to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:58 | 28.09.2020

πηγή: efsyn.gr

Διεθνή

Το AfD απέλυσε το στέλεχός του που ήθελε νεκρούς τους πρόσφυγες

Ο Λουθ ήταν στέλεχος του AfD που χαρακτήριζε τον εαυτό στο παρελθόν φασίστα


Την απόλυση του Κρίστιαν Λουθ, του στελέχους του που εξέφρασε φασιστικές ιδέες, μεταξύ άλλων προτείνοντας να σκοτωθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες στη Γερμανία ακόμη και σε θαλάμους αερίων, ανακοίνωσε το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

Ο Λουθ είχε κάνει αυτές τις δηλώσεις όταν συναντήθηκε με τη YouTuber Λίζα Λιτσέντσια σε μπαρ του Βερολίνου και χωρίς να γνωρίζει πως ό,τι έλεγε καταγραφόταν και μαγνητοσκοπούνταν για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου ProSieben και ενός ντοκιμαντέρ για την Ακροδεξιά, που προβάλλεται απόψε.

Ο Λουθ ήταν στέλεχος του AfD που χαρακτήριζε τον εαυτό στο παρελθόν φασίστα. Αν και απαλλάχτηκε από τα κομματικά του καθήκοντά την άνοιξη και τέθηκε σε διαθεσιμότητα, τελικά απομακρύνθηκε σήμερα μετά την αναμφισβήτητη δήλωσή του, όταν ρωτήθηκε αν θα συνέφερε να έρθουν στη Γερμανία κι άλλοι πρόσφυγες και μετανάστες.

«Ναι, διότι τότε το AfD θα τα πάει καλύτερα. Σε τελευταία ανάλυση μπορούμε μετά να τους σκοτώσουμε όλους. Αυτό δεν είναι πρόβλημα. Ή να τους θανατώσουμε με αέριο, ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο. Μου είναι αδιάφορο!», είπε στη Λίζα Λιτσέντσια, προκαλώντας την οργή του πολιτικού κόσμου στη Γερμανία.

Ο ίδιος μέχρι στιγμής δεν έχει σχολιάσει την απόφαση του κόμματος, αλλά επιφυλάχθηκε να κάνει δήλωση αύριο Τρίτη.

Το AfD βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση από τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες, καθώς εντός του υπάρχουν εξτρεμιστικές ακροδεξιές φράξιες, κάποιες από τις οποίες στο παρελθόν έχουν συνεργαστεί με νεοναζί. Το κόμμα αρνείται τις κατηγορίες, ωστόσο μόλις σήμερα το παράρτημα του κόμματος στη Βάδη -Βιρτεμβέργη αναγκάστηκε να αποβάλει από τις τάξεις του τον τοπικό βουλευτή Στέφαν Ρέπλερ, διότι φέρεται να κάλεσε σε βίαιη ανατροπή της κυβέρνησης.

Επίσης, την περασμένη εβδομάδα, σε δύο βόρεια κρατίδια, διασπάστηκαν οι τοπικές κοινοβουλευτικές ομάδες λόγω συγκρούσεων μεταξύ των μελών τους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)