to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:31 | 07.08.2018

Κοινωνία

Το αφιέρωμα της ΕΡΤ στη μνήμη της Ρίκας Βαγιάννη

Η ΕΡΤ2, στη μνήμη της Ρίκας Βαγιάννη προβάλλει σήμερα, Τρίτη 7 Αυγούστου 2018 και ώρα 18:30, από τη σειρά εκπομπών «Loft» το επεισόδιο «Νίκος Εγγονόπουλος» - Παράλληλα, θα προβάλλεται αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ


Η ΕΡΤ2, στη μνήμη της Ρίκας Βαγιάννη προβάλλει σήμερα, Τρίτη 7 Αυγούστου 2018 και ώρα 18:30, από τη σειρά εκπομπών «Loft» το επεισόδιο «Νίκος Εγγονόπουλος».

Στην εκπομπή, η αγαπημένη δημοσιογράφος παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στο μεγάλο Έλληνα υπερρεαλιστή ποιητή και ζωγράφο Νίκο Εγγονόπουλο με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του.

Καλεσμένοι της Ρίκας Βαγιάνη είναι ο ερευνητής Δημήτρης Μπαγέρης, ο σκηνοθέτης Λευτέρης Ξανθόπουλος και ο σκηνοθέτης Γιάννης Κακλέας.

Επίσης, στην εκπομπή θα ακουστούν τραγούδια του Νίκου Μαμαγκάκη, από το δίσκο «Μπολιβάρ» σε ποίηση Νίκου Εγγονόπουλου.

Παράλληλα, το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη της Ρίκας Βαγιάννη, που έφυγε σήμερα από τη ζωή, παρουσιάζει στην ιστοσελίδα www.ert.gr και στη διεύθυνση http://www.ert.gr/arxeio-afierwmata/sti-mnimi-tis-rikas-vagianni/ τη συνέντευξη που παραχώρησε στη Λένα Αρώνη και την εκπομπή «Art Beat», με αφορμή την κυκλοφορία του πρώτου της παιδικού βιβλίου.

 Στο συγκεκριμένο απόσπασμα της εκπομπής, παραγωγής 2015, η Λένα Αρώνη φιλοξενεί τη Ρίκα Βαγιάννη, με αφορμή την κυκλοφορία του πρώτου της παραμυθιού, που έχει τον τίτλο «Είναι πολύ βαρετό να βαριέσαι». Η δημοσιογράφος εξηγεί πως προέκυψε η ανάγκη της να γράψει για παιδιά, μιλά για την εμπειρία της συγγραφής, τονίζοντας: «Τα περισσότερα όνειρα μου έχουν σχέση με το γράψιμο», ενώ αποκαλύπτει ότι το δικό της αγαπημένο παραμύθι είναι «Η μικρή γοργόνα». Επίσης, διαβάζει αποσπάσματα από το βιβλίο της.

Η Ρίκα Βαγιάννη ήταν απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Ως ηθοποιός συμμετείχε σε παραστάσεις στο Εθνικό και το Θεσσαλικό Θέατρο. Επίσης, στο ελεύθερο θέατρο, στον κινηματογράφο και σε τηλεοπτικές σειρές, ανάμεσα τους και τα σίριαλ της ΕΡΤ «Η παρέα», «Το μινόρε της αυγής» και «Δεν θα μου κάνετε το σπίτι». Στη δημοσιογραφική της πορεία αρθογράφησε σε εφημερίδες και διαδικτυακούς ιστότοπους, διετέλεσε συντάκτρια και στη συνέχεια διευθύντρια σύνταξης σε πολλά περιοδικά, ενώ παρουσίασε τηλεοπτικές εκπομπές και τηλεπαιχνίδια. Ανάμεσα τους οι εκπομπές της ΕΡΤ «Loft», «10 με 2», «Έχουμε και λέμε», «Γλυκιά ζωή», «Εμείς οι γυναίκες», «Κυρίες και κύριοι», «Σε χρόνο TV», «Σπασμένα κόκκινα αβγά», «Πάντα να ανταμώνουμε» και τα τηλεπαιχνίδια «Αν θυμάμαι καλά», «Το παιχνίδι της χρονιάς», «Το σωστό να λέγεται».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)