to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:11 | 04.03.2015

Διεθνή

Αγανάκτηση στο διαδίκτυο για την υποκίνηση μίσους κατά Ελλήνων του Ντίσελντορφ

Οι ιδιοκτήτες ελληνικού εστιατορίου ανέβασαν ανώνυμη ρατσιστική επιστολή στο Facebook και απευθυνόμενοι στους φίλους και τους πελάτες τους: “Θα χαιρόμασταν πολύ αν οι φίλοι των Ελλήνων δεν υποστηρίξουν αυτή την άθλια συμπεριφορά και συνομιλήσουμε μαζί ενάντια στην υποκίνηση μίσους κατά των Ελλήνων”


Όπως αναφέρει η γερμανική Westdeutsche Zeitung:

Μια ανώνυμη επιστολή προς τους ιδιοκτήτες τους ελληνικού εστιατορίου “Πλάτων” στο Χάζελς / Hassels  (στην περιοχή του Ντίσελντορφ) προκαλεί αγανάκτηση στο διαδίκτυο.  Ο ανώνυμος συντάκτης χαρακτηρίζει  την Ελλάδα ως “διεφθαρμένη, τεμπέλικη και εντελώς ανίκανη βρωμοελλάδα” και καλεί να μην ξαναπάει κανείς στο εστιατόριο αυτό.

Οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου, ο οποίοι εργάζονται 31 χρόνια στο Ντίσελντορφ, ανέβασαν την επιστολή στο Facebook και απευθυνόμενοι στους φίλους και τους πελάτες τους: “Θα χαιρόμασταν πολύ αν οι φίλοι των Ελλήνων δεν υποστηρίξουν αυτή την άθλια συμπεριφορά και συνομιλήσουμε μαζί ενάντια στην υποκίνηση μίσους κατά των Ελλήνων”.

Στο κοινωνικά δίκτυα έχουν μεγάλη υποστήριξη. Σχεδόν 4.100 άτομα συμμερίζονται την έκκληση των ιδιοκτητών η οποία  προωθήθηκε 1.500 φορές στο Facebook.

Και στα σχόλια όμως οι χρήστες του Facebook υποστηρίζουν το εστιατόριο. Ενας χρήστης  έγραψε: ”Ντρέπομαι και παρακαλώ εξ ονόματος όλων, οι οποίοι διαθέτουν λίγο μυαλό για επιείκεια... Ανόητοι υπάρχουν παντού ”.

Κάποιος άλλος έγραψε: “Πόσο τρελό είναι να κατηγορεί κάποιος τους Ελληνες ότι δεν εργάζονται και μετά να καλεί σε μποϊκοτάζ κατά του εστιατορίου μιας σκληρά εργαζόμενης ελληνικής οικογένειας, η οποία επιπλέον δεν είναι φορολογικά υπόλογη στην Ελλάδα, ούτε αποκρύπτει βέβαια εισοδήματα”

Οι φορείς δήλωναν έκπληκτοι από την υποστήριξη την Τετάρτη: “Τα τόσο πολλά φιλικά και υποστηρικτικά μηνύματα μας αποδεικνύουν πόσο ανοιχτόκαρδη είναι η Γερμανία απέναντι στους Ελληνες. Είμαστε πολύ ευτυχείς που ζούμε στη Γερμανία και νοιώθουμε σαν στο σπίτι μας” έγραψαν στο Facebook  ”

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)