to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:14 | 16.10.2018

Πολιτική

Αφού δεν μπορούν να τον καμαρώσουν πρωθυπουργό, τον καμαρώνουν «αρχηγό» της ΕΛ.ΑΣ.

Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων βρέθηκαν και πάλι οι σχέσεις Καμμένου-κυβέρνησης με επίκεντρο τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, η επίθεση στο Α.Τ. Ομόνοιας με έμφαση στη σπέκουλα της ΝΔ και τη σημερινή παρουσία-παρέμβαση Μητσοτάκη, το Μακεδονικό και η συζήτηση για συνταγματική αναθεώρηση στο Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ, το πετρέλειο θέρμανσης, ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο...


Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...


 

«Να δρέψουμε τους καρπούς των προσπαθειών 3,5 ετών»

Την ανάγκη ενότητας της κυβέρνησης, σε μία περίοδο που μπορεί να δρέψει τους καρπούς μίας προσπάθειας 3,5 ετών, καθώς πλέον βρισκόμαστε στη μεταμνημονιακή φάση ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, επεσήμανε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισήγησή του στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. (αναλυτικά)


 

Όλγα Γεροβασίλη: «Τα μέτρα που θα λάβουμε θα γίνουν ορατά»

Στο Α.Τ. Ομονοίας και ο Κυρ. Μητσοτάκης - Συγκέντρωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, με αφορμή τη χθεσινή επίθεση - «Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις δυσκολίες», τόνισε η αρμόδια υπουργός σημειώνοντας ότι «όσοι προσπαθούν να κάνουν επικοινωνία με ζητήματα ασφάλειας είναι επικίνδυνοι» (αναλυτικά)


 

Ενίσχυση του προϋπολογισμού για το επίδομα θέρμανσης εξετάζει το ΥΠΟΙΚ

Τη δυνατότητα να ενισχυθεί ο προϋπολογισμός για το επίδομα θέρμανσης από την υπεραπόδοση του πλεονάσματος, έτσι ώστε να αντισταθμιστεί πλήρως η αύξηση στην τιμή του πετρελαίου, θα εξετάσει το υπουργείο Οικονομικών. (αναλυτικά)


 

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Παρέμβαση Αρείου Πάγου για το ενδεχόμενο ρατσιστικής βίας

Διερεύνηση της υπόθεσης θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου ζήτησε με παραγγελία εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. (αναλυτικά)


 

Ρευστότητα της οικονομίας και χρηματοδότηση της ανάπτυξης στη συνάντηση Δραγασάκη - τραπεζών

Στόχος της συνεδρίασης ήταν η ενημέρωση των ανώτατων τραπεζικών στελεχών ως προς τα χρηματοδοτικά προγράμματα και εργαλεία, τα οποία είτε ήδη εφαρμόζονται, είτε αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία σε σύντομο χρονικό διάστημα, για την στήριξη της Αναπτυξιακής Στρατηγικής της κυβέρνησης. (αναλυτικά)


 

«Εγώ και η οικογένειά μου δεχόμαστε απειλές και ύβρεις για τον νόμο μου»

Απειλές αποκάλυψε ότι δέχεται ο Νίκος Παρασκευόπουλος για το νόμο που αφορά στην αποσυμφόρηση των φυλακών. (αναλυτικά)


 

«Με εξαίρεση τη Ν.Δ. και το VMRO, ομόφωνη η στήριξή του ΕΛΚ στη συμφωνία των Πρεσπών»

Με εξαίρεση τη Νέα Δημοκρατία και το VMRO είναι ομόφωνη η στήριξη στη συμφωνία των Πρεσπών των κομμάτων που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), επισημαίνει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, με ανάρτηση του στο twitter. (αναλυτικά)


 

Αύξηση κοινοτικών κονδυλίων για την Ελλάδα στη νέα περίοδο 2021-2027

Η Ελλάδα, η Ρουμανία και η Βουλγαρία θα έχουν αύξηση του προϋπολογισμού κοινοτικών πόρων για την πολιτική συνοχής κατά περίπου 10% στην επόμενη προγραμματική περίοδο 2021 - 2027, δήλωσε ΑΠΕ-ΜΠΕ η επίτροπος Κορίνα Κρέτσου από τις Βρυξέλλες, αμέσως μετά την επίσκεψή της στη χώρα μας και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας των Περιφερειών και των Πόλεων. (αναλυτικά)


 

«Προεδρική versus Προεδρευομένη Δημοκρατία»: Τι τόνισαν Πρ. Παυλόπουλος και Ν. Βούτσης

Να μην υιοθετηθεί στην Ελλάδα η απευθείας από τον λαό εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, προτείνει ο Πρ. Παυλόπουλος - Στην αναγκαιότητα για συνεχή αναστοχασμό του δημοκρατικού μας πολιτεύματος υπό το πρίσμα των πολλαπλών και πολυεπίπεδων κινδύνων και προκλήσεων που αντιμετωπίζει η σύγχρονη δημοκρατία, αναφέρθηκε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων. (αναλυτικά)


 

Το προφίλ της Ελληνίδας αγρότισσας παρουσιάστηκε στην ημερίδα στο Μουσείο της Ακρόπολης

Σημαντικές είναι οι προοπτικές για το επάγγελμα των αγροτισσών, που διαμορφώνονται στη χώρα μας, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας που πραγματοποιήθηκε υπό τη αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής και έγινε από την αναπληρώτρια καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου, Μαρία Γκασούκα. (αναλυτικά)


 

«Τρανσφοβική λεκτική κακοποίηση από τον Μ. Βαρβιτσιώτη»

Με το παρόν δελτίο τύπου, το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ), μη κυβερνητική οργάνωση εθελοντικού χαρακτήρα για την προαγωγή των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των τρανς ανθρώπων, καταγγέλλει την τρανσφοβική λεκτική κακοποίηση από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κύριο Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.(αναλυτικά)


 

«Δεν το διαπραγματευόμαστε, τα προσφυγόπουλα πάνε σχολείο»

Η Βασιλική Κατριβάνου, μέλος της Ομάδας Διαχείρισης, Συντονισμού και Παρακολούθησης της εκπαίδευσης των προσφύγων του υπουργείου Παιδείας, μίλησε Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο (αναλυτικά)


 

Σε τροχιά υλοποίησης σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο στην οδό Γλαύκωνος

Ένα ακόμη αντιπλημμυρικό έργο έχει εισέλθει σε τροχιά υλοποίησης και αφορά στην κατασκευή αγωγών ομβρίων και φρεατίων υδροσυλλογής στην οδό Γλαύκωνος στον Δήμο Αθηναίων, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ με ΦΠΑ, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής. (αναλυτικά)


 

Έως 15 λεπτά η υπολογιζόμενη διαφορά της τιμής στα νησιά, μετά την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου στα καύσιμα

Στην εκπομπή Πρώτη Είδηση της ΕΡΤ με τους δημοσιογράφους Νίκο Παναγιωτόπουλο και Μαρία Αλεξάκη, βρέθηκε σήμερα (16/10/18) ο Νεκτάριος Σαντορινιός. (αναλυτικά)


 

«ΦιλόΔημος»: Νέες χρηματοδοτήσεις, για τη βελτίωση της Λίµνης Παµβώτιδας Ιωαννίνων, τη συντήρηση σχολείων και την αναβάθμιση παιδικών χαρών

Τι προβλέπει αναλυτικά η απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)