to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:51 | 01.03.2014

πηγή: sport-fm.gr

Αθλητισμός

Αφιέρωμα της UEFA στο ποδοσφαιρικό ντέρμπι των «αιωνίων»

Εκτός από το ελληνικό παιχνίδι, υπάρχουν σημαντικοί αγώνες στη Γερμανία (Μπάγερν-Σάλκε), την Ολλανδία (Φέγενορντ-Άγιαξ), την Ισπανία (Ατλέτικο-Ρεάλ), την Ιταλία (Μίλαν-Γιουβέντους) και τη Γαλλία (Παρί Σεν Ζερμέν-Μαρσέιγ).


Το απόλυτο ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, που θα διεξαχθεί αύριο το βράδυ στο γήπεδο Καραϊσκάκη, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το αφιέρωμα της UEFA στα παιχνίδια του Σαββατοκύριακου που ξεχωρίζουν.

Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία αναφέρεται επίσης στα παιχνίδια, Μπάγερν-Σάλκε (Γερμανία), Φέγενορντ-Άγιαξ (Ολλανδία), Ατλέτικο-Ρεάλ (Ισπανία), Μίλαν-Γιουβέντους (Ιταλία) και Παρί Σεν Ζερμέν-Μαρσέιγ (Γαλλία).

Σχετικά με το ελληνικό clasico η UEFA αναφέρεται στον ανταγωνισμό των δύο ομάδων που έχει στιγματίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, μόνο που αυτή την φορά Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός βρίσκονται σε διαφορετικούς δρόμους.

Ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει σίγουρα το 41ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους, αφού έχει χάσει μόλις τέσσερις βαθμούς στη Σούπερ Λίγκα όλη τη σεζόν και είναι 20 βαθμούς μπροστά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, ενώ την περασμένη Τρίτη νίκησε με 2-0 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται 27 βαθμούς πίσω από την κορυφή, ενώ παραθέτει και δηλώσεις του Ζέκα, που τονίζει ότι το παιχνίδι αποτελεί κίνητρο από μόνο του: «Ο Ολυμπιακός είναι σε πολύ κατάσταση τώρα, μετά τη νίκη επί της Γιουνάιτεντ, μέσα στην έδρα του Εμείς, όμως, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να γίνουμε η πρώτη ελληνική ομάδα που τους κέρδισε αυτή τη σεζόν», δήλωσε σχετικά ο αρχηγός του Παναθηναϊκού. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)