to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:23 | 25.06.2022

Κοινωνία

«Μάθημα αποδοχής» η μεγάλη και πολύχρωμη πορεία του Thessaloniki Pride (βίντεο - φωτογραφίες)

Αφιερωμένο στην εκπαίδευση, με σύνθημα «Μάθημα αποδοχής», είναι το φετινό επετειακό, 10ο Thessaloniki Pride, οι εκδηλώσεις του οποίου κορυφώθηκαν το Σάββατο 25 Ιουνίου, με τη μεγάλη παρέλαση από τονΛευκό Πύργο


Με κέφι, χορό τραγούδι και την συμμετοχή χιλιάδων πολιτών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ  η “Παρέλαση Υπερηφάνειας” του 10ου Thessaloniki Pride, για ακόμα μία χρονιά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Χιλιάδες άτομα παρελαύνουν σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης με πολύχρωμες σημαίες της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, με κεντρικό σύνθημα φέτος το “Μάθημα Αποδοχής”.

Η παρέλαση ξεκίνησε από την πλατεία Λευκού Πύργου και  θα κινηθεί μέσω των οδών Εθνικής Αμύνης, Τσιμισκή, Βενιζέλου και τέλος από την Λεωφόρο Νίκης, για να καταλήξει στην πλατεία του Λευκού Πύργου.

Με το πέρας της παρελασης ακολουθεί συναυλία κάτω από τον φωταγωγημένο στα χρώματα του ουράνιου τόξου, Λευκό Πύργο, το πρώτο μνημείο στην Ελλάδα που φωταγωγήθηκε πριν από δέκα χρόνια στα χρώματα της διοργάνωσης. Στη συναυλία το παρών θα δώσουν σημαντικοί καλλιτέχνες, όπως η Κατερίνα Στικούδη, οι House of Drama, οι Incognito, οι Delta αλλά και οι The Mode . Επίσης, θα γίνουν πολλά drug Show από τους Raw Bee Candles, Angel Seemen, Colopy Lala, Heelcat, Binboy, Fatality, Catina Bella και Mystique Von Rogue.

(βίντεο - φωτογραφίες: thessnews.gr)

Χαιρετισμούς πριν από την έναρξη της παρέλασης απηύθυναν εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, ΜΚΟ, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και των Οικολόγων Πρασίνων. Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στη πρόταση νόμου «Άρση διακρίσεων λόγω φύλου στο Οικογενειακό Δίκαιο, κατοχύρωση δικαιώματος γάμου για όλα τα πρόσωπα και αναγκαίες προσαρμογές της νομοθεσίας» που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις 17/6 .

Το μεσημέρι βρέθηκε στο χώρο του Pride Fair, στην πλατεία Λευκού Πύργου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας μαζί με την αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πέτρο Λεκάκη.

«Η ζωή και η κοινωνία χρειάζονται καθημερινά μαθήματα αποδοχής αλλά και αποδείξεις σεβασμού. Η πόλη που εξέθρεψε κινήματα, καινοτόμες ιδέες και πρωτοπορία φυσικά και δεν μπορεί παρά να είναι ανοιχτόμυαλη και να προχωράει διαρκώς μπροστά» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρόσθεσε: «Το Pride, παγκοσμίως, είναι μια μορφή έκφρασης της περηφάνιας και της ελευθερίας. Με τα χρόνια εξελίχθηκε από μια πορεία σε μια μεγάλη γιορτή με σειρά εκδηλώσεων, που συνεχίζουν να μιλούν για τα δικαιώματα και να υπενθυμίζουν πως όλοι οι άνθρωποι πρέπει να είμαστε ίσοι δίχως κανένα στοιχείο προκατάληψης, δίωξης ή σχολιασμού».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)