to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:45 | 25.01.2018

Διεθνή

Αφγανιστάν: Στους πέντε οι νεκροί από την επίθεση στη «Save the Children» η οποία αναστέλλει τις δραστηριότητές της

«Ο απολογισμός έφτασε τους πέντε νεκρούς σήμερα το πρωί. Οι δύο σοβαρά τραυματίες υπέκυψαν. Ήταν εργαζόμενοι στη Save the Children. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, 26 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Νανγκαρχάρ Αταουλάχ Χογιανί


Τους πέντε έφτασαν οι νεκροί από τη χθεσινή επίθεση του Ισλαμικού Κράτους εναντίον των γραφείων της βρετανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Save the Children στη Τζαλαλαμπάντ του Αφγανιστάν, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

«Ο απολογισμός έφτασε τους πέντε νεκρούς σήμερα το πρωί. Οι δύο σοβαρά τραυματίες υπέκυψαν. Ήταν εργαζόμενοι στη Save the Children. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, 26 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Νανγκαρχάρ Αταουλάχ Χογιανί.

Μετά την επίθεση η Save the Children ανακοίνωσε ότι «αναστέλλει προσωρινά όλες τις δραστηριότητές της στο Αφγανιστάν», επισημαίνοντας ότι η χώρα «είναι ένα από τα πιο δύσκολα μέρη του κόσμου για τους εργαζόμενους σε οργανώσεις αρωγής».

Ο Αταουλάχ Χογιάνι διευκρίνισε ότι «περίπου 50 εργαζόμενοι μεταξύ των οποίων και γυναίκες είχαν καταφύγει στο υπόγειο». Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι συνολικά έξι δράστες, ντυμένοι με στρατιωτικές στολές, εξαπέλυσαν την επίθεση και όχι τρεις όπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα.

Οι ΜΚΟ γίνονται τακτικά στόχος επιθέσεων στο Αφγανιστάν, με τον ιστότοπο Humanitarian Outcomes να θεωρεί τη χώρα ως τη δεύτερη πιο επικίνδυνη για τους εργαζόμενους της μετά το Νότιο Σουδάν.

Η Save the Children έχει παρουσία στο Αφγανιστάν από το 1976 και βοηθά 1,4 εκατομμύριο παιδιά.

Σε ανακοίνωσή της η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) στην Καμπούλ επισημαίνει ότι «η αυξημένη καθιστά τις επιχειρήσεις πολύ δύσκολες σε ολόκληρο το Αφγανιστάν για πολλές οργανώσεις».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)