to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:22 | 23.08.2013

Διεθνή

Αφεντικό ιταλικής Firem: Αξιοσέβαστε εργαζόμενε έλα να μας βρεις στην… Πολωνία

«Αξιοσέβαστε υπάλληλε, σε ενημερώνουμε ότι η εργασιακή σου σχέση δεν θα ξεκινήσει στις 26 Αυγούστου στο Φορμίτζινε της Μόντενα, αλλά στις 2 Σεπτεμβρίου στην Ολάβα της Πολωνίας». Με αυτή την επιστολή η ιταλική εταιρεία Firem ανακοίνωσε σε ορισμένους από τους υπαλλήλους της ότι για να συνεχίσουν να εργάζονται σε αυτή θα πρέπει να αλλάξουν… χώρα!


Η Avgi.gr είχε υπογραμμίσει στο προηγούμενο διάστημα ότι οι εργαζόμενοι της Firem επιστρέφοντας από τις καλοκαιρινές διακοπές βρήκαν στο εργοστάσιο το τελευταίο φορτηγό που μετέφερε τον εξοπλισμό της εταιρείας από τη Μόντενα στην… Πολωνία.

Τα συνδικάτα και οι τοπικοί θεσμοί της Μόντενα κάλεσαν σε συνάντηση τον ιδιοκτήτη της Firem, αλλά αυτός έστειλε τη νομική εκπρόσωπο της εμπιστοσύνης της για να εξηγήσει μέσα σε ένα τρίωρο το «δικαίωμα» της εταιρείας να… μεταναστεύσει!

Η εισαγγελία της Μόντενα ξεκίνησε μια έρευνα για να διαπιστώσει εάν υπήρξαν παραβιάσεις των νόμων κατά την επιχείρηση σταδιακής «μετακόμισης» της εταιρείας στην Πολωνία.

Οι ιδιοκτήτες της Firem, η οικογένεια Πεντρόνι, αμέσως μετά το κλείσιμο του εργοστασίου στις 2 Αυγούστου για τις καλοκαιρινές διακοπές ξεκίνησαν να μεταφέρουν τον εξοπλισμό της εταιρείας στην Πολωνία, χωρίς να έχουν ειδοποιήσει κανέναν: τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα ή τους τοπικούς θεσμούς.

Οι εργαζόμενοι πληροφορήθηκαν την «μετακόμιση» της εταιρείας πολύ αργά, όταν βρήκαν μόνο ένα φορτηγό αυτοκίνητο να φορτώνει τα τελευταία μηχανήματα μετά το Δεκαπενταύγουστο. Από τότε πολιορκούν τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, συναντώντας την αλληλεγγύη όλων των κατοίκων που γειτονεύουν με αυτό.

Όταν οι τοπικές αρχές και τα συνδικάτα κατάφεραν να κλείσουν ένα ραντεβού με τον ιδιοκτήτη της Firem Φαμπρίτσιο Πεντρόνι, τους περίμενε μια μεγάλη έκπληξη. Στη συνάντηση με το δήμαρχο του Φορμίτζινε, τον επαρχιακό σύμβουλο Εργασίας και το γραμματέα του συνδικάτου Εργατών Μετάλλου της Fiom της Μόντενα δεν παρουσιάστηκε ο Πεντρόνι, αλλά η δικηγόρος του Μπάρμπαρα Σαμπελίκο, ενώ έξω από το δημαρχείο είχαν συγκεντρωθεί οι σαράντα εργαζόμενοι της Firem που είδαν να χάνουν τη δουλειά τους μια θερινή νύχτα. Άλλοι δέκα εργαζόμενοι κλήθηκαν διαμέσου επιστολών να ακολουθήσουν τη μετανάστευση της εταιρείας στην Πολωνία!

Πηγή: Avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)