικοινωνούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους ξοδεύοντας τεράστια ποσά ώστε να ακουμπήσουν εμάς βρε, τους καταναλωτές.

Για παράδειγμα προχθές στην περιβόητη εκπομπή του αυτοαποκαλούμενου δημοσιογράφου Γ.Τράγκα με προσεκλημένους μερικούς εκπροσώπους του αυτοαποκαλούμενου κόμματος Χρυσή Αυγή οι χορηγοί ήταν πολλοί και διάφοροι:

Διαφημιζόμενοι Τράγκα

photo @domianos

Δεν ξέρω τι άποψη μπορεί να έχει η FIAT ή η 3Ε για την Χρυσή Αυγή ή αν η WIND HELLAS  η ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ή η ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ επικροτούν όσα λένε και κάνουν οι εκπρόσωποί της, αλλά στο δικό μου το μυαλό είναι σίγουρο πως αυτές οι εταιρίες με τα διαφημιστικά τους κονδύλια αν μη τι άλλο έμμεσα υποστηρίζουν την δημοσιότητα που λαμβάνει αυτός ο συνεχής λόγος μίσους, ναζιστικής και φασιστικής νοοτροπίας που επιτίθεται σε οτιδήποτε είναι διαφορετικό.

Άλλο παράδειγμα είναι η online έκδοση της εφημερίδας Πρώτο Θέμα που φιλοξενεί δηλώσεις του Γ. Τράγκα για την εν λόγω εκπομπή δίνοντας ακόμα περισσότερο χώρο στο ρατσιστικό λόγο της Χρυσής Αυγής, δίπλα σε λογότυπα εταιριών-χορηγών όπως το LIDL την SHELL την WIND και τα καταστήματα PUBLIC.

prtthema

Τέλος δεν ξέρω αν η Samsung σκοπεύει να χρηματοδοτήσει την απέλαση όλων των Κορεατών απο την Ελλάδα με αεροπορικά εισιτήρια απο το Airtickets.gr  αλλά καλό θα ήταν να ρίξει μια ματιά τι σελίδα έχει ντύσει στο site του ΣΚΑΙ

xa_skai

Μετά απο αυτά τα παραδείγματα θα σας παραθέσω μια λίστα με links απο τις εταιρίες που εμφανίζονται σε αυτό το άρθρο και θα σας διαβεβαιώσω οτι θα σταματήσω να καταναλώνω τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους μέχρι να βγούν δημοσίως και να αποσύρουν τις διαφημίσεις απο οποιοδήποτε μέσο αναπαράγει δίπλα στα λογότυπα τους τον λόγο της Χρυσής Αυγής (Δικαιολογίες τύπου Google Adsense δεν μετράνε-μπορείτε να κάνετε exclude το μέσο-ρωτήστε τον συνεργάτη σας που ασχολείται με αυτό).

Σας συστήνω να κάνετε το ίδιο και βέβαια να διαδώσετε την συγκεκριμένη στάση όσο περισσότερο μπορείτε. Αν επίσης θέλετε να επικοινωνήσετε γραπτώς με αυτές τις εταιρίες και να εκφράσετε τα παράπονα σας θα είναι ακόμα καλύτερο και τα links που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν.

BSH οικιακές συσκευές

Fiat group Hellas

Mercedes Benz Hellas

Novartis Hellas

Olvos Science

Pfizer Hellas

Coca Cola Services

SGB Εταιρία Ιδιοκατασκευών (Leroy Merlin)

T Expo AE

VODAFONE

WIND HELLAS

Αθηναϊκή Ζυθοποιία

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Καραμολέγκος

Βεροπουλος

Γερμανός

ΕΚΟ

ΕΛΑΙΣ

Ηλεκτρονική Αθηνών

Μελισσοκομική Δωδεκανήσων

Οικοενέργεια ΕΠΕ

ΟΤΕ

Π Παπαδοπουλος

ROTA ΕΠΕ

Σφακιανάκης ΑΕΒΕ

Υδρόγειος ΑΑΑΕ

SHELL

LIDL

PUBLIC

SAMSUNG

AIRTICKETS

Πηγή: ypoptomousi.wordpress.com

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)