to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:08 | 25.06.2020

Πολιτική

«Αγανακτισμένο πολίτη» βάφτισε ο Πέτσας τον Γεωργιάδη - Να πάει σπίτι του, ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Η κυβέρνηση καλύπτει την ωμή παρέμβαση Γεωργιάδη στη Δικαιοσύνη - Ας τον στείλει σπίτι του να μιλά ως απλός πολίτης», αναφέρει η Κουμουνδούρου με αφορμή τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι ο Γεωργιάδης «δεν μίλησε ως υπουργός της κυβέρνησης αλλά ως απλός πολίτης που εξέφρασε μια προσωπική αγανάκτηση»


«Αν η κυβέρνηση θέλει ο κ. Γεωργιάδης να μιλά ως απλός πολίτης, όπως είπε με θράσος σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, οφείλει ο κ. Μητσοτάκης να τον στείλει σήμερα κιόλας σπίτι του ώστε να μπορεί να λέει ό,τι θέλει», αναφέρει η, σε υψηλούς τόνους ανακοίνωση της Κουμουνδούρου (25/6/20), με αφορμή την παρακάτω απάντηση του Στ. Πέτσα στο briefing της Πέμπτης:

Συγκεκριμένα, ο Στέλιος Πέτσας σε ερώτηση που του τέθηκε για τις απειλές του Άδωνι Γεωργιάδη στην Εισαγγελέα Διαφθοράς που τον ελέγχει για την υπόθεση Novartis, υποστήριξε το εξής πρωτοφανές: «O κ. Γεωργιάδης δεν μίλησε ως υπουργός της κυβέρνησης αλλά ως απλός πολίτης που εξέφρασε μια προσωπική αγανάκτηση για το γεγονός ότι η υπόθεση του δεν έχει διαλευκανθεί εδώ και χρόνια», για να ισχυριστεί ότι, κατά τ' άλλα, «η κυβέρνηση έχει αποδείξει έμπρακτα ότι δεν παρεμβαίνει στην δικαιοσύνη και σέβεται απολύτως την διάκριση των εξουσιών».

Όπως προστίθεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

«Όσο παραμένει υπουργός, ο κ. Γεωργιάδης εκφράζει το σύνολο της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη και καλύπτεται από αυτόν για την ωμή και χυδαία παρέμβασή του στη Δικαιοσύνη, εφόσον απείλησε με φυλάκιση την εισαγγελέα Διαφθοράς επειδή τολμά να τον ελέγχει για το σκάνδαλο Novartis.

Εάν ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να τον διώξει τώρα, ας το κάνει τουλάχιστον όταν ο κ. Σαμαράς του επιτρέψει να κάνει ανασχηματισμό».

Οι χθεσινές απειλές κατά της Τουλουπάκη

Θυμίζουμε ότι την Τετάρτη, ο υπουργός Ανάπτυξης έφτασε στο σημείο να απειλήσει δημοσίως την εισαγγελέα Διαφθοράς που ερευνά την υπόθεσή του, λέγοντας πως «πρέπει να μπει φυλακή».  Ίσως κάτι να ξέρει και να αγχώνεται.

«Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να πάρει άμεσα θέση για τις αποκρουστικές παρεμβάσεις του υπουργού του στη Δικαιοσύνη: Ή τον στέλνει σήμερα σπίτι του ή υιοθετεί τις χυδαίες και ωμές παρεμβάσεις του στη Δικαιοσύνη που τον ερευνά», σχολίαζε την Τετάρτη ο ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση με αφορμή προκλητική αναφορά του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, περί φυλάκισης της κυρίας Ελένης Τουλουπάκη, εξέδωσε και η ίδια η Εισαγγελέας Διαφθοράς

Όπως τονίζει μεταξύ άλλων, «το ζήτημα είναι θεσμικό και αφορά στα θεμέλια του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας αυτής καθαυτής. Θεωρώ ότι είναι αναγκαίο να ενημερωθούν επίσημα πια όλοι οι αρμόδιοι θεσμοί τόσο σε εθνικό όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο για το τι συμβαίνει στη χώρα μας. Έχω θεσμική υποχρέωση να σταθώ όρθια σε αυτό το χωρίς προηγούμενο κύμα ανθρωποφαγίας εισαγγελικών λειτουργών».

Ο Ευρ. Στυλιανίδης «άδειασε» τον Αδ. Γεωργιάδη

Στο μεταξύ, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση σχετικά με το αν οι απειλές του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη είναι παρέμβαση στην Δικαιοσύνη, σχολίασε ότι «ο καθένας κρίνεται για τις θέσεις που παίρνει» και τόνισε πως δεν θα κάνει εκπτώσεις στις αρχές και στις αξίες.

«Δεν θα ήθελα να σχολιάσω. Επειδή έχω αρκετά χρόνια στο Κοινοβούλιο έχω μάθει και ως συνταγματολόγος να σέβομαι τους θεσμούς και τις διαδικασίας. Ο καθένας κρίνεται και για τις θέσεις που παίρνει και πόσο καλά τις στοιχειοθετεί. Έχω πολιτευτεί με αυτό τον τρόπο και δεν θα κάνω εκπτώσεις σε αρχές και στις αξίες μου», είπε χαρακτηριστικά:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)