to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Άφεση αμαρτιών στον Ευάγγελο Βενιζέλο για τα υποβρύχια

Ο πρωθυπουργός «ξέχασε» τις καταγγελίες της παράταξής του και τον σκανδαλώδη νόμο του 2010 του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος στοίχισε στο ελληνικό Δημόσιο επιπλέον 1,3 δισ. ευρώ, και έβαλε ταφόπλακα στην απόδοση ευθυνών εν όψει ψήφου εμπιστοσύνης.


Μπροστά στο ενδεχόμενο να υπάρξουν διαρροές από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά την επικείμενη ψήφο εμπιστοσύνης, ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε να «ξεχάσει» το παρελθόν του ίδιου και της παράταξής του και να «ξεπλύνει» τον Ευάγγελο Βενιζέλο από τον σκανδαλώδη νόμο που κατέθεσε το 2010 και με τον οποίο πληρώσαμε επιπλέον 1,3 δισ. ευρώ για τη ναυπήγηση δύο νέων υποβρυχίων ως αντικατάσταση του προγράμματος εκσυγχρονισμού των υποβρυχίων τύπου 209 και χωρίς να συνδέονται οι πληρωμές με την παράδοση έργου.

Νόμος που όταν είχε έρθει στη Βουλή ο Αντώνης Σαμαράς τον είχε καταγγείλει ως σκανδαλώδη και ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κώστα Τασούλας είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση κατά του σημερινού αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Το υποβρύχιο «Πιπίνος», το δεύτερο 214 που έχει το ΓΕΝ, διαθέτει σύστημα εναερόβιας πρόωσης που του δίνει τη δυνατότητα να μένει σε κατάδυση επί 15 ημέρες όταν όλα τα υπόλοιπα συμβατικά αναγκάζονται να αναδύονται κάθε 24 ώρες. Πρόβλημα θεωρείται ότι υπάρχει στο θέμα των μπαταριών του, αφού λόγω της μακράς παραμονής του στα ναυπηγεία η δύναμή τους έπεσε στο 70% και ο χρόνος ζωής του είναι μικρότερος από τον αρχικώς προβλεπόμενο.

Ξεχνώντας λοιπόν όλα αυτά ο πρωθυπουργός ανέφερε χθες, κατά τη διάρκεια της τελετής καθέλκυσης του υποβρυχίου «Πιπίνος», ότι «όλα αυτά τα υποβρύχια περιήλθαν στην κυριότητα του ελληνικού Δημοσίου την εποχή που ο σημερινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο κ. Βενιζέλος, ήταν υπουργός Εθνικής Αμυνας και με έναν δικό του νόμο που τότε εισηγήθηκε, ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων».

Ακολούθησε η έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος σε δήλωσή του υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός «έδωσε συγχωροχάρτι σε όλες τις κυβερνήσεις και τους υπεύθυνους υπουργούς των 12 τελευταίων χρόνων! Για μας το διαρκές σκάνδαλο των υποβρυχίων και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά παραμένει ανοιχτή υπόθεση».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)