to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

0:34 | 11.06.2014

Διεθνή

Αφγανιστάν: από «φίλια» πυρά σκοτώθηκαν οι πέντε Αμερικανοί στρατιώτες.

Οι πέντε στρατιώτες του ΝΑΤΟ που σκοτώθηκαν στο νότιο Αφγανιστάν είναι Αμερικανοί και ο θάνατός τους προκλήθηκε πιθανώς από «φίλια πυρά», ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας


«Πέντε Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν χθες [Δευτέρα] σε μια επιχείρηση για την ασφάλεια στο νότιο Αφγανιστάν. Αυτοί που ερευνούν για τον θάνατό τους εξετάζουν την πιθανότητα φίλια πυρά να αποτέλεσαν την αιτία» αναφέρει σε ανακοίνωσή του την Τρίτη ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, αντιναύαρχος Τζον Κέρμπι.

Εκπρόσωπος του αφγανικού στρατού διευκρίνισε ότι πρόκειται για αεροπορικό πλήγμα που προήλθε από ένα αεροσκάφος των διεθνών συμμαχικών δυνάμεων.

Η Διεθνής Δύναμη Αρωγής για την Ασφάλεια (ISAF) στο Αφγανιστάν είχε ανακοινώσει λίγο νωρίτερα τον θάνατο πέντε στρατιωτών της, αλλά δεν είχε διευκρινίσει την εθνικότητά τους.

«Δυστυχώς υπάρχει μια πιθανότητα, η αιτία [του θανάτου τους] να ήταν φίλια πυρά» σημείωνε η ISAF σε σχετική ανακοίνωσή της, στην οποία προσέθετε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για να διευκρινιστούν οι συνθήκες του θανάτου τους.

Ο αφγανικός στρατός είχε ανακοινώσει επίσης ότι ένας Αφγανός στρατιώτης σκοτώθηκε στο ίδιο περιστατικό.

Οι αφγανικές δυνάμεις «είχαν εμπλακεί σε μάχες κατά των ανταρτών» στην επαρχία Ζαμπούλ, στο νότιο Αφγανιστάν, «όταν οι ξένοι στρατιώτες ζήτησαν μια αεροπορική υποστήριξη, και [τους] βομβάρδισαν κατά λάθος» δήλωσε τοπικός εκπρόσωπος του αφγανικού στρατού.
 

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Χτεσινή είδηση:

Πέντε στρατιώτες του ΝΑΤΟ σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν

Πέντε στρατιώτες του ΝΑΤΟ σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν - See more at: http://left.gr/news/pente-stratiotes-toy-nato-skotothikan-sto-afganistan...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)